Followers

Hepi Bufday To Me..ahaks

Thursday, January 28, 2010

Happy birthday to ME
Happy Birthday to ME
Happy Birthday to ACU
Happy Birthday to ME...
(claps..claps..claps..)

ALLAH selamatkan kamu...
ALLAH selamatkan kamu...
ALLAH selamatkan ACU SAYANG...
ALLAH selamatkan kamu...
(amin..amin..amin..)

hahaha...ari nie usia acu meningkat lagi setahun
tahun nie buat pertama kali nye acu sambut birthday
nun jauh di Sabah...
kira jauh la kan...jauh seberang laut sana..

emm..apa ye doa acu untuk tahun nie??
seperti tahun2 sebelum nie...acu mendoakan


"semoga acu dikurniakan kesihatan yang baik
semoga acu dipanjangkan umur
semoga acu dimurahkan rezeki
semoga hidup acu sentiasa dirahmati Allah
dan tak lupa juga...
semoga acu dikurniakan jodoh yang baik
yang boleh membimbing acu dunia dan akhirat...amin... "

p/s:: nie ada lah auto publish entry ;-)



Sayonara Semua

Tuesday, January 26, 2010

lama acu tak menghupdet blog nie sejak kena penyakit gatal aritu
Alhamdulillah la nie dah ok dah..
terima kasih pada kawan2 yg sudi kongsi petua...
tapi buat masa la nie acu berpantang dulu dari makan
makanan yang menuju ke arah kegatalan...ahaks...

mulai esok, blog nie akan sepi sampai la hujung minggu nie
insyaallah minggu depan ia nya kembali bersiaran :-D
(bergantung pada masa & tahap kerajinan tuan punya blog..hehehehe)

nak pi mana lak nie???
insyaallah pagi esok acu akan bertolak ke Kota Kinabalu
acu akan bertolak dari KLIA tepat jam 9 pagi esok
dan insyaallah acu balik ke sini ari ahad nie...

so, insyaallah kita akan berjumpa lagi pada minggu depan
take care...babai semua ;-)





Acu Gatal..

Thursday, January 21, 2010

Dah seminggu badan & muka acu gatal2...
tapi 2 lepas baru acu perasan..gatal2 kat leher acu makin membesar



seingat acu, kat leher tu ada serangga gigit masa ikut
My Darling & kawan2 dia memancing kat Ulu Yam aritu...
tapi tak sangka lak dia merebak jadi merah & membesar macam tu
tak tau le ada kena mengena dengan gigitan tu atau tak

pastu badan2 acu dah mula gatal2
dan yang paling tak tahan, bila muka pun turut sama kena gatal2 nie

sungguh2 tak tahan...nak keja kat opis pun rasa tak selesa
bila asyik nak garu je muka nie...
semalam paling ketara bila muka acu jadi kemerah2an..
dok dalam opis nie tau je la...dalam ekon menyebab kan
kulit muka jadi kering...lagi le bertambah gatal


malam tadi, makin menjadi-jadi gatal nye
tak tau nak buat apa...maka terjadi le adegan seperti di bawah nie


abis je cite korea kat tv8 tu, acu terus masuk tidur...
dah tak tahan sangat dah gatal nie...
ingat kan boleh terus tido...pusing sana pusing sini
tak tau pukul brape acu tertido...
dalam pukul 3.45 acu terjaga...pastu dah tak boley nak tidur balik dah

golek sana...golek sini...sedar2 je dah pukul 7.30pagi...
makkkkk....acu dah lambat...
tapi nasib baik le malam tadi acu dah sms bos bagitau nak terus ke klinik
so, dari rumah terus pegi Pusat Kesihatan Universiti

tapi biasa la dah jumpa doktor nie...jawapan yg kita dapat



"awak alergik nie...cuba try & error tengok makanan apa yg awk tak boleh makan"


and dapat le 2 jenis ubat + vitamin C...
tapi doktor marah sebab dah seminggu baru nak datang jumpa..hehehehe
padan muka acu...


sesapa ada petua macam mana nak ilang kan gatal2 nie tak?????



Updated DJ Epoi

Wednesday, January 20, 2010

Menurut sumber berita dari SUKED..
Alhamdulillah DJ EPOI dah discharge petang tadi
hasil MRI yang dibuat ke atas DJ EPOI



"..confirm flip disc tp x serius, ckit ja...bleh baik dgn fisio n senaman ringan,
doktor dh kasi ubat pastu dia dh x bleh angkat benda berat..."



so, bro..lepas nie buat keja tu kena le beringat...
insyaAllah kawan2 mendoakan lu sihat macam dulu semula..amin



p/s:: gambar DJ yg acu cilok dari FB dia..siap bergaya kat Starbuck tu.. :-P
sori bro, acu x dapat nak pegi menziarah..bz dgn keja...




