Followers

Weekend Di Warisan Rimba

Monday, May 3, 2010

Weekend lepas acu memenuhi undangan dari DJ Epoi
untuk sama2 memeriahkan REUNION IKM di Warisan Rimba, Kg Kemensah
memula tu acu malu juga nak join sebab
acu tak kenal pun tetamu2 yang datang tu
lagi pun, dah nama REUNION...tak kan le acu nak join pula
dah tentu nye la acu bukan nye x-IKM..

tapi kalau dah sampai DJ Epoi menangis2..meraung2..
merayu nak juga acu pegi...so, atas rasa perikemanusiaan
acu pun memenuhi le undangan tu dengan penuh perasaan malu...
(tolong jangan percaya ayat penambah perisa di atas ya...)
dengan di temani Anuar & Amza, acu bertolak ke sana lepas zohor

nie pertama kali acu ke sana...sesat sampai ke hujung donia..hahaha
tapi Alhamdulillah walau pun sesat tapi kami sampai dengan selamat nye
tanpa ada sebarang kecederaan...hehehe

sampai je, acu terus cari DJ Epoi...maklum le orang lain acu tak kenal
lepas bersalaman dengan kawan2 DJ Epoi yang ada kat situ
kami terus menuju ke meja makanan...tak malu nye...
apa nak buat...perut dah lapar....hahahahaa

acu nampak banyak hadiah disediakan oleh penganjur
rupa-rupa nye agenda petang tu diisikan dengan acara sukaneka...
padan le banyak hadiah nye...

bermula dengan musical chair untuk kanak-kanak

pastu acara tiup belon juga untuk kanak-kanak

pastu acara cari gula-gula dalam tepung..pun untuk kanak-kanak

selesai acara kanak-kanak, acara untuk orang dewasa pula
bermula dengan acara tiup belon untuk bapa-bapa

pastu tiup belon untuk ibu-ibu...

pastu acara musical chair untuk ibu-ibu...
yang nie acu dipaksa join oleh DJ Epoi...uwaaaaaaaaaaaaaaaaa

nak tau sapa pemenang????
tengok tu minah yang tergolek macam nangka busuk tu

gara-gara berebut kerusi kecik tu dengan Kak Syabar...muahaha
lu teruk la bro....ganti dengan kerusi kecik tu...mana muat acu nak duduk
muahahahaa....sakit bontot siot...


acara terakhir aritu, makan epal untuk suami & isteri
memandangkan acu tak de suami lagi so, acu nak couple dengan Amzar
tapi cancel sebab acu nie kunyah lambat...(badan bosar tapi makan lombab)
sudah nye Amzar couple dengan Anuar...nasib baik pengadil izinkan
hasil nye...kami menang JUARA!!!! hahahaha

akhir sekali penyampaian hadiah untuk keluarga yang mengumpul
jumlah markah tertinggi...sebenar nye setiap kemenangan dalam sukaneka tu
ada point-point yang telah ditentukan oleh pengadil...
keluara Acu dapat nombor 2....hoyeeeeeeeeeee...

adiah di sampai kan oleh Encik Ali (erk...betul ke nama dia bro?)
wakil dari ONE KITCHEN DECORATION..
nie antara koleksi hadiah yang kami dapat petang tu..berbaloi-baloi...hehehe

pastu sesi membakar ayam, ikan, sosej, udang & kerang...

sambil membakar boleh berkaraoke..
petang tu tertunai le hajat acu nak berduet dengan DJ Epoi
walau pun suara acu ke longkang je pegi nye tapi puas...hehehee

ada juga ibu-ibu yang memotong lemang yang di bawa oleh Encik Ali

anak-anak biasa le...kalau dah jumpa air..mandi le apa lagi...

acu pulak amik kesempatan nie keluar ke KLCC kejap
pegi beli jeans baru...maklum le lepas jatuh tadi tu seluar dah kotor
acu pulak tak bawa jeans lebih..terpaksa la pegi beli baru...huhuhu
sampai balik ke Warisan Rimba tu dalam pukul 8.20pm...

sampai je, semua nye dah ready...malu nye saya...sebab tak tolong
minta maaf banyak-banyak ye pada semua...
time tu kebanyak kan tengah menjamu selera..ada juga yang berkaraoke
dalam pukul 9 malam diada kan acara cabutan bertuah
hadiah sumbangan dari Kak Syabar...

acu dapat gelas cantik nie...tq so much kak

lepas tu apa lagi....layan KARAOKE la pulak...

