Followers

F1 di Sepang

Monday, April 6, 2009

Seperti yg acu bgtau dalam last entry
maka semalam, seawal pukul 7.30pagi
acu dah siap mandi...huh...macam nak pi keje je
pastu panas kan roti yg acu masak kan tu
konon2 nak bekal kan utk dia makan dengan kawan2 dia la

sekali lepas mandi tu, si dia telefon...

Dia:: Assalamualaikum...

Acu:: W'salam...(erk...en cerpelai, acu guna singkatan tak pe ek...)

Dia:: nanti pegi dengan Melor la ek...

Acu:: uiks...nape lak?

Dia:: boleh la pi lambat sikit...tak yah la ikut aku awal pagi nie. tadi
aku dah call bgtau Melor dah...nanti apa2 hal call Melor..setting dengan dia.


Acu:: emmm...ok lah...nanti aku call dia..

so, lepas je cakap dgn dia...acu pun call Melor
sebenar nye Melor nie opismet dia...
so, lepas dah set apa yg patut...acu lepak je lah tengok tv
sambil makan roti yg acu masak tu...huhuu...
niat tak kesampaian nak bagi dia makan...

apa la acu nak buat nie...janji dengan Melor pukul 1 nanti baru nak gerak
dalam dok layan tv...last2 tu acu boleh tertido...hahhahaaha
perut dah kenyang...apa lagi mata layan je la....
jaga2 je dah pukul 11 lebih...
layan tv balik...hehehheee...tu je la keje acu kalau kat umah

pastu dalam pukul 12.45 acu pun siap le...
Melor cakap nanti dah gerak dia sms...
Melor datang dengan housemet dia Min...

tunggu punya tunggu...pukul 2 lebih baru Melor sampai
letih nye menunggu....
acu sms bgtau dia, acu dah on the way
dia reply bagitau dia dah start keje
nanti kalau dah sampai tunggu dulu...

nak di jadi kan cerita, jalan nak ke SIC jam...
ye la kan...orang ramai nak masuk tgk F1
mesti le jalan jam...

tapi kami untung sikit sebab nye tak terus ke main entrance
dia minta kami tunggu dia kat parking Paddock Entrance
so, sampai sana acu call dia bgtau dah sampai
dalam 20minit lepas tu dia datang dengan kawan dia
dia antar kami ke main entrance guna laluan dalam
dah amik tiket, dia tinggal kan kami
terus le dia gerak bawa keta Melor tu park kat parking sana

emm...ramai gak manusia...
sampai je terus snap gambar depan main entrance :-D

lepas tu jalan depan sikit..jumpa pompuan cantik
bergambar lagi dengan pompuan cantik...tapi kali nie diaorang tak seksi sangat la
biasa2 je pakaian nye....acu suka tengok diaorang seksi...hehheehee (jahat nye saya)

kami masuk ikut gate berbeza sebab tempat duduk kami tak sama
acu kat Crystal diaorang kat Citrine
acu masuk ikut gate 1....diaorang ikut gate 5
jumpa diaorang kat tengah2 dalam sana nuuu....

Melor & Min mengadu lapar....so, acu tunggu diaorang beli beger
acu dah makan roti kat umah tadi tu masih kenyang lagi
yang baju merah tu Min...yg baju putih tu Melor

lagi pun acu dah tau if time F1 nie makanan melambung2 harga nye
nak tau brape harga beger yg diaorang beli nie???
cuba tengok banting nie...nampak tak???

tak nampak?
tak pe acu tolong bagitau...
harga nye satu set RM25...
set tu termasuk beger + crips + dessert + soft drink
crips yg dia bg cadbury bites tu...
desert acu tak perasan lak apa bende yg dia bagi
soft drink ikut apa yg kita nak...coke /100Plus/Sprite

harga air mineral lak sebotol kecik tu RM5
dan soft drink pun berharga RM5 gak untuk setin kecik tu
mahal kan???

