Followers

Thanks So Much Yukio Matsuki

Monday, February 28, 2011

Pulang dari rumah Kakcik Seroja acu terus ke Kuala Lumpur
memenuhi janji dengan Mr.EE & Mr.Yukio (BFF Mr.EE)
janji Mr.Yukio nak belanja kami dinner
sebagai "hadiah" birthday acu yang dah sebulan berlalu

Asal nya nak makan di Delicous Jalan Tun Razak
tapi cancel kami pilih Marciano's di Jalan Ampang


Terima kasih ye Mr.Yukio walau pun dah sebulan berlalu birthday aku
tapi itu semua tak penting...yang penting niat nak belanja tu..hehehee
hadiah tak ada ganti dengan dinner pun ok saja...
(gambar blur..kekonon nya berkabus ala-ala kat Genting..hahahhaa)


oh ya...terima kasih juga ye untuk souviner FM dari Dubai ni


jangan lupa FM dari Brunei pula ye...heheheheee
thanks so much for everything Yukio...




Photobucket
"SomeDay I Will Be Queen' But I Will aLways Be MyselF"

Maaf Ye Kakcik...

Sabtu lepas, acu & kak Azie memenuhi jemputan Kakcik Seroja
ada majlis makan-makan yang dibuat di rumah kakcik
seperti biasa acu jemput kak Azie kat rumah dia
kemudian terus ke rumah kakcik..

Kami berdua antara jemputan terawal yang sampai
majlis bermula selepas isyak..pukul 9malam lebih kurang
tapi kami sampai pukul 6 lebih...heheheee
kedatangan kami disambut dengan air hujan...


Tapi sayang nya acu tak dapat nak tunggu sehingga majlis bermula
acu terpaksa pulang awal kerana ada janji yang lain
acu minta maaf ye kakcik sebab terpaksa pulang sebelum
majlis bermula dan terima kasih juga sebab sudi menjemput acu...




Photobucket
"SomeDay I Will Be Queen' But I Will aLways Be MyselF"

E-Voucher For Health Screening

Thursday, February 24, 2011

Ingat lagi tak entri acu pasal jantung acu sihat tu???
kalau tak ingat klik kat [sini]

Hasil daripada penyertaan acu dalam Heart Health Test tu kan
tadi acu dapat email yang mengandungi e-voucher
untuk health screening....potongan sebanyak 50% tau..


Jadi, pada yang belum join tu...apa tunggu lagi???
cepat la join...tak susah pun..jawab soalan kemudian tengok keputusannya
nak join klik saja link kat [sini]




Photobucket
"SomeDay I Will Be Queen' But I Will aLways Be MyselF"

Saman Sudah Bayar...hoyeeeeeeeeee

Semalam acu check saman acu kat MyEG
nasib baik ada 2 saman saja...
jumlah saman yang acu kena bayar RM180.00


Sebagai seorang anak Malaysia yang baik
acu pun bayar saman acu pagi ni...
jadi, sekarang saya sudah clear...bersih...suci..murni..hehehee


Pada kawan-kawan yang belum jelaskan lagi saman
cepat cepat lah bayar ye...
sebab selepas isnin nie (28/2/2011)
dah tak ada diskaun lagi dah...kena bayar full

Nak check saman??? klik kat link [sini]


Photobucket
"SomeDay I Will Be Queen' But I Will aLways Be MyselF"

Jantung Acu Sihat..yeeeeeeeeeee

Tuesday, February 22, 2011

Tadi masa "berjalan-jalan" ke blog Mak Merah
acu tertarik dengan satu entri yang Mak Merah tulis
entri mengenai I Quaker..

Terlintas di hati nak join The Heart Health Test
nak juga tau risiko jantung acu nie kan
maklum lah acu kan kategori "berat melebihi muatan"
hehehehee....

Photobucket


Jom tengok apa keputusan jantung acu
berdebar-debar masa nak tunggu keputusan nya...