DJ Epoi Masuk Hospital

Tuesday, January 19, 2010

tadi acu terbaca status kat FB DJ EPOI

"Terkejut masuk surat khabar punya pasal..Gua tercampak kat katil nih....
Huhuhuuuuuuu......Sob...sob.....sob"
uiks...Dj Epoi masuk spital????
kenapa pulak nie???? acu ingat lu sakit perut...
terus acu ym dengan suked...tanya dia apa yang patut...

apa2 pun bro, acu doakan lu selamat...insyaAllah tak de apa2..
don't worry ya bro...kengkawan pun akan sama mendoakan...

Caya La Lu Bro!!!!!!

Wallaweiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii....lu dah glemer bro...hahhahaa
acu terbaca cite mengenai lu kat
UTUSAN ONLINE...


lepas nie acu yakin bisnes lu confirm makin masyukkkkkk....
tahniah la....hikmah yg tersembunyi selepas lu berenti keja bro...

antara petikan dalam
UTUSAN ONLINE tu...:::




Blog yang pertama berkisarkan kepada pengubahsuaian rumah.

Blog yang boleh dilayari di alamat http://epoi8787.blogspot.com pastinya membuatkan anda akan kembali bertandang berkali-kali.

Laman sesawang peribadi milik Saiful Anuar Abdul Rani, 34, ini sememangnya satu blog yang harus dikunjungi. Ia bukan sahaja menampilkan tip-tip bagi mereka yang ingin mengubahsuai rumah malah memberikan beberapa maklumat yang berkaitan pengubahsuaian rumah.

Dengan menampilkan kerja-kerja pengubahsuaian yang pernah dilakukan, blog Saiful Anuar yang lebih dikenali sebagai DJ Epoi ini sentiasa dikunjungi pembaca, Ini dibuktikan melalui jumlah pelayar yang singgah ke blog ini. Setiap hari jumlahnya meningkat termasuk sehingga kini ia mempunyai 223 pengikut tetap.

Selain isi kandungan yang sarat dengan pelbagai maklumat yang berguna, blog DJ Epoi juga memiliki kriteria-kriteria sebua blog yang menarik. Antaranya aliran trafiknya yang tinggi, isi kandungan penulisan menarik, interaktif, kreatif dan penggunaan bahasa yang mudah.

Jadi tidak hairanlah sekiranya blog DJ Epoi menjadi pilihan pelayar-pelayar Internet untuk mendapatkan petua pengubahsuaian rumah atau khidmat beliau sebagai sebagai seorang kontraktor.

Ketika ditemui di Kuala Lumpur baru-baru ini, DJ Epoi ternyata seorang yang ceria selain tidak lokek untuk berkongsi ilmu atau apa sahaja maklumat untuk kebaikan bersama.

Pada masa yang sama, DJ Epoi menjelaskan bahawa blognya yang dibina dua tahun lalu itu berlandaskan minat selain ingin mengiklankan perniagaan keluarga.

''Sebenarnya saya memang meminati seni halus dan seni muzik sejak dari kecil lagi.

''Bagi merealisasikan minat tersebut saya mengolahkan seni muzik dan seni halus mengikut kreativiti sendiri dan akhirnya inilah (blog) hasilnya.

''Tetapi hakikatnya sudah tujuh tahun saya mengusahakan perniagaan pengubahsuaian ini bersama ahli keluarga yang lain,'' ujar bapa kepada tiga orang cahaya mata ini.

Selain itu, DJ Epoi juga tidak lokek berkongsi ilmu-ilmu lain yang diperoleh.

Ini termasuk pengalaman membawa anak bongsunya menerima rawatan di Institut Jantung Negara.

Anaknya, Afiq Safwan, lapan bulan, yang menderita penyakit jantung berlubang kini masih lagi mendapatkan rawatan sementara menunggu masa yang sesuai untuk menjalani pembedahan.

''Blog saya yang menampilkan baby Afiq sememangnya blog yang memuatkan semua kisah Afiq.

''Sekiranya semasa mendapatkan rawatan Afiq saya memperoleh ilmu baru, saya akan turut berkongsi dengan rakan-rakan pelayar Internet. Ia agar mereka yang mempunyai masalah yang sama dengan Afiq tahu apa yang perlu dilakukan sekiranya menghadapi masalah,'' kata DJ Epoi yang sering mengemaskini blognya selepas Subuh.


CONGRATULATIONS BIG BRO!!!!!!!




