Followers

#Throwback #2015 Rezeki Ke sana Lagi

Monday, February 22, 2016

Tanggal 2 Disember 2015 sekali lagi Cik Darling diberi peluang
oleh Allah untuk kembali menjejakkan kaki di bumi suci Nya
pemergian Cik Darling kali ni bersama dengan tiga orang kakak,
seorang abang ipar dan juga seorang anak saudara (mahram Cik Darling)
menggunakan khidmata agensi TH Travel

Kami mula berkumpul di KLIA pada jam 12 tengahari
untuk urusan check in luggage, serahan passport dan boarding pass

 photo Picture1_zpsw2relfii.jpg
 photo Picture2_zpsvap89lpl.jpg
 photo Picture3_zps2eu40pqm.jpg

Ni lah wajah kami empat beradik

 photo Picture4_zpscegt3nxl.jpg

Meh Cik Darling kenal kan
yang kiri sekali baju hijau tu Kak Jah; kakak nombor dua
yang baju purple sebelah dia Kak Ma; kakak yang sulong
yang baju hitam Kak Leeza; kakak nombor tujuh
yang kanan sekali tu ehem..ehem..tak kan tak kenal kot? hehehee
yang berdiri kat belakang tu Habib; anak saudara Cik Darling..anak abang


Dalam pukul 2 lebih kami mula masuk ke balai berlepas
flight MAS terus ke Jeddah berlepas pada pukul 3.15 petang

 photo Picture5_zpsaxyownf1.jpg
 photo Picture6_zpsqs5tnvru.jpg

Dah lama tak makan dalam kapal terbang
maklumlah dah lama tak travel jauh-jauh.. hehehee

 photo Picture13_zpsuota9bs6.jpg

Perjalanan mengambil masa lapan jam lebih untuk sampai di Jeddah
Alhamdulillah kami selamat tiba lapangan terbang Jeddah
lebih kurang jam 7.30 malam waktu Arab Saudi

 photo Picture14_zpseyrmifrf.jpg

Sebaik sampai di Jeddah, ujian pertama Allah untuk kami semua
menunggu hampir empat jam sebelum dapat beratur di imigresen

 photo Picture8_zpsotyfwewc.jpg

Muka dah tak bermaya dah.. maklumlah waktu kat Malaysia dah tengah malam
biasa nya time macam ni kita dah nyenyak tidur

 photo Picture7_zpsx1t76pmx.jpg

Alhamdulillah selepas hampir empat jam menunngu kami berjaya juga keluar

 photo Picture9_zpsisngwgzw.jpg
 photo Picture10_zpsgi273k0x.jpg

Ambil bagasi kemudian terus keluar mencari bas

 photo Picture11_zpsln1uzwkb.jpg
 photo Picture12_zpsomijhuln.jpg

Kemudian terus bertolak ke Madinah
naik bas terus zzzZZZZZzzzzzz...



...to be continue...












Photobucket

2 xoxo:

Kakcik Nur said...

Rindunya mak dengan Tanah Suci...

Akak Kembang said...

Alhamdulillah...bestnya kak pya