acu tak beli apa2 pun....sebab nye masih kenyang lagi
lepas diaorang membeli tu kami berpecah
acu bergegas cari tempat duduk acu...
masa tu dah nak start race dah....iskh..berlari2 acu
bersama dengan omputih yg ada kat situ..hehhehee
macam le lari laju sangat acu nie...(erk..laju sikit dr berjalan le)

huh...nasib baik sempat tengok starting dia
tempat acu dekat dengan starting point
duduk sama dengan penyokong Petronas Sauber
tempat diaorang di sebalik sana
kira diaorang tengok starting thru skrin la...

tengok le peminat2 fanatik yg sanggup berpanas kat atas bukit sana tu

nak tau sebab apa acu cakap peminat fanatik?
sebab nye kan...walau hari hujan...dengan kilat yg memancar-mancar
diaorang tetap tak berganjak dari bukit tu

tengok le gambar atas nie...time tu ujan dah lebat
diaorang memang berani amik risiko semata2 sebab F1
iskh...ngeri lak bila di bayang kan...dengan kilat nye
emm....ntah le...berani tak kena tempat

nie lak cameraman yg setia & berdedikasi
walau bagaimana keadaan cuaca sekali pun...
dia tetap menten kat tempat dia duduk tu

F1 semalam tu cuma sempat race 1 jam lebih je
masuk lap yg ke-32...bendera merah pun berkibar
pastu terpaksa diberenti kan atas sebab keselamatan pemandu
jalan memang licin...banyak gak keta yg tersasar bila sampai kat corner

memula ingat kan race berenti sekejap je
tapi tepat jam 6.52ptg pengumuman dibuat...race tidak akan diteruskan
huh...frust nye...tu la nak sangat start lambat
padan muka...nie gara2 nak bagi omputih kat oversea dapat tengok live
tu yg mula lambat race semalam...

so, keputusan semalam berpihak kepada si 'Butang'
atau nama sebenar nye Jensen Button pemandu untuk team Brawn GP
lepas abis race, kami tunggu dia abis keje

dalam pukul 8 lebih dia datang amik kami untuk pegi ke pit
sambil tunggu dia setel semua nye...kami jalan2 le kat pit tu
sambil tengok crew2 team kemas kan booth diaorang

sempat le acu amik gambar kat booth Hamilton

dan kat keta Hamilton nie

tak dapat bergambar dengan orang nye, dapat bergambar
dgn booth & keta dia pun jadi lah....hehehehee
pukul 10.30 baru kami gerak balik...
tu pun malam tadi ada konsert Jamiroguai...
dia tanya gak nak tengok ke.??
emm..mengenangkan esok keje, terpaksa lah dibatal kan je niat
nak tengok konsert tu....

22 xoxo:

echah_syed said...

mestilaa mahal makanan kat sini sbb org mampu mcm acu jek yg dtg.. :p

@cu SaYaNg said...

apo lak kak echah oi...
acu masuk situ pun sbb si dia jd crew utk F1...
kalau nak harap beli tiket sendiri,jangan harap le...mahal gile tiket granstand tu...acu pun tak mampu le kak echah cayang

SYAbAR said...

Cayalah Acu...
Akak time racing tu, ikuti `LIVE' juga. Live melalui screen tv di Pelita Jalan Ampang. Sambil pekena sup urat...

Dj Epoi said...

Salam.....

Walaaweeeeeeeeeeeeeeeeeiiii

Hebat siut ...siap masuk grandstand utama lagi Lu...
Yang paling Gua jeolous dapat plak Lu gi terjah kat garage PiT tuh!!!!
tERUJA gUA......bila la gamaknya nak dapat pi kat situ...hooooooooooo!!!

Semalam Gua jeling2 gak ...mana tau kut2 terjumpa kawan2 sumer....hampeh....tak nampak batang hidung......wuuuuuuuuuuu

Gua gi gak kat sana semalam.....
Tunggu Entry F1 gua....k

@cu SaYaNg said...

syabar::
hahaha...pekena sup urat ketin ke kak syabar?


DJ Epoi::
lor ye ke?
iskh..apsal tak bgtau awal2..
kalu tak,leh jumpa lu kat sana..
acu kalau tgk mana2 race pun mmg akan dok kat main grandstand tu je

dan lps race mmg akan dpt masuk ke pit sana...sbb dia crew kat dlm tu..

next time kalau lu nak join acu,boley je..dpt le lu berkenalan dgn boifren acu..hehehhee

cerpelai said...

