Followers

Jantung Acu Sihat..yeeeeeeeeeee

Tuesday, February 22, 2011

Tadi masa "berjalan-jalan" ke blog Mak Merah
acu tertarik dengan satu entri yang Mak Merah tulis
entri mengenai I Quaker..

Terlintas di hati nak join The Heart Health Test
nak juga tau risiko jantung acu nie kan
maklum lah acu kan kategori "berat melebihi muatan"
hehehehee....

Photobucket


Jom tengok apa keputusan jantung acu
berdebar-debar masa nak tunggu keputusan nya...

Photobucket


Alhamdulillah walau pun dalam kategori "berat melebihi muatan"
tapi acu berada dalam golongan yang berisiko rendah
uish....betul ke acu nie??? macam tak percaya je...

Ya..betul...tu keputusan acu...
walau pun acu nie golongan 3G tapi tak bermakna acu
mengabaikan pemakanan acu...
sebab acu tahu acu sangat sangat sangat berisiko
untuk mendapat penyakit jantung, darah tinggi
dan segala jenis penyakit yang berbahaya..

Quaker Oats adalah salah satu makanan wajib acu setiap hari
samada acu minum Quaker Oats atau pun acu masak Quaker Oats
setiap hari acu mesti bekal kan bubur oats ke pejabat
tidak pernah ada istilah jemu dengan bubur oats nie...

Photobucket


Cuba lah..sekali cuba pasti nak lagi
amal kan lah makan Quaker Oats nie...bagus untuk kesihatan jantung
Nak tau risiko anda semua??? klik kat [sini]




Photobucket

"SomeDay I Will Be Queen' But I Will aLways Be MyselF"

10 xoxo:

NM02 said...

bubur dia packaging kaler ape ek?

@cu SaYaNg said...

NM02::

guna oat yang biru...tu utk masak memasak...

kakcik said...

Kakcik kadang2 beli juga oats - tin pertama habis, kemudian beli refill - hehehe, tak abissss... abeh tu camno???

NM02 said...

oatmeal yang paket biru tu eh? teringin le nak buat bubur jugak..

Shahiran said...

Saya pun kadang-kadang makan juga oat yang kat dapur tu. Tawar je, campur susu cket2, tambah madu baru sedap, & then jangan makan banyak sangat oat tu nanti rasa loya lak.

jinkamen said...

salam
oak..takle masuk arr...camner ek..dah cuba beli satu bungkus ari tu.sampai expired tak makan..nak cari nasik gakk :(

@cu SaYaNg said...

NM02::

yup...yg paket merah tu utk mkn segera...yg biru memang utk masak

@cu SaYaNg said...

shahiran::

kalau minum dgn susu,guna oat yg bungkusan merah...yg tu memang kena minum segera kalau lambat nanti dia jadi ala2 berlendir...

@cu SaYaNg said...

jinkamen::

hahahaa...buat bubur oat nie macam bubur nasi jugak..cuma beza nye beras ditukar dgn oat...

cuba la masak sekali,insyaAllah lepas nie mesti suka...hehehee

@cu SaYaNg said...

kakcik::

kena belajar disiplin diri tu...hehehee..acu dulu pun mcm tu gak..kdg2 buang mcm tu je sbb dh expired...