Followers

Doa Kan Aidah

Wednesday, August 12, 2009

Tadi tengahari acu pegi menziarah kawan acu; Aidah
di Hospital Serdang...
she's pregnant dan positif influenza
cuma belum confirm lagi samada H1N1 atau tak..

sekarang nie dia kena kuarantin lah kat situ..
huh...macam penjara je rasa nye...
duduk dalam bilik dikelilingi konkrit..TV pun tak de..

nak masuk jumpa dia, kena pakai apron plastik, mask & glove
seperti yg digaya kan model gemok di bawah nie...ahaks...

2 org je sekali masuk...tak leh masuk ramai2..
pastu sebelum & selepas masuk kena cuci tangan guna pencuci yg disediakan

masa call tadi, Aidah bagitau dia nak makan sup ayam
so, on the way ke hospital tu singgah le beli sup ayam & nasi putih untuk dia
kena turuti selera orang mengandung nie...
nasib baik le tak kena tahan dengan nurse sebab bawa makanan luar masuk...

acu mohon kawan2 tolong doakan
semoga Aidah & kandungan nye selamat daripada virus H1N1...Amin...

7 xoxo:

fealize_eleanoer said...

aduhhhh...

semoga aidah cpt sembuh...

jaga makan n makan ubat okeh.

syg kak aidah!

wif luv,
sri!

cerpelai said...

Gua turut mendoakan supaya beliau cepat sembuh..

Nota kaki: Dah makin serius sekarang ni.. Bala dari Tuhan sememangnya cukup berat dan tak tertanggung akal memikir..

KK said...

acu, kalau positif influenza tp x positif H1N1 tu cam mana? ada demam + selsema?

i'm pregnant n selsema mmg dah bbrp hari tp xde demam. risau lah plak.. tmbh2 lak i ada asma n now almost every nite kena attack.. :(

LotsOfLove-Pearls said...

Kepada Teman Acu, Aidah, kami doakan agar Aidah sembuh dan tidak mendapat jangkitan itu..

@cu SaYaNg said...

KK::

Kata Doktor,Influenza nie ada pelbagai jenis influenza..and salah satu nye Influenza A a.k.a H1N1...

kamalnzura said...

risaunya lah pasai isu nih...
kat sekolah tiap2 hari ada budak demam..sehari sampai 5-6 org..ngeri wehhh..

aku paling risau kat Danish...dia dulukan penah kena pnuemonia...kuman kat paru2...
aku susah hati betui bila teringat kat anak aku tuh...

mai la kita doa sama2....bg suma org dijauhi H1N1 nih...

echah_syed said...

acu..bawakan dia air kelapa dan kurma.rendam kurma dlm air kelapa baca selawat pastu minum.insyaALLAH :)