Followers

~P. Ramlee The Musical..The Life,The Loves & The Inspiration~

Monday, June 2, 2008

adus...apa la malang betul ari sabtu lepas (31-05-08)
acu dah janji dengan dia nak pi nonton
teater Musical P Ramlee kat Istana Budaya
tapi last minit dia kena pi Sepang lak
jaga race...ada drag battle malam tu...
erk..sapa la acu nak ajak teman kan acu nie
tiket dah beli
acu memang nak sangat tengok...

dari pukul 5 - 7.00pm acu call sana call sini
cari kawan untuk teman kan acu
memang le malang betul ari tu...
semua nye tak available...
anak2 sedara acu lak balik kampung...uwaaaaaaaa

nampak gaya nye memang le acu kena pi sorang je
ikut kata nye, tak yah pi lah...
nak lepas kan acu pi sorang dia risau...
kawan2 dia pun semua tak free
tak pe lah..acu redah je lah..pi sorang2...

so, lepas maghrib acu pun gerak lah dari umah
sampai sana dalam pukul 8 lebih...
orang dah ramai..parking pun dah penuh
acu parking kat tepi jalan nak menuju je
lantak lah..janji boley parking...

pukul 8.15 pintu dewan pun dibuka
show start pukul 8.30
mak datuk...ramai nye....
penuh le istana budaya tu...
acu suka teater nie
acu puas walau pun terpaksa nonton sorang diri
watak P Ramlee lakonan Musly Ramlee betul2 'Hidup'
acu rasa macam P Ramlee depan mata acu
suara nye..gaya nye...lawak nye...lebih kurang sama je dengan P Ramlee

air mata acu mengalir bila tgk teater nie
huhuhu..malu nye...acu teriak...nasib baik le dewan gelap :D
teringat lagi part last masa P Ramlee duduk dengan Saloma
sambil2 nyanyi lagu "Ayer Mata Di Kuala Lumpur"
dia ada tanya pada Saloma

"Sally, u rasa orang akan ingat dekat i tak? Kenang sapa itu P Ramlee?"

mgkn sebab lakonan Musly Ramlee sama macam P Ramlee
so, acu rasa mcm P Ramlee yg cakap macam tu...
atau mgkn gak acu nie terlalu emosional...hehehehe
ntah le..apa yg pasti memang acu sedih...


Pelakon2 lain pun best...
Emelda (Azizah) - not bad suara dia masa dia nyanyi...

Atilia (Junaidah) - very funny la pompuan nie...kelakar sgt
part dia nak goda P Ramlee kat S'pore

Melisa Saila (Norizan) - memang superb!!!

Liza Hanim (Saloma) - suara dia dah memang best. lakonan
dia pun mantap...

Musli Ramlee (P Ramlee) - Best..Best..Best...


termasuk lah pelakon2 pembantu
yg dok menari + menyanyi kat atas pentas tu...

tapi ada satu je yang tak best nye...
acu lupa bawa camera...uwaaaaaaaaaaaaaaaa
terpaksa lah amik gmbr guna hp..sob..sob..sob..
kesimpulan nye...memang tak rugi nonton teater nie
BEST!!!!

Some potret P Ramlee yg dijual kat lobi Istana Budaya...
price between RM500 - RM10,000 ::









potret P Ramlee + Saloma (harga RM10,000)


acu kat lobi..before show start


acu kat depan dewan..tunggu pintu dibuka...


dalam dewan before show start


Liza Hanim as Saloma


Musli + Emelda as P Ramlee + Azizah
Melisa Saila + Atilia tak sempat snap
terlindung dgn peminat...

0 xoxo: