Followers

Hamilton Kalah...Shumi Out

Tuesday, April 6, 2010

Seperti tahun lepas, tahun nie sekali lagi acu ke SIC tengok F1
kalau tahun lepas acu pegi dengan Melor & friend
tahun nie acu pegi dgn Anuar (anak sedara) & Shahril (kawan My Darling)
memandang kan Anuar belum penah lagi menjejak kan kaki ke sana
so, nie le peluang dia nak tengok SIC tu...

seawal jam 8.15 pagi acu keluar dari rumah
kami breakfast dulu kat kedai mamak area umah acu
pastu acu ke Kampung Baru amik Shahril
kira nye dalam 9.30 kami gerak ke SIC...awal nye la..



"kenapa pegi awal sangat??"


emm...sebenar nye acu kena sampai sana sebelum pukul 11
sebab My Darling start job dia pukul 11..so, tak nak dia kelam kabut
kena le sampai awal ke sana...
pukul 10 pagi kami bertiga dah tercongok kat SIC tu...
seperti biasa, tunggu My Darling kat PO
untuk dia antar kami ke main gate & bawa keta parking kat PO tu...

disebabkan awal lagi, maka nye orang pun tak berapa ramai sangat
riak muka Anuar menunjukkan yang dia teruja sangat dapat ke SIC tu
hehehee...rasa puas ati acu sebab dapat buat dia happy


so, apa lagi...aktiviti bergambar je la yang boleh dilakukan di kala ini..hehhehee



kalau tahun2 sebelum nie, tempat duduk acu di Main Grandstand
menghadap ke pit..tapi tahun nie tak...huhuhu
biasa nye tempat duduk acu kat area Diamond..tahun nie tiket nye kat Topaz
sedey..sebab tak dapat tengok starting depan mata
apa nak buat, My Darling dapat tiket kat seat Topaz...

tak pe lah...janji kat grandstand...jangan kat padang dah le...
sambung lagi aktiviti bergambar


untuk pertama kali nye dalam sejarah acu nie
selama acu ke SIC, dah le pertama kali tak duduk depan pit
pastu pertama kali juga le acu duduk kat tingkat atas..

permandangan yang kosong je...selalu ada pit..huhuhu

nasi ayam yang berharga RM15.00 menjadi santapan tengahari kami semalam

sambil makan..sambil layan support race
lambat lagi nak tunggu race F1...pukul 4 petang baru start
harap2 petang nye tak hujan la macam tahun lepas
nanti race nye separuh jalan je...

tepat pukul 4 petang, seperti yang dijadualkan...race pun mula
penat, panas, peluh dah tak terasa dah masa tengok keta2 nie semua
dah tak sabar dah nak tau sapa pemenang...
sebab juara2 dunia sebelum nie semua bermula di petak belakang

video

dan akhir nye seperti yang semua orang tau
kemenangan berpihak pada team Red Bull..
acu ingat kan Webber yang akan menang tapi salah
rakan sepasukan dia; Vettel yang menang...
juara tahun lepas; Button sekadar berada di tempat ke-9

masa penyampaian hadiah, kami beralih tempat ke main grandstand
so, dapat la juga Anuar tengok pit dari grandstand tu...
masa penyampaian hadiah tu, acu sms My Darling
bagitau dia nak bawa Anuar masuk ke pit...and he said "OK.."


yg dalam bulatan merah tu le My Darling...tengah bertugas time tu

so, seperti yang dijanjikan..dia datang amik kami bertiga melalui pit tunnel
lagi le Anuar rasa teruja sebab dapat masuk ke pit tu...hehehee
bukan tu saja, dapat bergambar kat dalam track lagi
masa tu acu tau..dia mesti bangga sebab ada acu & My Darling...
kalau tidak, tak merasa dia semua tu....hahahhaaa
(perasan sekejap...)

acu bawa dia berjalan2 di sekitar pit tu...
so, sempat le kami bergambar di depan "rumah" Shumi & Massa
tak dapat orang nye, dapat "rumah" pun boleh la...

cuma tak de rezeki dia nak bergambar dengan kereta2 F1 tu
sebab semua dah "bungkus"....

My Darling bagi kami cap sorang satu...souviner dari team racing
yang putih untuk Anuar & Shahril..hitam untuk acu
(sori le tak de gambar Shahril sebab dia tak suka bergambar)

dah abis keja My Darling, kami pun jalan kaki ke PO
lepak makan kat parking pastu dalam pukul 9.15 baru bertolak balik
acu balik sorang sebab acu berlainan arah dengan diaorang semua
My Darling antar Anuar balik asrama...acu terus balik ke Kajang
memecut dengan laju nye sebab nak kejar ABPBH..huhuhu





14 xoxo:

kakcikseroja said...

Mahalnya harga makanan kat SIC tu, ya?

azieazah said...

Ya, Kak Azie masih ingat, rasanya tahun lepas, ACU dapat bergambar dgn Alex Yoong kan?

best siottttt....

Jake's Daughter said...

Jelesnya tgk gambaq2 hang....Huhuhu

SYAbAR said...

acu, bestnya kau dapat masuk kat pit pelumba... untungla kalau tiap kali race ur darling bertugas di situ...

akak sekalipun belum pernah dapat peluang pi sana dik... abang tak suka berpanas2 tunggu lama2

V.I.C @ D.I.A.N.A said...

Nampaknya tak lama lagi Schumacher jadi ShoeMaker la gamaknya. Skill dah berkarat. Tu la sape suh rehat lama2? ekekekkeke...

@cu SaYaNg said...

kakcik:: untuk pengetahuan kakcik,makanan kat SIC tu berubah2 mengikut event..kalau event anjuran Malaysia,harga makanan murah le..kalau F1 nie memang harga makanan dia mahal..sebab ramai omputih datang...

@cu SaYaNg said...

azieazah::

salah tu kak azie,acu bergambar dgn Alex Yong masa A1 nye race..tahun lepas bergambar dgn "umah" & keta Hamilton je kak..

walau pun tak dapat orang,asalkan ada nama pelumba pun dah rasa best sangat2 dah...hehehee

@cu SaYaNg said...

Jake's Daughter::

aku lagi jeles tgk hang p tgk teater tak ajak aku..

@cu SaYaNg said...

Syabar::

selagi berpasangan dengan dia nie dapat le merasa semua tu kak...moga2 berpanjangan le jodoh kami nie..dapat le acu pegi tgk racing tiap2 tahun..hehehee

@cu SaYaNg said...

VIC::

tu la pasal...tapi tak leh salah kan dia masa racing aritu..dia out sebab keta dia problem...tu yg tak abis race pun

Dj Epoi said...

Gua masih jealous coz....
Tahun lepas Lu janji nak bawak Gua...

Akhirnya Gua Lu tinggalkan bila dah jumpa your Darling...

Cis!!! Kacang lupakan kulit ..
Wakakakakakaka..

2 yahun berturut2 Gua pergi...
Kali nih miss dik pengambran DEKOARI beb!

@cu SaYaNg said...

DJ Epoi::

ala..lu pun sibuk tu yg acu tak ajak lu...hehehehe

(ayat cover sebenar nye terlupa..ahaks..)

LotsOfLove-Pearls said...

Dear Acu..
Tak pernah lagi berpeluang ke sana..

Mesti sangat bising..
hahaha..

Ok Acu..
Jaga diri k..
Rindu kat Acu..

@cu SaYaNg said...

LOL::

acu doakan semoga satu hari nanti LOL berpeluang ke sana ya..sapa tau mungkin kita boleh pegi bersama2..

u too take care
mis u too