Followers

#Throwback Beijing#7 Double Happiness

Wednesday, June 4, 2014

Sambungan hari ketiga di Beijing (24-04-2014)

Akhir nya... sampai sudah tempat yang kami semua tunggu
Great Wall salah satu daripada tujuh keajaiban dunia

 photo Picture17_zps75f231ea.jpg

Walau pun nie kali kedua acu jejak kan kaki ke sini
tapi perasaan teruja tu tetap sama macam kawan-kawan yang lain

 photo Picture18_zpsd88052c9.jpg
 photo Picture19_zps51139777.jpg

Jom layan gambar-gambar kat Great Wall

 photo Picture20_zpsb331bd69.jpg
 photo Picture21_zps69b08598.jpg
 photo Picture22_zpsda02a312.jpg
 photo Picture24_zps94c0a526.jpg
 photo Picture23_zpsde1e499a.jpg
 photo Picture25_zps7db4ab77.jpg
 photo Picture26_zps9acb21e9.jpg
 photo Picture27_zpscc5084f9.jpg
 photo Picture28_zps984bb51f.jpg
 photo Picture29_zpsfd0ac2f6.jpg
 photo Picture34_zpsce189212.jpg
 photo Picture30_zpsf04b8dec.jpg
 photo Picture31_zpsb8201e15.jpg

Bunga sakura uollsssss!!!!!!
first time acu tengok bunga sakura live depan bijik mata

 photo Picture37_zps85f6394e.jpg
 photo Picture36_zps0e961f5c.jpg
 photo Picture35_zps409cce22.jpg

Tapi nak bagitau memula tak tau pun nie bunga sakura
naik bas tunjuk dekat kawan-kawan dan juga tour guide
diaorang yang bagitau nie adalah bunga sakura

Yang nak jadi lagi best, yang bergambar dengan sakura nie
cuma acu berdua dengan kawan acu; Aidah je
yang lelain tu tak de rezeki nak jumpa bunga sakura nie
terpaksa lah belagak kejap dengan yang lain-lain... hahahahaa

 photo Picture38_zpsb4900c91.jpg
 photo Picture39_zps1c5d9496.jpg

Balik dari Great Wall, kami singgah town kejap
nie semua gara-gara wang shopping dah habis
pakat-pakat nak keluarkan duit
kecuali acu dan beberapa orang lagi kawan lelaki
yang perempuan semua p bank follow tour leader
tak cukup duit shopping!!!

Sementara menunggu diaorang, acu bergambar la sekeping dua

 photo Picture40_zps7d3758c6.jpg
 photo Picture41_zps229998df.jpg
 photo Picture42_zps5e4d1338.jpg

Kalau dah memang jenis suka bergambar, pantang ada peluang
kita possing je la kan... hehehehee

Selesai urusan, kami dihantar terus ke hotel
makan malam kami di restoran depan hotel je

 photo Picture43_zps43b3fbcc.jpg

 photo Picture44_zpsf8727a9d.jpg
 photo Picture45_zpsdbd19f74.jpg
 photo Picture46_zps5e1af8cf.jpg
 photo Picture47_zps47e86fd0.jpg

Malam nye lepas makan semua melepak je kat hotel
masing-masing mengadu sakit kaki
penangan Great Wall
walau pun sakit tapi hati tetap puas
sebab dapat tawan salah satu daripada tujuh keajaiban dunia
dan yang acu paling puas, dapat bergambar dengan bunga sakura
sakura pink nie yang cuma ada di China
dan kembang nye cuma sekali dalam setahun
tidur malam tu dalam senyuman je.... zzzzzzzZZZZZZZzzzzzzzz










Photobucket

0 xoxo: