Followers

"Kampung" Tercinta...ahaks

Wednesday, June 22, 2011

Tarikh:: 19-Jun-2011 (Ahad)

Pukul 6.30pagi EE hantar acu naik bas kat KL Sentral
EE tak dapat hantar acu ke LCCT sebab event Super GT tu
acu ingat kan 6.30 pagi nie belum ramai lagi manusia nak ke LCCT
rupa-rupa nya acu silap...ada yang lagi awal rupa nya..hehehee

Acu sampai kat LCCT dalam pukul 7.45pagi
terus ke kaunter check in...
dah selesai semua urusan cari sesuatu untuk isi perut

Nie sebagai sarapan acu pagi tu
seketul Donuts Bavarian + air soya

Photobucket


Oh ya..kali nie acu pergi seorang diri saja
tak ada peneman...kakak acu pun busy tak boleh cuti

Flight acu bertolak dari LCCT pukul 9.20pagi
Alhamdulillah selamat mendarat di Airport Tan Son Nhat
tepat jam 10.40pagi...

Selesai semua urusan imigresen acu terus ambil teksi ke Hotel
Hotel Lan Lan 2 tetap menjadi pilihan acu...
majoriti staf Lan Lan 2 dah jadi kawan acu...

Lepas check in...rehat sekejap kemudian terus keluar
jumpa auntie kat butik...selesai urusan
acu terus ke Pasar Bent Thant...beli kiriman

Wajah ceria nie, nak keluar shopping...hehehee

Photobucket

Bila pergi seorang diri nie langkah kaki panjang sikit la
acu berjalan-jalan ke bangunan kedai-kedai di luar pasar
banyak butik-butik baju kat sekitar pasar
tapi tak dapat nak ambil gambar sebab kamera acu habis bateri
charger nya tak bawa..sebab kabel tertinggal kat office

Dah penat kaki melangkah acu balik ke hotel...
rehat sekejap kemudian acu ambil teksi menuju ke Satay House
jumpa Uncle Mat..sambil lunch...sedap nya la Vietnam Spring Rolls
perut dah kenyang...mata mula mengantuk
minta izin uncle terus balik ke hotel...

Sampai hotel...tengok TV sambil layan mata
tak tau lah pukul berapa acu tertidur
sedar-sedar saja dah pukul 6.30 petang...
uish...macam lama je acu tidur nie...

Lepas mandi, acu baru terperasan kat pintu hotel
ada tertampal benda nie...

Photobucket


Apa motif nya ye????
emm...logik akal acu berkata ia nya mungkin untuk kemudahan
orang Islam untuk menentukan arah kiblat...

Pukul 8 malam acu keluar ke Pasar Malam Bent Thant
nak jumpa kawan acu sambil membeli barang...
sambil tu nak cari makanan untuk dinner...
dah bangun tidur apa lagi perut minta di isi la

Seronok jumpa kawan-kawan...nak kata puas berbual
memang tak puas la...dah abis segelas kopi ais
acu minta diri nak balik hotel

Dalam pukul 10.30 malam balik ke hotel
online FB untuk hantar mesej pada EE
dan hantar email pada kakak acu
tak tau apa masalah dengan sim card hotlink nie
acu tak dapat nak sms atau buat call...

Dah selesai semua, naik ke bilik nak makan
tadi acu beli bungkus je...malas nak makan kat pasar

Photobucket


Selesai makan, terus packing barang-barang semua
sebab esok pagi nak kena bangun awal..flight acu pagi
pukul 12 acu pun zzzzzZZZZZZZZZZZZZZZZZZ...


Tarikh:: 20-Jun-2011 (Isnin)

Pukul 7.15 pagi acu turun breakfast
acu breakfast kat hotel saja

Photobucket


Lepas breakfast...check out...terus ambil teksi ke airport
acu keluar awal sebab tak tersangkut dalam traffic jam
di Saigon nie jam nya Subhanallah...TERUK!!!!

Alhamdulillah segala nya lancar
lepas check in beg, acu terus masuk...

Memandang kan flight acu pukul 10.40 pagi (waktu sana)
acu ada masa lebih kurang 2 jam lagi nak jalan-jalan

Masa jalan-jalan, acu dapat kawan baru...
uncle Enny; seorang businessman dari Australia
datang ke Vietnam untuk cari perabot baru
untuk di bawa balik ke Australia

Uncle Enny ada kedai perabot di Australia
jadi, dia selalu travel ke Vietnam, China dan lain-lain
termasuk lah Malaysia untuk melihat perabot-perabot baru
sebagai pasaran di sana...

Perfume ni "buah tangan" daripada Uncle Enny untuk acu
sebagai tanda perkenalan...

Photobucket


Kami berpisah lepas minum coffee kat restoran
memandang kan dia nak ke Guangzhou...jadi gate kami tak sama
sebagai tanda terima kasih sebab belanja coffee & perfume
acu hantar dia sampai ke pintu gate dia...
kena ambil hati...orang tua-tua nie "lembut" hati nya..hahahaa

Masa dalam balai berlepas sementara menunggu flight
benda alah nie la peneman setia acu

Photobucket


Tepat 10.40 pagi flight bertolak untuk pulang ke Malaysia
selamat landing kat LCCT pukul 1.30tengahari
EE dah tunggu acu...ambil acu terus balik ke KL

acu ambil kereta kat rumah dia terus pergi lunch kat Subway
kemudian hantar dia balik ke office
acu terus bergerak balik ke Kajang....P.E.N.A.T!!!




Photobucket

"SomeDay I Will Be Queen' But I Will aLways Be MyselF"

6 xoxo:

AzMask said...

wah acu konpiden berjalan sensorang.. baguslah..buah tangan dari uncle enny tu mmg best giler.

gadisBunga said...

acu ni....memang dah rupa macam balik kampung dah. nanti GB nak gi sana GB ajak acu can ah? :D

@cu SaYaNg said...

Azmask::

dah kerap sangat kak...dah jadi macam tempat sendiri je....heheheee

@cu SaYaNg said...

GB::

insyaAllah...if acu free boley je

kakcik said...

Masa melepas atau melepas penat Acu? Ish... ;-)

@cu SaYaNg said...

kakcik::

hahahaa...salah la kakcik
acu dah betul kan dah...
camne leh x perasan lak...hahahaa