Bread Butter

pagi nie acu bangun awal...pukul 6 dah bangun...
(awal la sangat..hahahhaa....)
sebab pagi nie acu nak buat BREAD BUTTER PUDING
sebagai bekalan untuk acu bawa ke opis

acu dapat resepi nie dari MOMMY FARAH
sebenar nye nie kali kedua acu try...
pertama kali acu buat masa pegi memancing aritu
My Darling & kawan2 dia suka...hehehehee

dan pagi tadi acu bawa kan untuk kawan2 juga
dan komen diaorang "SEDAP"
hahahaa...tak tau la betul ke sedap atau sekadar menjaga ati..




Ulu Yam Heritage

Monday, January 18, 2010

Darling:: "Helo"

Acu:: "Helo.."

Darling:: "Buat pe?"

Acu:: " Tak buat pe...nape?"

Darling:: "Jom pegi memancing nak tak?"

Acu:: "Mancing kat mana?"

Darling:: "Ulu Yam..jom la.."

Acu:: " Bila?"

Darling:: " Sekarang la...siap la cepat. pastu terus datang KL"

Acu:: "Sapa lagi pegi?"

Darling:: "Tiger..Ijan & Wan.."

Acu:: "OK.."



seperti yang dijanji kan...lepas je solat asar acu terus bergerak ke KL
acu sampai je, diaorang semua dah tunggu acu...
nie first time acu nak ikut diaorang pegi mancing kat Ulu Yam..

kami bergerak dalam 2 keta..keta acu & keta Tiger
dalam pukul 6 kami sampai le ke destinasi dituju

sampai je kat Ulu Yam Heritage nie..diaorang mula keluarkan alatan memancing
pastu tunggu My Darling bancuh dedak sebagai umpan

dah siap bancuh..baru le boleh cari port..
eh..sebelum masuk jangan lupa bayar dulu ye...

bayaran ikut jam...kalau tak salah acu 1 jam untuk 1 joran harga dia RM7
tapi nak masuk tu bayar deposit untuk 1 joran RM30
aritu diaorang guna 3 joran...sebab cuma My Darling, Tiger & Wan je yang memancing
Ijan & acu cuma jadi penyeri majlis je...hehehee

kebanyakan pondok semua nye penuh...
ramai rupa nye orang datang memancing kat sini..
ada yang datang bawa family sekali...siap bawa anak kecil tu..

dah dapat port yang sesuai, mula le keluarkan joran untuk pasang umpan

bila umpan dah siap pasang, mula le baling joran tu...
pastu time untuk termenung...hehehe
sambil berdoa moga2 ada le ikan yang tersangkut..

sementara diaorang memancing tu, acu dengan aktiviti acu sendiri
dengan sebungkus kuaci..sumbat earphone dlm telinga terus buka novel
suasana kat sini tenang sangat...sejuk je mata...
Ijan siap layan tido lagi..hahhaa

kami stay kat situ sampai malam...
juadah kami untuk malam tu...nasi goreng kosong...huh

nasi yg cuma digoreng dengan cili semata2..acu masak lagi sedap..huhuhu
Ijan pasang unggun api...konon2 nye la...sebab tak tahan sejuk sangat

dalam pukul 11 baru semua mula siap2 nak balik...
ari nie tak de rezeki diaorang...umpan abis tapi ikan tak tersangkut
masa kami nak balik tu, ada sorang brader tu dapat ikan patih 4.2kg
huh...sedap nye la...terus terbayang masak lemak tempoyak ikan patin

untuk pengetahuan korang, ikan yang berat nye lebih dari 4kg
tidak dibenar kan bawa pulang..kena lepas kan balik...
sebagai ganti, pemancing akan dapat duit...

sampai Kg Baru dalam pukul 11.40
pastu My Darling ajak makan nasi berlauk kat Kg Baru...
bedal je la...perut dah lapar...lepas makan antar My Darling balik
pastu terus acu gerak balik rumah..sampai dalam 1.30am...
penat...ngantukkkkzzzzzzzzzzzZZZZZZZZZZZZ....





