Followers

Ahlan Wasahlan...

Monday, March 16, 2009

Ingat tak acu bgtau aritu yg acu teringin nak makan makanan Arab?
Alhamdulillah ari nie hasrat acu tu tercapai...ahaks...


ring...ring.. (henpon ku berbunyi..)

Dia:: ada kat ne?

Acu:: kat opis le...nape?

Dia:: bz tak ari nie?

Acu:: tak de la sangat...biasa je

Dia:: jom pi makan kat restoran arab tu...

Acu:: yg kat Sri Petaling tu ke?

Dia:: a'ah...jumpa kat sana...

Acu:: wah!!! best nye...ok..


maka, acu tanpa perlu membuang banyak masa lagi
cargas terus ke restoran yg di maksud kan itu...
on the way nak ke sana tadi, hujan la pulak...
tapi tak pe...hujan rezeki...nyum..nyum...hehehehe

acu sampai sana dalam pukul 1...
dia lum sampai lagi so, acu masuk dulu cari tempat
harap-harap tu tak ramai le orang...
and Alhamdulillah memang tak ramai pun
masa acu masuk tu ada 3 kumpulan je
mungkin sebab belum gaji kot
sebab tu tak de orang....

oppsss!! lupa lak nak bagitau nama restoran tu ek...
acu makan kat sini

nampak tak signboard tu?
tak nampak??? emm....nie nama restoran nye


Al Diafah nie one of our feveret arabian cuisine yg both of us suka makan
suka nye saya...hehehehe...
lambat pulak la dia sampai...dah tak sabar nak mengorder nie...

sementara tunggu dia, acu dihidangkan dengan minuman selamat datang nie
arabic coffee...emm...kopi nie for those yg tak suka herba or rempah
memang tak tertelan la...termasuk la si dia nie
bau herba kopi nie memang kuat...

memandangkan dia tak suka, maka nye acu le yg tolong abis kan part dia
hehehhee...acu nie telan je walaupun bau kopi tu busuk...

tadi dia order Kabsa Rice With Chicken

Kabsa rice nie ala2 nasi tomato...sedap...
lebih sedap daripada beriani kat Diafah nie...
satu pinggan nasi tu boley makan 2 org
untuk sesapa yg tak banyak makan le
dia nie sekali hadap je..hahahhaha

acu lak order Macaroni With Tuna

dan juga Fried Chicken nie...

fried chicken dimakan dengan roti arab nie

sedap tau roti arab bila makan dengan fried chicken tu...best...
roti arab tu ada 3 keping...acu yg abis kan...hahahaha
sudah nye macaroni tuna tu acu pack bawa balik
sebab dah tak leh nak masuk lagi dah...perut dah full!!!

pencuci mulut dia sediakan ala-ala cup cake nie

rasa nye sama je macam bahulu tapi sedikit keras compare dgn bahulu kita
mungkin bahulu arab jenis keras kot...ntah le...atau diaorang tersalah adunan
pukul 2 lebih kami abis makan pastu terus le balik ke opis masing-masing....

Thank you very much Yang...puas ati dapat makan semua tu...

19 xoxo:

kamalnzura said...

amboi hang..mkn sakan nooo....

@cu SaYaNg said...

hahahaha....la nie selera nye lain macam lak...tak leh jadi nie,aku memang kena diet balik nie..risau..

sakurasa 2 said...

Acu sayang
tengok Macaroni With Tuna n
fried chicken dimakan dengan roti arab eeee tak leh tahan la...

@cu SaYaNg said...

hahhaa...mmg le tak leh tahan kak
sedapppppppppppppppppppppp

aramis2177 said...

Piah, kopi arab tu mmg syok layan!!!!!aku leh minum sejug besaq....kat sini depa jamu kopi tu ngan satu jenis kurma khas yg mmg utk makan ngan kopi tuh....so bila kurma yg manis tu kena ngan kopi arab tuh....perrgghhh......layannnzzzz...nanti insyaAllah aku blk ghaya aku bawa blk kurma tuh ngan kopi arab nih!hehehehhee....