Photobucket


Alhamdulillah walau pun dalam kategori "berat melebihi muatan"
tapi acu berada dalam golongan yang berisiko rendah
uish....betul ke acu nie??? macam tak percaya je...

Ya..betul...tu keputusan acu...
walau pun acu nie golongan 3G tapi tak bermakna acu
mengabaikan pemakanan acu...
sebab acu tahu acu sangat sangat sangat berisiko
untuk mendapat penyakit jantung, darah tinggi
dan segala jenis penyakit yang berbahaya..

Quaker Oats adalah salah satu makanan wajib acu setiap hari
samada acu minum Quaker Oats atau pun acu masak Quaker Oats
setiap hari acu mesti bekal kan bubur oats ke pejabat
tidak pernah ada istilah jemu dengan bubur oats nie...

Photobucket


Cuba lah..sekali cuba pasti nak lagi
amal kan lah makan Quaker Oats nie...bagus untuk kesihatan jantung
Nak tau risiko anda semua??? klik kat [sini]




Photobucket

"SomeDay I Will Be Queen' But I Will aLways Be MyselF"

Visa Dah Dapat!!!!

Sunday, February 20, 2011

Lama nya acu tinggal kan rumah acu nie
semua nya gara-gara nak siap kan kerja acu
sebelum acu mula bercuti awal bulan depan
syukur...siap juga akhir nya...
dapat lah bercuti dengan tenang...hehehee

Bercakap pasal bercuti bulan depan
Alhamdulillah visa acu dah approved
borang permohonan ke luar negara juga sudah acu hantar
cuti pun acu dah mohon...
sekarang cuma tunggu masa untuk berlepas saja

Photobucket

Minggu depan dah boleh packing barang.....
seronok nya nak bercuti...tak sabar nak tunggu bulan Mac...



Photobucket
"SomeDay I Will Be Queen' But I Will aLways Be MyselF"

Tan Sri Yang Rabun

Sumber dari kotak email acu...



Suatu hari Tan Sri mendapat jemputan melawat pameran lukisan. Kerana ketika itu beliau mengalami sakit mata dan penglihatannya kabur, maka beliau mengajak Jenet iaitu pembantu untuk menemaninya.

Tan Sri : "Wow, cantiknya lukisan ni. Gambar ikannya benar-benar hidup."
Jenet : "Shttt... jangan cakap kuat-kuat Tan Sri. Itu gambar buaya."
Kemudian mereka melihat ke lukisan lain.

Tan Sri : "Lukisan Gajah ini nampak gagah sekali."
Jenet : "Shttt... itu bukan gajah tan sri, itu gambar badak sumbu."

Setelah dua kali ditegur, Tan Sri cuba untuk tidak memberi komen pada lukisan lainnya sehinggalah beliau sampai kesatu sudut.

Tan Sri : "Wow, menakjubkan sekali. Lukisan Orang Utan ini begitu halus sekali garisannya. Ianya seperti hidup dan bergerak-gerak."
Jenet terus ketawa dan berkata: "Tan Sri... Itu kan cermin.
Wajah itukan wajah Tan sri!"



p/s::gambar ehsan en.GooGle



Photobucket
"SomeDay I Will Be Queen' But I Will aLways Be MyselF"

Kalau Ini Betul..Dia Memang Lelaki Bodoh!!!

Friday, February 11, 2011

Biasanya orang buat pembedahan plastik untuk jadi lebih cantik

tetapi

sebaliknya seorang pemuda Brazil terbalik pula....
dia tidak bersyukur dengan wajah yang sempurna dicipta Allah dengan
menukar mukanya kepada muka anjing atau manusia berkepala anjing
dengan membuat pembedahan

Mamat ni buat pembedahan dengan bangkai kepala anjing
yang dilekatkan ke mukanya...
kata orang bangkai anjing tadi akan membusuk sebab darah anjing tidak boleh
sebati dengan darah manusia..

