Followers

Peristiwa Di Petang Nan Syahdu Lagi Tragis

Thursday, August 13, 2009

Tadi petang dalam pukul 6, acu nak balik dari opis
sekali kan, masa acu picit alarm pintu...

"Eh..eh...kenapa tak bunyi apa2 pun?pelik..."

dah berdepan dengan pintu pun, still juga tak terbuka
tak de bunyi apa-apa pun...tik pun tak...tok pun tak...
acu dah musykil....

"Apa hal lak nie?..alarm rosak ke?"

akhir nye, acu amik keputusan buka pintu guna kunci je
yang acu pelik, alarm acu langsung tak berbunyi
walau pun acu buka pintu menggunakan kunci...

bila acu masukkan kunci untuk hidup kan enjin
sekali acu terpandang benda alah nie tak menunjukkan sebarang nombor

sepatut nye, if normal dia akan menyala dan tunjuk kan nombor macam nie


"Ah...sudah...apa hal lak nie?? tak kan kong lak??"

acu pun apa lagi...terus je la call jejaka opis yang belum balik lagi
nasib baik le ramai lagi yang dok main ping pong
so, diaorang le yang datang tolong

korang nak tau sebab apa?
nie ha...bende alah nie weak...

sebab apa weak??
sebab acu lupa tutup nie....

hahahaha...padan muka...sapa suruh lalai...
nasib baik le ada jejaka2 nie semua
thanks a lot to

En. Nordin
memula guna keta kancil dia untuk jump start
tapi ye la..cc kancil kecik dari cc keta acu
so, bateri nye tak kuat untuk charge bateri keta acu

pastu datang le En. Rahmat
konon2 nye nak tolong tolak keta acu
tapi tak jadi...

pastu datang pulak En. Aris
ingat nak jump start dari keta waja dia
tapi tak jadi sebab keta yang paling dekat
ialah keta wira En, Ramli

maka nye, jump start dari keta wira dia je la
yang paling penting, nasib baik le acu ada jumper dalam keta
kalau tak..haru di buat nye...hahahaha

dah lepas jump start, benda alah nie dah back to normal

dan keta pun dah boleh jalan semula....
terima kasih ye semua....



terima kasih daun keladi
jangan serik untuk tolong lagi...
hehehehe

0 xoxo: