Followers

Food Walk:: Restoran Celup Celup

Friday, August 29, 2014

Cerita pasal makan lagi ye kawan-kawan
kejadian berlaku pada hari yang sama makan cendol bakar [sini]
Ahad 17 Ogos tu memang hari makan sekeluarga.. hahahaha

Selepas pergi ke open house di Pajam
acu balik ke rumah kakak di BTHO untuk solat asar
anak sedara acu; Mimi kemas kan barang-barang
sebab nak hantar dia balik ke rumah sewa dia kat Pandan Indah

Usai solat kami bergerak menuju ke Bangsar
memenuhi hajat anak-anak sedara acu
nak menikmati coklat di Dip n Dip
yang terletak di Jalan Telawi 3 berdepan dengan Alliance Bank
senang bebeno nak mencari nye

 photo Picture1_zps285636cb.jpg

Buka je menu.. rambang mata untuk kami yang menggemari coklat
semua benda nampak lazat..
setelah berbincang, kata sepakat diambil
nie menu-menu yang kami order

Brownies Crepe - antara menu yang mesti di order jika ke sini
brownies nipis bersalut 3 jenis coklat - white, dark dan milk choocolate

 photo Picture2_zps2dd543aa.jpg

Fetuccine Crepe - tepung crepe dipotong menjadi ala-ala mee
kemudian di tuang milk chocolate dan diletak kan satu scoop ice cream

 photo Picture3_zpsaf121662.jpg

Dip Sticks Platter - boleh pilih tujuh items untuk dimakan dengan milk chocolate

 photo Picture4_zps91a5b954.jpg

Dip n Dip Freezy - signature drink kat Dip n Dip nie

 photo Picture5_zps7f75f41d.jpg

Yang nie acu lupa.. if tak salah rasa nya Caramel Frappe
maafkan hamba jika tersalah ye

 photo Picture6_zps5cb50a0e.jpg

Dip n Dip Hot Chocolate - nie pun signature drink kat sini

 photo Picture7_zps75f8968c.jpg

Last sekali, Vanilla Milk Shake... it's mine :)

 photo Picture8_zps3108bbfc.jpg

Erk... banyak nye coklat!!! mabuk coklat nie... hahahahaa
seriously... kenyang yang teramat sangat
perut sendat gile.. maklum lah hari nie memang keja makan je kami nie

Banyak bebeno order, tak habis pun makan
kami tapau brownies crepe tu bawa balik
comel kan kotak dia??

 photo Picture9_zps97516113.jpg

Muka semua puas hati sebab hajat nak makan kat sini tercapai

 photo Picture10_zps59dd46d2.jpg

Esok nya (Isnin 18 Ogos 2014) acu terpaksa emergency leave
sakit perut sebab makan macam-macam... huhuhuu










Photobucket

2 xoxo:

Zafira Nabilah said...

uishh...penggemar coklat boleh la datang sini.. :)

Azian Elias said...

amboiiii all coklat coklat ye.. sedap nya darlinggg..