Followers

#Throwback Beijing#9 Hari Terakhir Di Beijing

Friday, June 6, 2014

Hari Kelima di Beijing (26-04-2014)

Hari terakhir nie, kami bersarapan maggi di bilik je
dah tak lalu dah nak telan laksa goreng atau pun nasi goreng kosong
yang tawar kat hotel nie

Pagi nie kami check out dari hotel
sementara menunggu van sampai, acu dan kawan-kawan
mengira berat beg masing-masing.. takut ada yang terlebih berat
maklumlah beg kebanyakan nya dah beranak pinak
paling kurang akan beranak satu beg

 photo Picture44_zps78cc847d.jpg
 photo Picture45_zps1150702b.jpg
 photo Picture46_zps86ac383b.jpg

Okay! Van dah sampai..!!
isi beg dulu dalam van... hah!!! amik kau..!!!
dah mencecah bumbung dah beg kami semua... hahahaha

 photo Picture43_zps46ae8189.jpg

Memandangkan flight kami pukul 2 pagi
so, kami masih ada masa lagi hari nie
tempat lawatan pertama kami untuk hari terakhir nie ialah
ke kedai pearl yang terletak di Beijing National Stadium

 photo Picture47_zps88d0a1e6.jpg

Sampai je kami di sana, kami diletakkan dalam satu bilik
kemudian kami diberi penerangan mengenai pearl dan juga jade

 photo Picture48_zpsbb18399e.jpg
 photo Picture49_zpsb3a0679c.jpg

Usai penerangan, kami dibawa masuk ke bilik yang lain pula
kat sini kekonon nya dipamerkan barangan daripada pearl dan jade yang berkualiti

 photo Picture50_zps0c83ce35.jpg
 photo Picture51_zps0bb2db65.jpg
 photo Picture52_zps80f040a2.jpg

Sebenarnya ada insiden tak best yang berlaku kat sini
tapi acu tak nak cerita sekarang
tak nak cerita benda-benda tak best dalam entri nie
dalam nie acu nak cerita semua yang best-best je
nanti acu cerita dalam entri yang lain ye

Selesai membeli pearl dan jade (beli lagi nie...)
kami terus ke restoran dulu untuk makan tengahari

 photo Picture53_zpsd4c75d94.jpg
 photo Picture55_zpsa4367365.jpg
 photo Picture56_zpsd7342f7b.jpg
 photo Picture54_zps05310ecf.jpg

Lepas makan, kami singgah solat dulu di Masjid Nan Dou Ya

 photo Picture64_zpsd3ce274c.jpg

Sekali lagi kami dibawa bershopping di Silk Street
walau pun beg mencecah ke bumbung tapi masih ada lagi yang membeli
acu?? acu beli satu luggage yang hand carry punye sebab luggage acu dah rosak

 photo Picture65_zpse0d3d3fe.jpg
 photo Picture17_zpse468f7a9.jpg

Dari Silk Street kami ke Yashow sekali lagi
nie kira detinasi terakhir lah sebelum kami bertolak ke airport

 photo Picture66_zpse5e8adfa.jpg
 photo Picture67_zps17275b35.jpg
 photo Picture68_zps07961eca.jpg
 photo Picture69_zps2f6b4816.jpg

Habis membeli, kami makan malam di food court Yashow je
kedai yang sama yang kami makan mee tarik
tapi kali nie kami makan nasi

 photo Picture57_zps9bb70367.jpg
 photo Picture59_zpsb90e75d6.jpg
 photo Picture58_zps948334c5.jpg
 photo Picture60_zps70ea690e.jpg
 photo Picture61_zps920f0d3c.jpg
 photo Picture63_zps1275aaa4.jpg
 photo Picture62_zps45dfde7b.jpg
 photo Picture70_zpsb7fe1cae.jpg

Perut dah kenyang kami langsung ke airport
kat sana, cari sudut untuk kami ejas semula semua luggage
dan juga solat jamak maghrib dan isyak

 photo Picture72_zps5a969e9e.jpg
 photo Picture71_zpsa70a41fb.jpg
 photo Picture73_zpsf1d91e24.jpg
 photo Picture74_zps75d910c0.jpg
 photo Picture75_zps24e910bd.jpg

Selesai semua nya baru kami masuk ke dalam
menunggu kaunter dibuka jam 11 malam

 photo Picture76_zps3e310f6c.jpg
 photo Picture77_zps666e07ae.jpg
 photo Picture78_zps3648a586.jpg

Alhamdulillah dalam pukul 1.25 pagi kami boarding
dan berlepas balik ke Malaysia dalam pukul 2.05 pagi

 photo Picture79_zps52be1405.jpg
 photo Picture80_zps0f9e805f.jpg

Enam jam perjalanan... pukul 8 pagi Ahad 27-04-2014 kami selamat landing di LCCT
driver datang ambil terus hantar balik rumah

 photo Picture81_zps587aa6de.jpg
 photo Picture82_zps6e40c422.jpg

Sampai je rumah mandi kemudian rehat dan terus zzzZZZZZZzzzzzzz

Tamat sudah cerita acu dan kawan-kawan di Beijing
kami seronok dan enjoy sangat kat sana
tapi biasa lah, dalam kita berseronok tu mesti ada yang tak seronok nye juga
insyaAllah ada rezeki nanti acu akan cerita dalam entri yang lain









Photobucket

3 xoxo:

gadisBunga™ said...

pearls tu acu beli jugak eh? diorang ada paksa-paksa beli ke? ngeeee~

PakcikLie PCL said...

banyaknya barang2 acu bawak balik....kaki travel betul la acu ni kan.

http://www.nazlee.com
http://gelagatorang.blogspot.com

Mrs Little Voice said...

acu...alin py pengalaman tak best kat beijing ialah bila time shopping (last day) kena crit birit...langsung spoil mood nak bershopping sampai bawak balik duit yuan ke malaysia...huhuhuhu