penat berkaraoke, Kak Syabar ajar kami POCO-POCO...
bayang kan le tengah2 malam dok berpoco-poco lagi...
huh...berpeluh tak ingat punye...tapi hepi...
dah penat poco-poco, acu sambung karaoke dengan Abang Jo
sementara anak-anak sedara acu dah follow DJ Epoi & geng terjun kolam

acu layan karaoke sampai pukul 2 pagi..pastu naik tukar baju
terus berendam dalam kolam sampai pukul 3.30pagi...kami bertiga je
yang lain nye dah naik awal lagi...
berendam dalam kolam tak terasa sejuk nye sebab kolam air suam
naik je dari kolam...mak oi...menggeletar badan...sejuk gile...
bila dah sejuk, perut lapar...kami bertiga makan apa yang masih tinggal
maklum le tak baik membazir...hehehee

bila dah makan...mata tak mengantuk...
so, acu amik kesempatan untuk bantu DJ Epoi
sediakan list nama blogger untuk cabutan bertuah DEKORASI CASA EPOIAN
sampai pukul 5 lebih....pastu mata dah ngantuk, acu naik ke chalet
tidur dalam 1 jam...dalam pukul 6.15am bangun..kejut anak2 sedara acu subuh
lepas tu dah susah nak tidur lagi...

aduihhhh...apa nak buat nie...orang semua nye lum bangun lagi
acu kemas2 apa yang patut...pastu dok atas kerusi sofa tu
terus terlelap...jaga-jaga je dah ramai orang bangun
ada yang dah mula nak bersarapan

acu bangun, anak2 sedara acu dah pengsan dah...
tak sedar apa dah...letih sangat la tu...
pagi ahad memang dah tak de apa2 acara kecuali cabutan bertuah tu je

tentu ada yang dah tak sabar nak tau kan sapa pemenang nye????
hahahaha...tunggu DJ EPoi sendiri lah yang umumkan
baru lah best kan...so, SUPRISE!!!!! hehehee

kami antara orang yang terakhir keluar dari Warisan Rimba tu

pastu permintaan dari budak dua orang tu nak ke KLCC
so, acu pun bawa diaorang ke sana...
sampai di sana diaorang tanya,
"ACU NAK HADIAH APA UNTUK BUFDAY?"

wah...dah lama gile bufday acu lepas...ada lagi orang mau bagi adiah...hehehe
pikir punye pikir..akhir nye acu pilih adiah nie

nie diaorang kongsi duit berdua untuk beli adiah nie
terima kasih banyak2 untuk kasut nie...luv u both
lepas penat pusing KLCC tu, perut dah lapar...diaorang pilih PIZZA HUT
acu ikut je...tak de hal punye...mana2 pun boleh...hehehe


dalam pukul 3.30 kami keluar dari KLCC tu
antar diaorang balik ke BTHO...acu terus balik ke Kajang
sampai rumah baru le terasa penat nye....dengan mengantuk nye...
huaaarrggghhhhhh...mau zzzzzZZZZZZZZZZZZZZ

thank you so much to DJ EPOI atas jemputan nie
kami bertiga sangat-sangat lah enjoy 2 ari tu....
dan terima kasih gak untuk KAK SYABAR atas sumbangan adiah & poco-poco



13 xoxo:

azieazah said...

Wow! sangat happening aaarrr...!

Tahniah buat DJ EPOI dan angkatannya yang menjadi penganjur. Memang superb!

Wpun tak berkesempatan join, Kak Azie menyokong dari jauh...

Wallaweiii!

kakcikseroja said...

Bestnyeeeee... jeles..jeles dan jelessssssss.....

SYAbAR said...

sama2 kasih. Ada rezeki dapat sama2 kongsi lagi... Tu semua kecil saja, yang penting semua enjoyzzzzz

So basic step dah ingat, next gathering kita up skit step dia...

fazemy said...

Seronoknya..best best best...pastu seronok sgt. bestnya! huuu

LotsOfLove-Pearls said...

wohooo..
banyak kisah, banyak cerita..

makan, main, hadiah..

Mmm..
seronok..

letih tapi happy...
hehe..

V.I.C @ D.I.A.N.A said...

uiyooooo... siap dapat hadiah belated besday.... congrats

@cu SaYaNg said...

azieazah::

kak azie,mmg best..lps nie kalau kita nk buat gathering blogger blh je buat kat sini...blh bawa family sekali utk berehat

@cu SaYaNg said...

kakcikseroja::

ingat dapat la jumpa kakcik aritu..sekali kakcik blk kg lak ek..

@cu SaYaNg said...

Syabar::

akak,acu tggu emel akak nie

@cu SaYaNg said...

fazemy::

memang seronok walau pun penat

@cu SaYaNg said...

LOL::

yup..nanti ada peluang jom le join sama

@cu SaYaNg said...

VIC::

hahaha...tq..tq..

LORD ZARA 札拉 said...

pergh!!

happening!!

dan jeles~

jeles~

sob3~