@cu SaYaNg said...

mommy,kat sini pun ada kurma gak
tp tak tau la kurma tu sama ke tak dgn yg hang ckp...tp memang makan kurma pastu minum kopi tu,ok la rasa nye..sebab tu aku leh layan kopi tu...hehehehe

Jake's Daughter said...

Amboi3...Entry2 acu pasal makanan...mmg bole buat air liur meleleh...Sedapnye....Nyam3...

amirul said...

Salam acu,
Makanannye kelas dan berkelas ler... sedap sehingga menjilat jari... hihi...

hysMan.. said...

fuyooo..tak tahan beb..
wa layan dulu..
zaasszzzz...
:p

Shifu67 said...

nasi arab... pehhhh... feverettt kawe gak tu, tambah kalau makan dengan kambing (lauk kambing, bukan masa makan tu kambing duk sebelah... hehehe)

nurdaniella said...

salam acu, hee. jeles la tengok acu ni.. nanti datang ambil award kat rumah akak yer..

LotsOfLove-Pearls said...

Salam kenal..
huhu..
selalu nampak kat blog Kak Nurdaniella, Kak Sakura..
Teringin plak nak kenal..
ngeeeeeee..

Sedap wooooooooo makanan tue..
Terasa nak pegi keluar makan jer..

Cik Kham & Co said...

Mengancam tuh roti arab dia....

@cu SaYaNg said...

Jake's Daughter::
hehehee...mmg saje nk bg org ngidam...ngeh..ngeh..ngeh...


amirul::
kelas tak penting,yg penting sodap...nyummy...


hysman::
layan jgn tak layan abe... :-D


shifu67::
muahaha...apa salah nye bro makan sambil ditemani kambing kat sebelah...baru terasa nikmat nye


nurdaniella::
w'salam...ala akak jgn le jeles..ada awrad?terharu nye...hehehehe


LotsofLove-pearl::
tq..tq..sudi jenguk...sebenar sesekali acu ada gak jenguk ke blog pearl..cuma lum penah tinggal kan jejak je...hehehhee


cik kham::
roti arab yg ko kata sedap?iskh...roti tu biasa je aaaa kalau ko x cicah dengan apa2...

ujie said...

amboi..ko mgidam ker??mgalah kan aku ek..hahahaha..

@cu SaYaNg said...

hahahaha...mengidam in advance :-D

Dj Epoi said...

Walaweiiiiiiiiiiiiiiiii

Acu......hang buat Gua telioq haaaa.......

Lapaw terus perut Gua...

Gua tengok Gebu gila aaaaah ROTI ARAB tuh!!!!

Dah banyak Gua lepas Entry Luh.....
Sorry aaaah Kawan...Gua agak MEMBIZIKAN diri....kebelakangan nih hehehehheheh......

Wallpaper Baru lagik......heheheheh

Sempoi!!!!!!!

@cu SaYaNg said...

hahahaa...saje je nk m'goda semua org...hahahaha

x pe bro, acu tau lu tengak masyuk skrg nie...x pe...gua doa kan lu berjaya bro

Anonymous said...

Promotional clothing Abercrombie and Fitch for sale or Abercrombie as a gift, will always be beneficial to Abercrombie Sale any business. This is Cheap Abercrombie a great way to impress consumers Abercrombie outlet and grow brand loyalty abercrombie Jeans and popularity. This is a quite flawless form of marketing. Your imprinted Abercrombie Pantslogo provides instant recognition. Abercrombie Tees These eye-catching articles of clothing are a foolproof way to increase profits and a cost Abercrombie Shorts effective form of marketing. Some use this plan to earn profits and then save them for future expenses. Abercrombie Sweaters You can get a huge range of promotional gifts or other promotional items on It is encumbered with a wide range of designs, styles and colours of assorted promotional items. These items can be used as promotional gifts and resourcefully distributed to the target customers to have a long lasting impression on them and make a huge profit in exchange.