Followers

Selamat Pergi & Selamat Kembali

Tuesday, February 1, 2011

Alhamdulillah acu telah selamat berada di bumi Malaysia yang terindah ni
cet! macam la pergi lama sangat...satu malam saja pun...hahahaa

Seperti yang kawan-kawan tahu, acu ke Ho Chi Minh weekend lepas
sepatut nya acu ke sana acu pergi dengan kakak
tapi last minit kakak acu cancel sebab dia tak boleh cuti
tu yang acu kena pergi seorang diri saja sebab semua dah booking

Wah!!! berani nya acu ke sana seorang diri ye???
emmm...nak kata berani sangat tu tak lah tapi kena berani kan juga lah
beberapa orang pelancong dari Malaysia yang acu jumpa
kebanyakkan terkejut bila acu cakap acu datang seorang saja
mungkin dah kerap ke sana, sebab tu perasaan takut tu kurang
lagi pun sebab satu malam saja acu pergi..tu yang tak kisah sangat

Flight acu pagi ahad tu pukul 9.10minit pagi
Mr.EE ambil acu kat rumah pukul 6.30pagi...
lepas check in kami breakfast kat Old Town White Coffee
erk...tapi makan roti dan telur saja :)

PhotobucketPhotobucket

Dalam pukul 8.30 acu masuk ke Balai perlepasan
tengok cuaca...hujan renyai-renyai saja
dalam hati tak putus-putus berdoa semoga penerbangan lancar
risau juga bila tengok cuaca macam tu...

Alhamdulillah sepanjang penerbangan tak ada apa-apa masalah
walau pun banyak kali juga terasa flight "goyang"
acu sampai Ho Chi Minh dalam pukul 10.35 pagi waktu sana
Ho Chi Minh cuma beza lewat satu jam dengan Malaysia

Photobucket

Acu ambil teksi terus ke Hotel Lan Lan 2
hotel yang menjadi tempat penginapan acu setiap kali acu ke sana
walaupun acu tahu banyak lagi hotel yang menawarkan harga lebih murah
tapi acu selesa kat sini...dan dekat dengan tempat shopping
tu yang penting...heheheee....
tengok katil...punya la besar...seronok berguling...hahahaaa
erk...abaikan baju yang bersepah kat atas katil tu

Photobucket

Lepas saja check in...tukar baju terus acu keluar...
pergi meronda cuci mata sambil mengosong dompet acu...hahahaa
acu banyak beli barang yang kakak, anak saudara & kawan acu yang kirim
walau pun sebelum pergi acu cakap tak janji dapat beli untuk diaorang
tapi untuk tidak menghampakan diaorang, acu cuba penuhi sedaya acu
Alhamdulillah semua nya dapat acu penuhi
cuma nya samada diaorang suka atau tidak dengan pilihan acu tu..

Penat berjalan siang tu, acu balik ke hotel...nak rehat
niat di hati nak ziarah uncle Mat kat Restoran Satay House
tapi disebabkan kepenatan acu tertidur..jaga-jaga saja
jam dah menunjukkan pukul 7 malam...hahahhaaaa
punya lah lama acu tidur...langsung tak sedar...
nasib baik lah tak terlajak sampai ke pagi...

Malam tu acu keluar lagi ke pasar malam sekitar Ben Than
jumpa beberapa orang "kawan-kawan" acu yang berniaga kat sana
dah macam jumpa kawan-kawan bila balik ke kampung saja...hehehe
sambil selesaikan baki kiriman orang yang belum acu beli...
dalam 2 jam acu kat sana...acu balik ke hotel
nak kena packing barang malam tu juga sebab flight acu pagi esoknya

Esok pagi lepas breakfast, dalam pukul 7 lebih acu check out dari Hotel
ambil teksi terus menuju ke airport...
sampai sana, kaunter untuk check in belum buka...8.35 pagi baru buka
jadi, lepak saja lah kat situ sambil tunggu kaunter buka

Photobucket

Lepas saja check in, acu terus masuk ke balai berlepas
tengok duit ada lagi so, boleh la shopping lagi....hehehehee
eh...nak tahu tak...lepas packing malam tu baru acu tau
barang untuk acu tak banyak pun...hahahaa
cuma 2 pasang kasut & seutas rantai saja...iskh...
punya sibuk nak mencari barang orang, barang sendiri yang tak ada
tak apa lah..panjang umur nanti acu datang lagi....hehehee

Flight acu sepatut nya pukul 10.35pagi waktu Vietnam
sudahnya delay hampir satu jam...pukul 11.20 pagi baru flight sampai
nasib baik lah ada 2 benda ni sebagai peneman setia acu

PhotobucketPhotobucket

Tepat pukul 11.20 acu berlepas pulang ke Malaysia
good bye Ho Chi Minh City...panjang umur insyaAllah bulan 5 ni
acu datang semula...

Photobucket





"SomeDay I Will Be Queen' But I Will aLways Be MyselF"

12 xoxo:

Eri-chan said...

wah bestnya..tapi saya takut pergi jalan sorang2..hehe..owh bulan 5 pergi lagi..mcm blk kg?

kakcik said...

Macam pergi Chow Kit je Acu ni... :)

DIDOT said...

bestnyeeee!!!..bile laa nak sampai sane???..heheh..kalau pya amik tiket murh lg bgtau laa..ley join sekali..hihihi..

@cu SaYaNg said...

Eri-chan::

dah banyak kali acu ke sana
sebab tu cakap mcm blk kg...hehehee

@cu SaYaNg said...

kakcik::

hehhehee...pegi chow kit pun tak sekerap nie kak...hehehee

@cu SaYaNg said...

didot::

selalu nye pergi tak di rancang..
terasa nak shopping,terus cari tiket & terbang saja...hehehee

Me'aH said...

wow! bestnya... sllunya lar kn,cri hotel yg dekat dgn tmpt shopping lg bes dri cri hotel yg murah... koz nti nk cri transport ssah...

azieazah said...

Wahhh bestnya, kalu dah biasa dgn tempat tu, tak kekok dan tentu susah nak kena tipu.


Nak himpun duit dari sekarang, mana tau leh follow ACU bulan 5 nanti.. :)

Panglima Muda said...

bestnya... ada bawak balik buah tangan

@cu SaYaNg said...

Me'ah::

memang pun..hotel dekat senang nk ulang alik antar brg...hehehee

@cu SaYaNg said...

kak azie::

kalau nk ikut kena booking tiket sekarang...acu dah booked dah..hehehe

@cu SaYaNg said...

Panglima::

dah selalu pegi..rasa nye kawan2 acu pun dah muak dengan buah tangan dari sana..hehehee