Followers

Lawak di KFC Pendang

Tuesday, August 2, 2011

acu tak tahu lah samada lawak nie memang betul-betul terjadi atau
hanya rekaan semata-mata sebab acu ambil lawak nie dari kotak email acu



cashier : assalamualaikum pakcik..

pakcik : walekumsalam..err.err.

cashier : makan sini ka bawa balik?

pakcik : makan kat sana.(tunjuk meja)..patot ramai..
pakat duk makan kat sini..

cashier : err..maksud saya..makan di meja dalam kedai ni
atau bungkus bawa balik?

pakcik : ooo..habes tu kalau bungkus tak bawa balik.
dia terbang balik rumah pakcik seniri ka.bungkus.

cashier : err..ok..pakcik nak set yang mana?

pakcik : yang setsi ada tak??

cashier : err..maksud saya..pakcik bule pilih set set yang sedia ada
kat belakang saya ni.(tunjuk).ada yang 2 ketol ayam.ada
yang 3 4 ketol..dia sekali dengan ayaq..bla bla bla..

pakcik : pakcik nak beli ayam setengah kati ja.makcik hang nak buat
serunding raya esok..

cashier : pakcik..kat sini juai ayam yang dah siap digoreng la..
bukan mentah.

pakcik : kalau camtu..beli teloq ayam dah la.depa kalut nak buat kueh tart..
aku mana reti nak beli barang kueh camna..haru btoi.

cashier : errr..err..teloq ayam pon takdak..yang ada ayam goreng ja..
makan ratah cicah dengan sos camtu ja..

pakcik : hang pilih ja la yang mana pon..ishh..pakcik tak reti nak
pilih pilih ni..yang mana pon takpa.

cashier : pakcik ada berapa orang kat umah?

pakcik : pakcik sorang.anak ada 4 orang.makcik hang maseh sorang..

cashier : ok..kalau camtu saya bagi pakcik dinner plate 2 ya..
air nak air gas yang mana ka?

pakcik : huuu..pakcik takleh minum ayaq gas ni.satg reja kentut..angin..
teh o suam ka kopi tarik takdak ka?

cashier : takdak..takpa saya bagi milo ais kat pakcik.
ada nak tambah wedges ka?

pakcik : huu?natang apa tu?

cashier : kentang goreng.senang creta..cucur ubi.

pakcik : ha bule la..bagi cucur ubi seringgit cucur pisang seringgit..
campur..kerak boh lebih..

cashier : err…ok ok..(segan layan)

cashier : semua sekali RM 34.50..

pakcik : tu dia aih..mahal gila..ayam berapa ketoi?(buka plastik tengok)..
6 ketoi ja sampai 30 lebih..p market bule beli ayam 3 ekor.
tak mai dah.(buka wallet bayaq)

cashier : err err..terima kaseh pakcik..datang la lagi..

pakcik : tak kelapaq mai dah.



huuu.. aku yang duk ada kat situ..senyum sinis lalu blah masuk dalam
kereta dengan muka bingung. baguih gak.. depa kena sekali camtu..
lama lama kFC tu semakin berkurang la.. huu..




Photobucket

"SomeDay I Will Be Queen' But I Will aLways Be MyselF"

2 xoxo:

gadisBunga said...

dari gaya dialog macam betuii ja cerita ni. hahaha!!!

@cu SaYaNg said...

GB::

acu pun rasa cam betui gak..hehehe