Followers

#Throwback Bandung Siri Sembilan

Thursday, December 3, 2015

Tarikh: 12-05-2015

Pagi-pagi seperti biasa kami bersarapan di hotel
sarapan terakhir kami sebelum berangkat 
pulang ke Malaysia petang nye

 photo Picture1_zpsvccwylwu.jpg
 photo Picture2_zpsiq6zwe6s.jpg

Tempat pertama kami pagi tu ke Kartika Sari
nak membeli brownies sebagai ole-ole orang di Malaysia

 photo Picture3_zpszrc0ziqx.jpg

Masuk je kat dalam ni dah jadi rambang mata
rasa macam nak beli semua nya

 photo Picture4_zpsfve3mccr.jpg
 photo Picture5_zps65w4zzoj.jpg

Brownies dari Kartika Sari ni antara ole-ole 
yang mesti dibeli kalau datang ke Bandung

 photo Picture6_zps9vhwxmck.jpg

Selesai di Kartika Sari, kami singgah di Amanda pula

 photo Picture7_zps7narpwzk.jpg

Amanda ni sama seperti Kartika Sari.. jual brownies juga
tapi beza nya brownies di sini di kukus
di Kartika Sari brownies nya di bakar

 photo Picture8_zpsne08hv6o.jpg
 photo Picture9_zpsjs7eucux.jpg

Dah tak tau nak ke mana, kami minta supir hantar kan kami ke Paris Van Java
first time Cik Darling ke sini.. lama dah sebenar nya teringin nak datang

 photo Picture10_zpsftkgbngs.jpg

Apa ada di sini?

Emm... macam shopping complex kat Malaysia
lebih kurang sama macam The Curve

 photo Picture11_zps2k0lfqp9.jpg
 photo Picture13_zpso8aloc5c.jpg
 photo Picture12_zpsgdjw409f.jpg
 photo Picture14_zps3a4yixpw.jpg

Penat memusing, akhirnya kami lepak minum kopi kat Starbuck

 photo Picture15_zps8t7s5pcw.jpg

Selesai di Paris Van Java, supir bawa kami ronda-ronda pekan Bandung

 photo Picture17_zpsr8y0b2lb.jpg
 photo Picture18_zpsr8jnupwl.jpg
 photo Picture19_zpsoankgkik.jpg

Sebelum ke airport, kami singgah makan tengahari di Kedai Belacan
bukan kedai jual belacan tapi restoran nama Kedai Belacan

 photo Picture16_zps7aw8q14h.jpg

Makan besar kami hari tu.. al maklum lah dah nak balik
nak menghabiskan saki baki duit yang ada.. ahaks!

Meh tengok apa yang kami makan

 photo Picture28_zps2x5zzrbz.jpg
 photo Picture27_zpsvvawfnwg.jpg
 photo Picture26_zps7kismeh4.jpg
 photo Picture29_zpsejpvkbrz.jpg
 photo Picture21_zpsqzxxd0br.jpg
 photo Picture20_zpswbfxfvr1.jpg
 photo Picture22_zpszrt16fbz.jpg
 photo Picture23_zps5jtwedbr.jpg
 photo Picture24_zpsu93bgouo.jpg
 photo Picture25_zpspa1uclsn.jpg

Lepas makan, kami terus ke airport

 photo Picture30_zpscxrnlx6k.jpg

Dah tiba masa nak ucap selamat tinggal kat Bandung

 photo Picture31_zpslznct1fj.jpg
 photo Picture33_zpswamihnkb.jpg
 photo Picture34_zps9akgkvpw.jpg

InsyaAllah panjang umur ada rezeki nanti Cik Darling datang lagi

 photo Picture35_zpsorigimfl.jpg






-----Tamat-----








Photobucket

0 xoxo: