Followers

Food Walk @ Fig&Olive

Monday, August 1, 2011

Sabtu Lepas, EE bawa acu ke Sunway Pyramid
turut serta kawan EE dari Sabah; Joe

Photobucket


Dah lama acu tak ke Sunway Pyramid dengan EE
dulu masa "muda-muda" selalu juga kami ke sana
hajat hati EE nak ke butik Li Ning untuk beli kasut jogging
sayang nya size kasut untuk EE tak ada...

Dah penat pusing, perut dah bernyanyi riang
banyak restoran dalam tu tak tahu mana nak pilih
sekali tu lalu depan Restoran Fig&Olive
restoran yang menggunakan buah zaitun sebagai asas masakan nya
belum pernah cuba so, apa kata kita cuba..
acu pertama kali dengar nama restoran nie

Photobucket


Nak tengok apa yang kami order???

Turkey Ham Crostini dan Picante Beef Kebab sebagai pembuka selera
tapi separuh kebab tu di tapau sebab kenyang makan Turkey Ham Crostini

Photobucket

Photobucket


EE pilih Olive Grilled Lamb sebagai menu utama nya

Photobucket


Joe pilih Black Pepper Grilled Lamb with Olive Rice
side dish boleh di pilih antara potato, Olive Rice atau Pasta
lamb nya sangat besar...ada 2 keping...memang puas hati la makan nie

Photobucket


Acu pula pilih Chicken Pesto Carbonara
kalau tak minat pasta, boleh pilih Olive Rice sebagai ganti
dan menu ni antara yang mendapat sambutan di Fig&Olive nie
salad kentang nya sedap sekali...kegemaran acu

Photobucket


dan sebagai pencuci mulut EE order Brownies Divine
EE memang "hantu" brownies...

Photobucket


Pilihan minuman kami;
Joe::Bullwinkle Chocolate - antara air yang mendapat sambutan
EE:: Fruit Tea (Blackcurrant) - ada 3 perisa pilihan untuk fruit tea nie
Acu:: Lime Sorbet - ala-ala smoothies....sedap

Photobucket


Bagus nya restoran nie, pada kebanyakkan senarai makanan
terdapat tanda seperti pyramid

Photobucket


Tak nampak sangat kan?? silau lampu...
tanda tu menunjukkan yang makanan tu "sihat"
samada ia low fat, low salt, low cholesterol atau apa saja yang low
so, sangat sesuai untuk kawan-kawan yang perihatin soal diet

Sebelum balik acu sempat bergambar dengan pelayan yang melayan kami
dengan baik dan ramah sekali...
nama nya Kinta Erstuputri...asal dari Jakarta
belajar di Kolej Monash, Sunway..
merupakan anak kepada seorang businessman di Jakarta

Photobucket


Disebabkan acu baru saja balik dari Indonesia Jun lepas
(tak de lah baru sangat pun..dah sebulan lepas..hehehhee)
sempat juga acu berkongsi cerita dengan dia
memandangkan bulan Oktober nie insyaAllah acu akan ke Bandung
lantas Kinta mempelawa acu ke rumah nenek dia di sana
insyaAllah kalau ada masa boleh la acu pergi
terima kasih ya Kinta atas pelawaan tu...

Dikesempatan ni, acu nak ucapkan terima kasih kepada EE
untuk semua di atas termasuk lah dengan kasut idaman acu :)
owh..ya...semua nie EE belanja sempena Anugerah Khidmat Cemerlang
yang dia dapat hari tu...thanks so much darling





Photobucket

"SomeDay I Will Be Queen' But I Will aLways Be MyselF"

4 xoxo:

AzMask said...

sedapnya makan...

hysman said...

acu ni klu bab2 menu makanan mmg tak kalah... saye pon dok pelik dgn nama2 tu suma.. org kg katekan.. hehe..
terbaek la acu.. nmpk cam sedap suma tu.... kasi sponser bukak pose satu kak.. hehehehh

@cu SaYaNg said...

Azmask::

Memang sedap kak
acu suggest kan akak cuba :)

@cu SaYaNg said...

hysman::

kalau nak acu belanja,man kena la datang KL...