Followers

~Lawatan Kerja @ Day 1~

Monday, June 23, 2008

16-06-2008

Tepat pukul 10am, selepas cukup semua orang berkumpul

bas pun mula bergerak...menuju ke selatan...
rombongan cik piah ni nak pi mana lak tu?


hahaha...rombongan nie sebenar nye nak menuju ke UTM & Singapore
ada lawatan kerja (iye ke??rasa cam makan angin je :D ) 3 ari di sana
ari pertama nie nak melawat UTM dulu...

nak pi pusat komputer UTM
iskh...fakulti lama ku tu...ingat kenangan kat sana..ahaks..


pukul 11.15, berenti minum kat Restoran Ayer Keroh
pastu gerak balik 30minit lps tu...
konon2 nye nak lunch kat Macap
tapi di sebab kan ada kes emergency...ada yg tak dapat menahan dah

kitaorang berenti kat Pagoh...terus lunch kat sini

sampai ke UTM seperti yg di janjikan tepat pukul 3pm
uish...dah banyak perubahan dah Skudai & UTM nie...
FSKSM pun dah tak sebumbung dengan Pusat Komputer
bangunan D07 khas utk Pusat Komputer @ Pusat ICT UTM je
lebih kurang 2 jam kat UTM nie...
banyak gak info yg di kongsi oleh Pengarah Pusat nie dengan kitaorang
apa yg menarik...banyak keje kosong kat sini...hahahaha

lepas je sesi soal jawab...
kitaorang dibawa melawat ke bilik server nye &

bilik CCMC (Command Control Monitoring Center)
menonton drama pendek yg dihasilkan diaorg
(teringat lak time acu berlakon ari.. :D)

lepas tu apa lagi...sesi mengisi perut la pulak
makan bihun goreng + kuih...
sedap bihun goreng dia...ada yg tambah lagi... :D

acu sepeti biasa le..walau pun sedap
nafsu tu tetap kena tahan

maklum la on diet...uhuk..uhuk...


dah setel makan, kitaorang bergambar kejap



pastu singgah masjid, solat...
teringat dewan bawah masjid tempat exam
tengok DSI teringat time konvo
banyak nye kenangan kat sini...
suka duka...macam2 ada...
rindu nye....



dalam pukul 6pm terus gerak ke hotel
plan asal nak tido kat Kolej 6 UTM
but last minit ada lak orang yg nak belanja
tido kat New York Hotel...JB
hotel nie dekat dengan Pelangi Mall
banyak nye perubahan kat JB nie
dah banyak fly over...

Lepas rehat, solat...dalam pukul 8pm
kitaorg kuar untuk dinner
kitaorang dinner kat Danga Bay

nie 1st time acu jejak kan kaki ke Danga Bay nie
ok la...makanan pun boley la...tapi price cam mahal sikit


selesai makan + bergambar
kitaorang singgah town JB jap
ada yg nak pi tukar duit...
acu dah siap2 tukar kat KL nie...
ada gak yg amik kesempatan shoping DVD

murah kat sini...RM4 / piece

dalam pukul 11pm bertolak balik ke hotel
sampai hotel, acu join diaorg minum kat restoran depan hotel
nama restoran tu Restoran Mutiara Seafood
balik bilik dah dekat pukul 1am...
terus le zzzzzzzZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ

2 xoxo:

aramis2177 said...

Uwaaa....syoknyaa hang pi UTM....huhuhuh..terkenang semasa dulu........adeh....byk siot kenangan2 kat sana no...huhuhuhuhuhh...isk..aku pun tingin gak nk pi sana ngan juntox...tapi selalu xdan nak singgah.....

@cu SaYaNg said...

mmg syok...
byk dh b'ubah...
t'lalu byk kenangan kt sana