Ayarkk..!!
Nama gua telah dihighlightkan disini..!!
Kehkehkeh..
Err.. Pasal hukum ni gua tak berani jamin laa Cu..

F1 time ujan best ke?.. 32 round je kan?.. Kehkehkeh..

@cu SaYaNg said...

hehehe....
ye la aritu en. cerpelai yg tegur acu...tq atas teguran tu...

best apa nye...baru sejam dah berenti...x smpt nak layan pun..sian penonton yg byr tiket mahal,tak berbaloi pun setakat tgk 32lap je..huhuhu

amirul said...

Salam,
Huiyooooh........ Musim F1... yg depa dok atas bukit tuh sekali kene tembak petir amacam? Bahaya maa...

hysMan.. said...

waaaaa...
hamilton tu beb..
acu gempaq ar..
naseb baek tak dok kat sepang klu tak hmm...
=(

kamalnzura said...

rajin hang duk melayan F1 ni nooo...

nurdaniella said...

acu, akak tengok kat ntv7 jer.. memang lebat giler la ujan tu..

sakurasa 2 said...

acu sayang
Musim F1 bestnya!!!

@cu SaYaNg said...

amirul::
tu la psl...berani tak kena tempat


hysman::
hahaha...setakat booth & keta je la..dgn tuan nye tak dpt aaa...

@cu SaYaNg said...

kamalnzura::
jai,aku nie bukan setakat F1 je..apa race sekali pun kat sepang yg dia jadi crew..aku akan ikut


nurdaniella::
a'ah...ujan lebat masa tu..dgn kilat sana sini...


sakurasa2::
yeah...F1...layannnnnnnnnnnnnn ;-)

Cik Kham & Co said...

wahh bestlah Piah leh layan F1 dpn mate...aku dah agak dah musti ko pi tgk nyer...aku suke gambo tang fanatik F1 dok ataih bukit tuh...mmg fanatiklah...ujan lebat pun depa brani mati stay kat bukit tuh..dahsyat...

LotsOfLove-Pearls said...

hye acu..
thanx datang berkunjung k..
hehe..
friends odi..

besh nyer dapat menyaksikan F1 depan mata..
mesti bising amat kan..

mak aii..
mineral RM5?
hehe.. thank u jerk ar..
mahal giler..
ngeee..

fazemy said...

Wahhh merata Acu meround kat Sepang tuh. Dasyat nya harga berge tuh. tp btolla tgh panas..mana nak cekau air..5hengget, 5 hengget lah..

@cu SaYaNg said...

cik kham::
hahaha..ni kali ke2 aku p tgk F1.
masa 2 thn lps aku dpt tiket free..join team Petronas Sauber..mahal gile tiket RM1500..rasa bangga je dok kt tmpt mahal..hahahaha..opss!!!riak lak aku nie..


LOL::
bising..tp acu ada penyumbat telinga..so,rileks la ckit..hehehe


fazemy::
tu la psl...nak x nak kita mesti akan beli gak air tu..x kira la mahal mcm mana pun..

YUZIE AMIR said...

amboihh hang tak terbakaq ka kulit?
tapi hang pu kalo terbakaq tak itam tera man apun ..dah sejak azali gebu payah dia nak itamm
heheheh

@cu SaYaNg said...

kali nie tak terbakaq sebab race start pukui 5..kalau mcm thn2 sblm nie race pukui 3 memang rasa terbakaq la...

bila aku p sepang nie,dah banyak kali dah aku di offer minum beer sebab penjual2 tu ingt aku omputih..ahaks(terperasan la kejap ye...hehehehe)

Yumita66 said...

peah...kalo tak sesat 30 mint aku janji tu tepat tao!!huuhuh
ko tipu...takder kan gambar dgn lewis tu...JAHAT!!!!

@cu SaYaNg said...

muahahaa...
smpt gak le ko jenguk blog aku...
dah kantoi....hahahahhaa