Adnan Sempit

Friday, January 15, 2010

Semalam petang lepas keje acu ke KL
My Darling ajak nonton wayang..."ADNAN SEMPIT"


nasib baik le semalam jalan tak jam so, acu cepat la acu sampai...
sampai je sana, acu terus amik dia kat umah pastu kami terus ke Pavilion
sebelum masuk, acu beli donut J Co dulu...perut lapar aaaa

cite ADNAN SEMPIT yang menggunakan tagline

"Di Mana Ada Kemahuan, Di Situ Ada Highway"

agak nye tu tagline yang digunakan oleh mat rempit kot kan..hehehehe
tapi apa yang boleh acu cakap pasal cite nie..sangat kelakar..
sepanjang tayangan asyik ketawa saje...
acu minat dengan lakonan Shaheizy Sam Abdul Samad nie
since dia berlakon drama NODA SEMALAM yang disiarkan di TV3 satu ketika dulu



bermula dari drama tu lah acu jatuh cinta dengan lakonan dia
termasuk la dalam cite Impak Maksima & Bosia...

lepas abis nonton, memula plan nk pi makan
tapi tak jadi sebab perut dah kenyang makan donut J Co tadi
terus ke Tesco..beli barang sikit
pastu antar dia balik umah pastu acu terus balik...
sampai umah dah pukul 11...bersih kan diri pastu terus zzzzzZZZZZZZZZZZZ

p/s:: sampai sekarang teringat dialog Sam
"muka saya ganas,saya nie rempit tapi dalam hati ada taman"
mungkin kah semua mat rempit macam tu?? hehehehe...



Jiranku Punya Bufday

Thursday, January 14, 2010

Hepi Bufday to my opismet merangkap jiran kesayangan..
semoga dimurahkan lagi rezeki yang ada
semoga dikurniakan kesihatan yang baik
semoga bahagia kekal hingga ke akhir hayat anda
semoga anda menten cantikssss....ahaks

i love u so much jiran...muaaaahhhhsss ;-)


Besar Punye...hehehee

Tuesday, January 12, 2010

acu dapat PC baru kat opis nie...monitor dia "BESAR PUNYE..."
kalau tengok muka tu kan, segala jerawat or jeragat
memang sangat jelas kelihatan..hahahhaaa






Tahniah Bro!!!!!

Monday, January 11, 2010

Walau pun dapat tempat ke-3
acu tetap suka...sebab acu memang MINAT sama dia

CONGRATULATIONS FAIZAL TAHIR!!!!!



pakai tongkat pun tetap MANTAP!!!!!

Tanya sikit

Saturday, January 9, 2010

Kawan-kawan...

acu nak tanya sikit pada sesapa yang tau or kenal
ada tak antara korang or sedara korang or kawan2 korang
yang keja OFFSHORE???

macam mana nak apply keja tu???
ada sesapa yang boleh bantu acu????

Thank you so much....

Boys Over Flowers

Korang semua suka tengok drama Korea tak?
acu dah lama tak layan drama Korea nie
dulu selalu gak le tengok..
dulu acu paling suka drawa All About Eve...

sekarang nie, minat pada drama Korea nie datang balik
since bulan Disember 2009..tu pun setelah menonton nye secara tak sengaja
drama yang ditayang kan di TV8 setiap isnin - jumaat tepat jam 8.30pm

sejak menonton drama nie, acu elak stayback lama2 kat opis
kalau boleh tepat jam 8pm acu nak balik
acu kena pastikan acu sampai umah sebelum 8.30pm
tapi kalau tak boleh nak elak tu..tak leh nak kata apa la kan
kadang2 ada gak terbabas balik pukul 8.30 lebih
tapi time tu bawa keta macam ribut aaa...
sebab nak pasti kan dapat gak tengok drama nie



acu minat dengan semua pelakon utama dalam drama nie

mai sini acu kenal kan watak utama BOYS OVER FLOWERS nie

Koo Hye Soon:: Geum Jan Di (Heroin)

nie le heroin dia...comel kan???

Lee Min Ho :: Goo Jun Pyo

acu minat gile dengan mamat nie...really admire him so much
dia nie the yougest billionare...dalam drama nie la...boifren kepada Jan Di
luara drama acu tak sure lak...hahaha

Kim Hyun Joong:: Yoon Ji Hoo

seorang yang very soft-spoken..gemar dengan muzik

Kim Bum:: So Yi Jung

cute tapi dalam drama nie dia berlakon sebagai seorang playboy
sesuai la kan watak playboy dengan muka dia yang cute nie

Kim Joon:: Song Woo Bin

anak kepada seorang bisnesman dan terlibat dengan kumpulan Mafia
watak dia pun digambar kan sebagai seorang playboy gak...

keempat Hero di atas nie dikenali sebagai kumpulan F4

kira nye kumpulan diaorang nie memang sangat terkenal la di kolej
semua budak2 pompuan kat kolej tu berangan nak jadi gelfren diaorang nie
maklum le hensem2 dan semua nye anak orang kaya...

soundtrack dia pun best...ONE MORE TIME



kalau korang ada masa, korang try le layan drama nie...
dijamin puas ati...ahaks...