Followers

Homemade Beef Steak ;-)

Thursday, April 29, 2010

Malam tadi tetiba tekak nie terasa nak makan steak...
dah lama rasa nye acu tak masak steak...
kebetulan ari selasa acu ada beli daging kat Carefour
so, boleh le buat beef steak...

maka nye, malam tadi sebelum acu masuk tidur
acu marinate daging lembu tu untuk rasa yang secukup nye
kira nye bangun pagi terus grill je...

so, seperti yang di rancang kan malam tadi
pagi lepas mandi & solat subuh acu terus masuk dapur

memula sediakan bekalan breakfast dulu

pastu baru le acu grill kan daging yang dah di marinate malam tadi
sambil tu masak kan sos nye...
side dish nye acu buat mix vegie je...
hasil nye....jeng..jeng..jeng...


tapi kuah nye kosong je sebab mushroom tak ada
ingat kan ada lagi stok mushroom...rupa nye dah abis
tak kisah la...janji acu dapat makan steak untuk lunch ari nie...
jemput makan ye semua....heheheee ;-)


20 xoxo:

kakcikseroja said...

Rajinnya Acu..

Acu perap daging tu guna apa, ya? :)

@cu SaYaNg said...

kakcik::

acu perap daging tu dengan sos tiram + kicap manis + kicap masin,lea & pearins + black pepper

V.I.C @ D.I.A.N.A said...

besok buatkan 1 untuk vic ye. :P

@cu SaYaNg said...

boleh...no prob nye :-p

azieazah said...

Mak aiiii sedap nyerrrrrr....

slurppp! sedut kuah secara maya... nyum nyum! kunyah daging secara maya gak...

kejam sungguh ACU ini kerana menggoda Kak Azie. Wuaaaaa

@cu SaYaNg said...

azieazah::

muahahaa...first time acu dengar org sedut kuah & makan secara maya...muahaha

Jake's Daughter said...

Pya..Sedapnya..>nak sket...Hang masak, nnti aku p rumah hang makan....Hehehe

@cu SaYaNg said...

Jake::

boleh...no prob nye...
bila nak mai call je aku

fazemy said...

Baru lepas makan steak kat TGI. sbbnya tgk entry acu pagi td la. hahahaha

@cu SaYaNg said...

Fazemy::

acu baru makan kat TGI mggu lepas..

aramis2177 said...

uishh...nampak sedap nih! sok aku blk hang buat kat aku nooo!

echah_syed said...

om nom nom..kecur air liur combi.eh...kami anak beranak mmg suke mende alah ni ;)

@cu SaYaNg said...

aramis::

malu lah...x sesedap hang masak..huhu

@cu SaYaNg said...

echah::

ya ka?
acu sesekali makan tu boley lah sebab tk brapa minat sgt..

deekkyy said...

yang hitam itu apa ya ?

@cu SaYaNg said...

deekkyy::

sbnr nye yg itam tu sos dia tapi sebab terlebih kicap tu yg itam...hehehhee

zedmagel said...

Salam Sakrasa,

Sedapnya beef steak yang acu masak, tengok gambar dah ngences...bak sikit...

@cu SaYaNg said...

zedmagel::

bisa aja...tapi kamu harus ke mari ke KL dulu ya..hahaha

semutzapi said...

salam acu,
beef ni bau sampai blog gua..
apalagi fua pub terjahhhh...

:)

@cu SaYaNg said...

semutzapi::

hehehee...nnt acu kena tutup semua tingkap le supaya bau x kuar ke mana2... ;-)