Followers

Syawal #9 Sekian Lama Menunggu

Monday, August 26, 2013

Syawal ke-14 acu beraya di Stadium Merdeka

Hah..!! amik kau sampai ke stadium pergi beraya
open house Menteri mana yang di buat kat stadium tu acu sayang oi..??

Bukan Menteri.. bukan Perdana Menteri.. bukan juga Sultan
bukan open house mana-mana VVIP kat Malaysia nie pun

Tapi needdiiiaaaaaaa kumpulan nie

 photo Picture4_zps2d5a2fc9.jpg

Jauh depa mai nie... lama sangat dah tunggu
seperti kata penyanyi dia James Hetfields

"31 tahun Malaysia tunggu kami"

Dia cakap omputih le idok le cakap melayu ghope gitu

Pada asal nya acu beli tiket yang berharga RM195
dah lama beli nie.. sebelum puasa lagi dah beli
almaklum le takut tiket abis

 photo Picture7_zps0e9c07ad.jpg

Tapi kan ada insan yang berhati mulia
telah upgrade kan acu punya tiket jadi RM350
yeeaaayyy..!!!! thanks so much EE..!!

Petang tu acu sampai agak awal lah juga
sebab nak amik tempat yang dekat dengan stage
jadi nye sebelum pintu buka, acu ronda-ronda la dulu
tengok-tengok apa yang ada

 photo Picture5_zpsf2b9cd2e.jpg
 photo Picture27_zps724c3501.jpg
 photo Picture28_zpsaa44bbc4.jpg

Tetiba kan acu terserempak dengan insan femes nie

 photo Picture10_zps84b39dd0.jpg

Otai nie... opppss!!! ada yang tak kenal???
iskh.. iskh... cuba pi tengok link [sini]

Dia datang satu family tapi lupa lak acu nak amik gambar dengan family dia
tak senonoh betul la acu nie
jumpa kejap je lepas tu kami berpisah sebab pintu masuk kami tak sama

Dalam pukul 5 lebih tu acu dan orang ramai yang lain mula beratur
semangat berkobar-kobar nie
dengar diaorang sound check pun kaki dah terketaq-ketaq dah...hehehehe

 photo Picture13_zps06ad5b08.jpg
 photo Picture14_zps16f9c8fd.jpg
 photo Picture15_zpsd49c512b.jpg
 photo Picture16_zpsba113bbc.jpg

Eh..eh.. baju sudah tukar laaaa..... hehehehee

Yeaayyyy...!!!! Dah masuk..!!!!

 photo Picture12_zps1059b641.jpg
 photo Picture11_zps547748fe.jpg
 photo Picture29_zpsd2112654.jpg

Tu kawan-kawan baru... kipas susah mati Metallica..!!

Opening act oleh kumpulan Cromok

 photo Picture17_zps7cba1693.jpg
 photo Picture18_zpsf5e2d2a5.jpg

Abang bertiga nie betul-betul layan lagu-lagu Cromok nie
risau nengok nye takut terhantuk pala tu kat palang besi :)

 photo Picture19_zps5145eb6f.jpg

Dalam pukul 8 lebih sikit diaorang habis nyanyi
orang dah mula sorak bila tengok stage di set up untuk Metallica
sound sistem pun dah mula berubah lebih power daripada tadi

 photo Picture20_zps7b8f995e.jpg
 photo Picture21_zpsf5e2d2a5.jpg
 photo Picture22_zpseafca8f2.jpg

Tuuuudiiiaaaaaaaaa depa keluaq mai dah
sorry tak banyak gambar acu amik
kebanyak kan nya acu rakam video
tu pun goyang sana sini bila tengok video tu balik

 photo Picture23_zps3d6fd8a5.jpg
 photo Picture24_zpsbe6d0bdd.jpg
 photo Picture25_zpsc3fa9f5f.jpg
 photo Picture26_zpse6572033.jpg

Mana la nak boleh amik dengan elok
kaki dok gatai melompat.. pala gedik dok goyang ikut lagu
mulut tahan tak mau nyanyi takut sora terkluaq dalam video
tapi lantak pi lah.. goyang pun goyang lah
janji ada untuk kenangan... ko ado??? hahahahaa

Tapi nie acu bagi link ada orang upload kat youtube
untuk peminat yang tak dapat pegi malam tu



Antara lagu yang diaorang perform malam tu ialah::
- Hits The Light
- Master of Puppets
- Harvester of Sorrow
- Fade to Black
- Ride The Lightning
- Welcome Home (Sanitarium)
- Sad But True
- Enter Sandman
- The Unforgiven
- Seek and Destroy

Pastu apa lagi ntah.. tak ingat dah
dalam belas-belas lagu jugak lah James Hetfields nyanyi malam tu

Dua jam bersama dengan Metallica tak terasa
tau-tau ja dah nak abis...huhuhuu

 photo Picture30_zps5ab81ff8.jpg
 photo Picture31_zps92761624.jpg
 photo Picture32_zps6d73f751.jpg
 photo Picture33_zps8d81b933.jpg

Two thumbs up untuk konsert malam tu

 photo Picture34_zps3b558d9d.jpg


Puas hati... Best..!! Best..!! Best..!! Best..!!!










Photobucket

2 xoxo:

anyss said...

Assalamualaikum,
Sakannnn!!!

DarLing Pya said...

Kak anyss::

lupa daratan kejap kak... hahahahaa