Followers

Dinner @ Bangi Village Steamboat

Tuesday, July 13, 2010

Semalam acu + Abg yeh + Adik An
kami pegi dinner di sebuah restoran steamboat yang baru buka
kat Seksyen 7, Bandar Baru Bangi...Bangi Village Steamboat
kebetulan tempat nye pun tak jauh dengan rumah acu

wah..acu nie asyik makan je kan...hahahaa
2 ari nie semua entry pasal makan je...
apa nak buat selagi ada budak berdua nie kat rumah acu
memang asyik cari tempat makan je lah...

budak berdua nie sebenar nye jarang ada di darat
so, bila sesekali balik bercuti...
ha..amik kau segala tempat makan nak di cuba
asyik tanya acu je..."Acu, malam nie nak makan kat mana?"
wah..wah...macam acu nie direktori makanan je...hampeh..

not bad jugak makan kat Bangi Village nie
dia punya hidangan ala buffet sama seperti
Restoran Q Thai
tapi harga nye murah sedikit compare dengan Q Thai
kalau di Q Thai RM22/head kat Bangi Village nie pula RM19.90/head
sesuai dengan pilihan makanan yang ada di sini...

selain steamboat, pelanggan juga boley bakar seafood nie
kira nye berBBQ la kat sini...kena bakar sendiri tau..
kurang nye di Bangi Village nie tak de ala carte menu
samada makanan mau pun minuman...

pelanggan hanya boleh pilih minuman yang dah siap tersedia je
antara pilihan minuman air sarsi, anggur & oren
dan juga minuman dalam botol macam dalam gambar kat atas tu
pilihan dessert terdiri daripada ABC & aiskrim...

so, untuk sesapa yang nak cuba nie alamat nye::
No. 39. Jalan 7/7C, Seksyen 7, Bandar Baru Bangi...
berdekatan dengan JPJ Seksyen 7...



9 xoxo:

a d r e y n i e e l i s y a said...

mcm best jerk makan kt cn..
huhuhu

kamalnzura said...

piah, suka betui aku masuk blog hang...jamu mata...haha

weii..piah, yg Q Thai pun aku x pi lg, hang bukak directory baru lak..
aku kalau steamboat ni..dan2 diet tu terus aku lupakan..haha...

mizzyN said...

oo bayar ikut kepala ekk. bes bes. aritu makan kat bagan lalang kus semangat mahal.

k take care kak acu sayang

Benrauf 2.0 said...

sedapnye. lapar..lapar..haha.
best makan buffet macam ni. boleh makan puas-puas.

Tupperware Lover said...

wah, banyaknya pilihan utk steamboat tu.. kalau pi time peut lapar, mesti rambang mata nak pilih :) saya yg tengok gambar je ni pun kecuq ayaq liuq...
p/s: Jemput le ke blog saya untuk tengok katalog pra ramadan pada harga terendah.. comey2 ooooo......
http://tupperwarefactory.blogspot.com/

KampungChelsea said...

Aslkm,salam ziarah...salam perpaduan untuk semua..minat bola ? jom visit n tinggalkan jejak anda sedikit di sini http://kampungbolasedunia.blogspot.com ,ok bye

Anonymous said...

Sila hubungi Bangi Village Steamboat untuk dapatkan baucer percuma bufet steamboat sebelum 31 Dis 2010. Pertanyaan hubungi asmawati 03-89264701/016-2065627.
layari web dan facebook kami..

erisya nor said...

acu...arituh akak makan korean steam boat kat red walk...tak tau lak keujudan bangi village steamboat!insyaAllah nanti kami try!

@cu SaYaNg said...

kak erisya::

uiks..Red Walk???
sudah dekat dgn umah acu tu...
kalau tau,leh join sama..hehehee