Followers

#Throwback Lima Puluh Lima Minit Yang Mendebarkan

Wednesday, February 25, 2015

Cuti CNY lepas Cik Darling balik ke kampung tumpang kenderaan Pakcik Tony
dari office Cik Darling terus ke KL Sentral naik bas dari sana ke KLIA2
sampai kat KLIA2 baru jam 4.30 petang

Memandangkan flight Cik Darling pukul 7 malam
so, Cik Darling lepak kat Restoran Ficelle.. layan perut yang lapar

 photo Picture1_zpsldcuzmb7.jpg

Dalam pukul 5.45 petang Cik Darling bergerak ke Gate J12
Alhamdulillah flight sampai awal dari masa yang sepatut nya
jadi nya, flight terbang tepat jam 7 malam

 photo Picture2_zpsfiutaabo.jpg

Niat asal nak tidur dalam flight sebab mata mengantuk
maklum lah perut dah kenyang makan tadi

tapi kan...

 photo Picture3_zpsjepbakpo.jpg

Tu isyarat sebelah kanan tu menyala sepanjang masa tak padam-padam
pastu kan.. kapal terbang asyik bergegar je

Ya Allah! cuaca kat atas tu tak elok.. angin kuat!!

Allahuakbar.. takut nya Cik Darling
mata tak boleh nak lelap
tak putus-putus mulut baca ayat Kursi
dah mengucap siap-siap... huhuhu

Dalam kepala otak ni dah terbayang macam-macam
teringat lah ke Air Asia yang jatuh kat Indonesia
pastu teringat MH370.. MH17
semua silih berganti... teruk betul lah

55 minit perjalanan terasa macam 5 jam
sebaik je flight landing kat Airport Penang dengan selamat
Alhamdulillah... rasa nak sujud syukur kat situ tau

Teruk betul rasa fobia naik flight ni kan??








Photobucket

4 xoxo:

Kakzakie said...

Kakak rasa bukan Ucu aje yg rasa macam tu. Mesti semuanya pun berdebar tak sabar menanti flight touch-down Penang..

Darling Pya said...

kakzakie:

mungkin kot sebab semua diam kecuali budak2.. suka sangat diaorang

Fiza Rahman said...

Alhamdulillah...selamat sampai. Saya tak der pengalaman naok flight lagi.

Kakcik Nur said...

Mak dah rasai pengalaman 'kecut perut' menaiki pesawat yang bergegar berkali2. AllahhuAkbar... Allah juga Yang Maha Mengetahui bagaimana rasanya...