Followers

Hujung Minggu Kedua Di Bulan Ramadhan

Monday, August 15, 2011

Tarikh:: 12-08-2011
Lokasi:: KLCC

Teringin sangat nak makan kue teow kat KLCC
dan kebetulan EE pula mengidam nak makan cupcakes
jadi, lepas maghrib acu gerak ke KL
ambil EE terus gerak ke KLCC

Sampai je terus cari cupcakes untuk EE

Photobucket


Kemudian kami lepak kat food court KLCC
acu makan kue teow goreng...EE makan nasi beriani

Photobucket


Dalam pukul 9.15 kami terus gerak ke Hentian Duta
bas acu malam tu pukul 10 malam...
nasib la jalan tak jam...

Alhamdulillah acu selamat sampai kat kampung tercinta jam 4 pagi
dan dapat merasa sahur pertama dengan mak dan family...


Tarikh:: 13-08-2011
Lokasi:: Kampung Tercinta

Lepas bersahur acu dan kakak-kakak tak tidur sampai siang
sebab nya buat ni semua

Photobucket

Photobucket

Tu cuma sebahagian saja...
seperti tahun-tahun yang lepas
setiap kali Ramadhan kakak acu akan sibuk dengan tempahan kuih raya....
Alhamdulillah tahun nie masih ada lagi rezeki untuk kakak acu

Photobucket


Hari nie juga mak acu buat kenduri untuk arwah ayah
menu nya nasi daging...mak beli semua bahan-bahan
pihak masjid yang masak kan...jadi menu berbuka di masjid malam tu

Masa berbuka kat rumah riuh rendah sebab kami adik beradik semua
berkumpul tapi beberapa orang anak saudara acu tak dapat balik
kekangan kerja dan juga belajar...

Pertama kali berbuka dengan keluarga nikmat nya berbeza
makan nya bertambah-tambah...heheheheheee
memang tak puas tapi syukur lah dapat juga berbuka bersama
walau pun cuma sehari saja...



Tarikh:: 14-08-2011
Lokasi:: Midvalley

Acu bertolak balik ke KL jam 11.30pagi
Alhamdulillah perjalanan lancar cuma hujan sikit
acu selamat sampai di KL jam 5 petang
tunggu EE ambil acu kat pudu...terus cari lokasi berbuka

Tekak terasa nak makan kat Chili's
EE bawa acu ke Chili's di Midvalley

Photobucket


Syukur kami sampai awal beberapa minit
sebaik saja dapat meja...Chili's dah full house
Alhamdulillah rezeki kami ada....

Photobucket


Dah selesai semua nya, kami window shopping kejap kat MV
dalam pukul 9.30 bergerak balik...
ambil kereta kat rumah EE...acu terus gerak balik Kajang

Sampai rumah, kepenatan...bersih apa yang patut
kemudian zzzzZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ.....




Photobucket

"SomeDay I Will Be Queen' But I Will aLways Be MyselF"

4 xoxo:

kakcik said...

Tetiba kakcik rasa nak makan burger je untuk berbuka! :)

@cu SaYaNg said...

kakcik::

hehehehe...menu lain daripada yang lain tu...BS mesti suka...

AzMask said...

seronoknya balik kampung

@cu SaYaNg said...

Azmask::

tu la...tak puas sebab dapat sehari je berbuka :(