Gambar yang diambil daripada kotak email acu



Bodoh kan??? muka dah hensem sanggup nak tukar jadi anjing...
Dunia semakin gila !!!!







"SomeDay I Will Be Queen' But I Will aLways Be MyselF"

Happy Belated Birthday BOSS!!!

Wednesday, February 9, 2011

Tadi pagi acu & team-mate celebrated birthday BOSS
ye lah selalu boss tak pernah lupa birthday kami
setiap kali birthday mesti boss sedia kan kek..

Sepatut nya birthday boss acu isnin lepas 7 Feb 2011
tapi memandangkan isnin tu ramai yang cuti termasuklah acu
maka nya ia di anjak kan ke hari ini


Di kesempatan ni acu nak ucapkan Selamat Ulang Tahun Kelahiran Boss
semoga dimurahkan rezeki, dipanjangkan umur & dirahmati Allah selalu..

p/s:: jangan tertipu dengan bilangan lilin tu ye..sebab nye acu tak tau
umur sebenar boss acu masa beli kek tadi...hahahahaa





"SomeDay I Will Be Queen' But I Will aLways Be MyselF"

Apa Khabar Semua???

Tuesday, February 8, 2011

Wah..!! lama nya acu tinggal kan "rumah" acu ni
Dua hari selepas balik dari Ho Chi Minh minggu lepas
acu terus balik ke kampung...maklumlah cuti panjang kan

Acu balik ke Kedah petang rabu...balik dengan bas saja
malas nak drive sendiri...naik bas senang..rileks saja..hehehe

Hari Jumaat 4-Feb-2011 mak acu buat kenduri arwah
masak sendiri saja semua nya...kakak-kakak acu yang masakkan
sempat lah acu belajar buat nasi tomato dengan kakak
tapi maaf lah tak ada gambar sebab camera acu tertinggal kat kampung

Bulan depan insyaAllah baru dapat balik semula camera
lama nya nak tunggu...huhuhuu...tu pun kena tunggu kakak acu datang
jangan kakak acu lupa sudah lah...
nanti bulan depan "fly" tak ada camera pula....uwaaaaaaaaaaaaaa

Fly???? mahu fly ke mana kah acu???
hehehee...nanti sampai tarikh nya acu kabar kan destinasi nya ya
so far, Alhamdulillah semua urusan berjalan lancar
tak sabar nak tunggu bulan MAC..

Jadi nya, sebelum nak bercuti panjang bulan depan
kena lah siap kan apa-apa kerja yang belum siap sekarang ni
harap-harap dapat lah siap sebelum bercuti bulan depan

Belum sempat lagi nak "berjalan" ke blog kawan-kawan
insyaAllah ada masa terluang nanti acu jenguk ya...
okay lah...nak sambung kerja semula..nanti tak siap pula
rindu kawan-kawan semua....muuuaaaaaahhhhhh...


"SomeDay I Will Be Queen' But I Will aLways Be MyselF"

Selamat Pergi & Selamat Kembali

Tuesday, February 1, 2011

Alhamdulillah acu telah selamat berada di bumi Malaysia yang terindah ni
cet! macam la pergi lama sangat...satu malam saja pun...hahahaa

Seperti yang kawan-kawan tahu, acu ke Ho Chi Minh weekend lepas
sepatut nya acu ke sana acu pergi dengan kakak
tapi last minit kakak acu cancel sebab dia tak boleh cuti
tu yang acu kena pergi seorang diri saja sebab semua dah booking

Wah!!! berani nya acu ke sana seorang diri ye???
emmm...nak kata berani sangat tu tak lah tapi kena berani kan juga lah
beberapa orang pelancong dari Malaysia yang acu jumpa
kebanyakkan terkejut bila acu cakap acu datang seorang saja
mungkin dah kerap ke sana, sebab tu perasaan takut tu kurang
lagi pun sebab satu malam saja acu pergi..tu yang tak kisah sangat

Flight acu pagi ahad tu pukul 9.10minit pagi
Mr.EE ambil acu kat rumah pukul 6.30pagi...
lepas check in kami breakfast kat Old Town White Coffee
erk...tapi makan roti dan telur saja :)

PhotobucketPhotobucket

Dalam pukul 8.30 acu masuk ke Balai perlepasan
tengok cuaca...hujan renyai-renyai saja
dalam hati tak putus-putus berdoa semoga penerbangan lancar
risau juga bila tengok cuaca macam tu...

