Followers

"Aku Nak Kahwin Dengan Anak Raja"

Tuesday, June 12, 2012

"Rotan saga banyak di hulu
Diikiat raga di bawah persada
Walau apa pun akan berlaku
Rakyat dan Raja berpisah tiada" - (...D' Sury)

Sabtu lepas (09-06-2012) pertama kali menjejak kan kaki ke Istana Negara
acu ke sana bersama dengan anak sedara acu; abang Yeh dan Habib

Photobucket

Sekarang nie tengah berlangsung Pameran Raja Kita

Photobucket

Jangan risau tiada bayaran yang dikenakan...masuk PERCUMA je
tapi ada sedikit charge dikenakan seperti yang tertulis di bawah

Photobucket

Antara isi pameran
Pakaian Sultan Kedah dan Pemaisuri

Photobucket

Aksesori Pemaisuri

Photobucket

Pakaian Raja Muda Kedah

Photobucket

Jaket

Photobucket

Tali pinggang

Photobucket

Mohor Besar Raja-Raja

Photobucket

Bunga Emas Negeri Kedah

Photobucket

Keris

Photobucket

Photobucket

Takhta...kalau jadi Pemaisuri boleh lah duduk kat sini..best nye
(*mula berangan nak kawin dengan Sultan atau Raja..ahaks*)

Photobucket

Undang-undang Laut Melaka

Photobucket

dan banyak lagi

Dah habis pusing kat dalam tu, kami berposing kat luar pula

Photobucket

Pameran ini akan berakhir pada Jumaat nie (15-06-2012)
so, masih ada masa lagi kalau nak bawa anak-anak pergi
pergi awal tau, kalau lambat takut parking penuh





Photobucket

24 xoxo:

kakcik said...

Esok rombongan dari pejabat mak akan ke pameran itu tapi mak tak pergi sama. :)

Ati Masrif said...

kak ati pun baru pergi last wk

nasib tak buat n3 psl ni pagi ni ..hik3

Afasz said...

rasa nak buat baju pengantin mcm ala2 raja ni...cantik la....

JunAina said...

Acu...wahhh bergaya ala2 model cat walk gitu...

Kakzakie said...

Ramai yg dah pergi tapi kakak rasa memang kakak tak pergilah Acu...

Cantik kalau diperagakan pengantin sytle pakaian yg dipamerkan.

[PCL] said...

tempat mcm tu anak2 cepat boring...depa tu nak yg best2 ja...budak2 la kan.

anaa said...

uihh lawau nya pelamin tu ekk.. hee.. anak raja sumer dah kena kebas...hehe..

gadisBunga said...

baju acu sgt gojes!!

Papa Mifz said...

mcm best jer...teringin jugak nak ke sano...

h4ni3 said...

jumaat??
Alaaaa.. Tak sempat la camtuuuu.. Huuuu

Hanis Azla said...

tgk gambar pun dah nampak mcm best sgt.. hari jumaat ni dah habis rasanya tak berkesempatan.. ruginya..

@cu SaYaNg said...

kakcik::

nape mak tak ikut??
peluang tak datang selalu mak..hehehe

@cu SaYaNg said...

kak Ati::

owh ye ke?? kalau tak sama la entri kita ye...hehehehe

@cu SaYaNg said...

Afasz::

try la...cantik tau :)

@cu SaYaNg said...

Kak Junaina::

Model catwalk utk plussize..hahahaha :p

@cu SaYaNg said...

kakzakie::

kan??? cantik buat baju pengantin :)

@cu SaYaNg said...

PCL::

hehehee...tak semua orang suka tempat macam nie...bukan budak2 je,orang dewasa pun sama :)

@cu SaYaNg said...

kak anaa::

kalau anak raja dah tak de, bapa raja pun boleh lah...hahahhahaa :P

@cu SaYaNg said...

GB::

erk...mekasih GB (*blushing*)

@cu SaYaNg said...

Papa Mifz::

sempat lagi pegi...jumaat nie last :)

@cu SaYaNg said...

h4ni3::

kena tutup klinik kalau nak pegi..hehehhee

@cu SaYaNg said...

hanis::

a'ah....peluang tak selalu datang nak masuk ke istana nie so,memang best la :)

aizamia3 said...

takde sape nak teman ke sana.. :(

@cu SaYaNg said...

aizamia3::

ala sian nye dia
lambat kenal, kalau tak
boleh join kami bertiga :)