Followers

~Al Rawsha Restaurant~

Tuesday, December 23, 2008

Lepas maghrib petang semalam
acu ke KL jumpa dia...untuk dinner bersama
dah semggu tak jumpa...rasa rindu pulak..hehehee
masing2 sibuk dengan hal masing2...

niat asal nak dia je datang ke tempat acu
sebab acu teringin nak makan makanan Arab
kat Restoran Al Diafah Sri Petaling
tapi malas lak nak cakap

so, dalam pukul 8 acu sampai sana
dia bawa acu tanpa bgtau arah tujuan nak ke mana
cilok sana..cilok sini...
alih2 je lalu depan satu restoran...
nama nye Al-Rawsha Restaurant

Dia :: Malam minggu aritu aku lalu sini dengan Are (kawan dia)
tengok ramai betul orang makan kat sini...best kot..

Acu :: Restoran apa nie?

Dia :: Ntah...nak try ke?

Acu :: Boley gak...

tengok pada nama mcm dah boleh agak
nie mesti restoran makanan arab kan...
dalam ati acu bersorak riang...
sebab niat nak makan makanan arab termakbul
walau pun acu tak bgtau dia
thanks a lot Yang...

tengok pada menu yg di sedia kan
tak jauh beza sangat dengan Al Diafah punye menu
cuma price dia more cheaper than AL Diafah

malam tu acu order Chicken Shawarma Plate



shawarma nie daging kebab yg dipotong & di letak kan dalam pinggan
biasa nye kan dia letak dalam roti pita
makan shawarma nie dengan roti arab


seperti biasa, dia suka makan mixed grilled


dalam mixed grilled nie di campur lamb & chicken
mixed grilled nie pun di makan dengan roti arab gak

untuk minuman lak acu order Red Tea
rasa nye seperti teh biasa cuma ada rasa pudina
sebab dia letak kan daun pudina dalam air tu...sedap


dan dia lak order Turkish Coffee


turkish coffee nie last2 nye acu yg minum
dia x leh telan sebab ada rasa herba...hahahaha
sedap coffee nie cuma pekat gile....
akhir nye dia cuma minum air kosong je
hahahaa...sian dia

apa2 pun thanks a lot dear
sebab bawa acu makan kat restoran arab nie
kebetulan pulak selera kita sama malam tadi...hehehhee

4 xoxo:

Aiza said...

beb..ni faveret spot aku kalo nak mkn makanan arab...aku dah try al diafah..
pada aku,rawsha best lg..heheh..utk menu nasik mandi dia la....rega pun,murah lg kat rawsha..

@cu SaYaNg said...

oo..ye ke..
acu mmg 1st time try
tu nasib baik dia bawa
kalu tak, asyik makan al diafah je la...

Aiza said...

tapi kalo nak exclusive dan romantik,mmg diafah la..rawsha sempoi je...

@cu SaYaNg said...

ya betul tu aiza..
al diafah more exclusive