Alhamdulillah sepanjang penerbangan tak ada apa-apa masalah
walau pun banyak kali juga terasa flight "goyang"
acu sampai Ho Chi Minh dalam pukul 10.35 pagi waktu sana
Ho Chi Minh cuma beza lewat satu jam dengan Malaysia

Photobucket

Acu ambil teksi terus ke Hotel Lan Lan 2
hotel yang menjadi tempat penginapan acu setiap kali acu ke sana
walaupun acu tahu banyak lagi hotel yang menawarkan harga lebih murah
tapi acu selesa kat sini...dan dekat dengan tempat shopping
tu yang penting...heheheee....
tengok katil...punya la besar...seronok berguling...hahahaaa
erk...abaikan baju yang bersepah kat atas katil tu

Photobucket

Lepas saja check in...tukar baju terus acu keluar...
pergi meronda cuci mata sambil mengosong dompet acu...hahahaa
acu banyak beli barang yang kakak, anak saudara & kawan acu yang kirim
walau pun sebelum pergi acu cakap tak janji dapat beli untuk diaorang
tapi untuk tidak menghampakan diaorang, acu cuba penuhi sedaya acu
Alhamdulillah semua nya dapat acu penuhi
cuma nya samada diaorang suka atau tidak dengan pilihan acu tu..

Penat berjalan siang tu, acu balik ke hotel...nak rehat
niat di hati nak ziarah uncle Mat kat Restoran Satay House
tapi disebabkan kepenatan acu tertidur..jaga-jaga saja
jam dah menunjukkan pukul 7 malam...hahahhaaaa
punya lah lama acu tidur...langsung tak sedar...
nasib baik lah tak terlajak sampai ke pagi...

Malam tu acu keluar lagi ke pasar malam sekitar Ben Than
jumpa beberapa orang "kawan-kawan" acu yang berniaga kat sana
dah macam jumpa kawan-kawan bila balik ke kampung saja...hehehe
sambil selesaikan baki kiriman orang yang belum acu beli...
dalam 2 jam acu kat sana...acu balik ke hotel
nak kena packing barang malam tu juga sebab flight acu pagi esoknya

Esok pagi lepas breakfast, dalam pukul 7 lebih acu check out dari Hotel
ambil teksi terus menuju ke airport...
sampai sana, kaunter untuk check in belum buka...8.35 pagi baru buka
jadi, lepak saja lah kat situ sambil tunggu kaunter buka

Photobucket

Lepas saja check in, acu terus masuk ke balai berlepas
tengok duit ada lagi so, boleh la shopping lagi....hehehehee
eh...nak tahu tak...lepas packing malam tu baru acu tau
barang untuk acu tak banyak pun...hahahaa
cuma 2 pasang kasut & seutas rantai saja...iskh...
punya sibuk nak mencari barang orang, barang sendiri yang tak ada
tak apa lah..panjang umur nanti acu datang lagi....hehehee

Flight acu sepatut nya pukul 10.35pagi waktu Vietnam
sudahnya delay hampir satu jam...pukul 11.20 pagi baru flight sampai
nasib baik lah ada 2 benda ni sebagai peneman setia acu

PhotobucketPhotobucket

Tepat pukul 11.20 acu berlepas pulang ke Malaysia
good bye Ho Chi Minh City...panjang umur insyaAllah bulan 5 ni
acu datang semula...

Photobucket





"SomeDay I Will Be Queen' But I Will aLways Be MyselF"