Followers

#Throwback Beijing#6 Gila Tengok Jade Dan Crystal

Tuesday, June 3, 2014

Hari ketiga di Beijing (24-05-2014)
selepas sarapan di hotel kami dibawa ke Jade Center

 photo Picture38_zps3a60c74a.jpg
 photo Picture35_zps4ddd718b.jpg

Kat sini kita dapat la tengok bagaimana cara diaorang nie ukir jade tu..

 photo Picture36_zps5ce264a4.jpg
 photo Picture37_zpsb97c99ba.jpg

Seram tau masuk sini... acu nie dah lah jenis suka batu permata nie
walau tahu kat sini menipu tetap juga terjebak beli seutang gelang jade
selebih nya gila bergambaq saja la

 photo Picture39_zps35698804.jpg
 photo Picture40_zpsfe203b49.jpg

Dari Jade Center jalan kaki ke kedai jual buah-buahan kering

 photo Picture41_zps0b4e8dba.jpg
 photo Picture42_zps1e32bb97.jpg

Kat sini pun beli juga tapi share dengan kawan-kawan la
sebab kalau beli lebih tiga pack dapat diskaun
so, kami kongsi-kongsi beli

Selesai semua nya, kami bergerak menuju ke kedai kristal pulak
aduihhhh!!!! lagi sekali tak tahan godaan..

 photo Picture44_zpseb8a6456.jpg

Antara kristal yang ada kat sini

 photo Picture64_zpsee158829.jpg
 photo Picture62_zpscbc7f1bf.jpg
 photo Picture61_zpsad3817f9.jpg
 photo Picture63_zpsb1671103.jpg
 photo Picture43_zps829f1c58.jpg

Kalau tadi terjebak beli gelang, kali nie acu beli rantai kristal pula
harga nya?? daripada 450yuan kami tawar hingga menjadi 350yuan untuk dua
makna nya satu rantai harga nya 175yuan... sangat puas hati..!!!

 photo Picture45_zps80a90817.jpg
 photo Picture46_zpsdeb6f137.jpg
 photo Picture47_zps9c556d75.jpg

Okay!! duit dah habis dah beli jade dan kristal
sekarang jom kita pi tengok acrobatic show pulak

 photo Picture48_zpsdb59ddf6.jpg
 photo Picture49_zpsb66b70e7.jpg
 photo Picture50_zps0cbf90b4.jpg
 photo Picture51_zps8400780d.jpg
 photo Picture52_zps9a68de57.jpg
 photo Picture53_zpsc7fd6775.jpg

Kenyang mata now masa untuk kenyangkan perut pulak
perut dah berkeroncong dah nie

 photo Picture54_zps84ed1f1d.jpg
 photo Picture55_zpsac7ab8a9.jpg
 photo Picture56_zpsca1ec5d6.jpg
 photo Picture57_zps98e4e2c9.jpg
 photo Picture58_zps5a9b07cc.jpg
 photo Picture59_zpsb17267a5.jpg
 photo Picture60_zps66a60a9e.jpg

Selesai makan, kami di bawa ke Great Wall
yeeayyyy..!!! nie lah masa yang ditunggu-tunggu oleh kami semua

Cerita nya acu sambung next entri ya... 
tungggu....... ;)















Photobucket

1 xoxo:

Kakzakie said...

Oh... Acu ke Beijing kisahnya. Asyik makan angin aje kakak tengok. Puaskan hati selagi tak ada kekangan kan Acu..