Followers

Yuk Kita Shopping Di Jakarta Yuk...

Saturday, June 11, 2011

Tarikh:: 04-Jun-2011

Seawal jam 8 pagi kami check out dari hotel
kami bersarapan di gerai di kawasan Monas..Monument National
Monas ni ala-ala Menara KL la...sama seperti Menara KL
kalau naik ke atas boleh tengok view Jakarta
kata orang, kalau ke Jakarta mesti kena datang Monas

Photobucket

Photobucket


Lepas sarapan, kami berjalan kaki ke Monas
ramai penjual di kaki lima sepanjang jalan ke Monas
kebanyakan nya cendrahati la...ada juga yang jual makanan

Photobucket


Cuaca di Jakarta agak panas..tapi panas lagi Malaysia la
pagi-pagi ramai orang berjogging sekitar Monas ni
kami cuma bergambar di bawah saja...tak naik pun Monas
sebab ada masalah sikit...

Photobucket


Dari Monas, kami terus ke Tanah Abang...S.H.O.P.P.I.N.G time!!!
sekarang baru acu tahu kenapa orang suka ke Tanah Abang
barang-barang kat sini jauh lebih murah...tersangat la murah
berbanding dengan Bandung..apa lagi Kuala Lumpur
harga barang kat sini murah jika kita ambil 3 pasang & ke atas
kat sini banyak pemborong...sesuai untuk sesiapa yang suka berniaga

Photobucket

Penat shopping, kami menjamu selera di Food Court Tanah Abang

Photobucket


Perut kenyang..apa lagi...shopping balik la...hehehee
dalam pukul 2 petang kami bergerak dari Tanah Abang
ikut kan banyak lagi level yang kami tak jelajah...penat
tu pun kami cuma jalan-jalan kat satu blok saja

Photobucket


Dari Tanah Abang, kami terus bergerak ke Bogor...
jalan jam!!!! sampai Bogor dah jam 6 petang
Bogor terkenal juga dengan Terminal Tas..
lepas shopping apa yang patut tiba masa untuk isi perut

Kami menikmati masakan Padang untuk hidangan makan malam kami

Photobucket


Selesai makan, kami terus ke Hotel...sekali lagi acu terlupa nama hotel
ampun kan saya datuk harimau....sebab kepenatan
mandi...solat...berkemas apa yang patut...tidur....




Photobucket

"SomeDay I Will Be Queen' But I Will aLways Be MyselF"

6 xoxo:

AzMask said...

cantiknya blouse kat kedai tu... geramnya.

fazemy said...

wohhh syoknya!

@cu SaYaNg said...

AzMask::

cantik2 kak...rambang mata..hehehe

@cu SaYaNg said...

fazemy::

syok...pegi la emy

gadisBunga said...

baru plan nak gi sana tapi taknak shopping bebanyak.tapi nampak gaya kene siap luggage besar la ek? hihihi~

@cu SaYaNg said...

GB::

kalau naik airasia,kena beli berat beg yg maksimun la...hahhahaa