Followers

Bandung...Syurga Membeli Belah

Wednesday, June 15, 2011

Tarikh:: 07-Jun-2011

Tempat pertama yang kami tuju selepas sarapan pagi
ialah Calamus Factory Outlet...
untuk pertama kali nya acu ke sini...acu dah jatuh cinta

Photobucket


Mau tau sebab nya???

Sebab kat sini ada jual baju atau seluar yang BIG SIZE
ya Allah!! terasa donia ini ana yang punya...
harga nya melampau murah compare dengan Malaysia
bayang kan acu dapat beli 2 pasang dress dengan harga RM50 sahaja!!

Photobucket


Dari Calamus, kami ke Grandee Factory Outlet
Kak Sham nak beli pakaian untuk anak dara dia
Grandee nie pun murah juga...kemeja branded untuk lelaki pun murah
ada brand ZARA..TOMMY...CK...dan macam-macam lagi

Habis shopping di Grandee kami terus ke Rumah Mode
salah satu factory outlet yang WAJIB pergi....
baju-baju branded dia murah-murah semua nya..
brand A|X...CK...Guess...Tommy...Topman...banyak lagi lah
yang penting ongkos nya aja...hehehehee
nie gambar tahun lepas...tahun nie tak snap pun pic kat sini

Photobucket


Dari Rumah Mode kami terus ke Pasar Baru
destinasi membeli belah yang terakhir sebelum balik esok nya
singgah makan tengahari di food court Pasar Baru
dan langsung tempah kek lapis Betawi untuk di bawa balik

Photobucket


Penat shopping di Pasar Baru, kami terus balik ke hotel
solat...kemudian keluar semula untuk ke Pasar Kosambi
nak beli makanan ringan buah tangan untuk family

Photobucket


Kalau ke Bandung, jangan lupa beli Kacang Bandung tau
sedap...sesuai di makan waktu menonton tv kat rumah...hehehehe
dan juga pisang salai bersalut tepung...rangup...
sekali cuba mesti nak lagi....jangan lupa beli tau!!

Photobucket


Tiba masa untuk makan malam...kami di bawa ke Restoran Sangkuriang
sebuah restoran masakan Sunda yang agak terkenal di Bandung
lepas makan, terus balik ke hotel...masa untuk P.A.C.K.I.N.G!!!

Habis packing terus tidur...esok nya kena bangun awal
sebab flight kami pukul 6.10pagi....zzzzZZZZZZZZZZZZZZZZZZ




Photobucket

"SomeDay I Will Be Queen' But I Will aLways Be MyselF"

7 xoxo:

Kazen said...

hope i'll be there soon :)

AzMask said...

bestnya..

@cu SaYaNg said...

Kazen::

everyone can fly dgn airasia :)

@cu SaYaNg said...

Azmask::

best tapi "poket" je yg tak best..hehehee

KuNanGKuNanG said...

bestnye..nak gi jg...huhu

gadisBunga said...

nak pegi! nak pegi!

next time jom gi sesama acu!

Amsyahril Syahril said...


Assalamualaikum Tuan/Puan.

Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi kami di:

KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
Tour operator & Travel Agency

Kami memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati di Indonesia. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour dan Bali Muslim Tour.

Contact person : Amsyahril
Mobile : +6285263007445
E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.