Followers

Second Time Saigon

Monday, August 9, 2010

yeah...this is my second time acu ke Saigon atau Ho Chi Minh
yang
pertama acu ke sana trip dengan kawan2..
yang kedua nie acu di minta menjadi "pemandu pelancong"
kepada kakak acu & 3 orang kawan dia...
tu perancangan asal nye lah...tapi apa yang jadi
hanya acu, anak sedara acu; FIQA & 2 orang kawan kakak acu je yang join
kakak acu ada seminar urgent...so, cancel la dia

tapi acu pegi kali nie tak lama...petang jumaat bertolak
petang ahad dah balik ke Malaysia dah..
tujuan diaorang cuma untuk bershopping raya

tapi memandang kan kami dah sampai ke sana
dan Fiqa nie first time ke luar negara
so, acu bawa diaorang menyusuri Delta Mekong
sebab dalam banyak2 tempat yang acu pergi
masa trip pertama aritu, acu rasa trip ke Delta Mekong
adalah satu pengalaman yang menarik..

sebab kat sana kita dapat tengok proses membuat candy kelapa
pastu dapat menikmati madu lebah asli dan juga buah2an tempatan
acu sempat lagi beli royal jelly untuk di bawa balik..
dan yang paling best sekali merasa pengalaman naik sampan


"dayung sampan..dayung dayung sampan.."

separuh ari kami di Delta Mekong...penat tapi puas & enjoy...
petang nye membawa ke malam agenda nye cuma shopping..hehehe

sebut pasal shopping, acu terasa macam balik ke kampung pulak
sebab nye, kebanyakkan peniaga kat pasar malam di sekitar Ben Thant
masih lagi ingat dengan acu...
bukan setakat peniaga, guard hotel pun masih kenal dengan acu
agak nye sebab acu nie gemuk kot...hahahahaa
orang san kecik2 je...kurus2 belaka...tu yang senang dia nak ingat
hahahahahaa...acu agak je lah...

ari ahad kami check out dari hotel pukul 11 pagi
driver bawa kami lunch di Satay House Malaysia Reataurant
hak milik mutlak seorang rakyat Malaysia
restoran nie penah masuk dalam rancangan Jalan Jalan Cari Makan
yang di hos kan oleh Maria Tunku Sabri dulu..

lepas lunch, kami terus ke Tan Son Nhat International Airport
flight yang sepatut nye terbang pukul 5.20petang waktu Malaysia
delay 2 jam lebih...kami fly pukul 7.50 waktu waktu Malaysia
tapi Alhamdulillah kami selamat sampai ke bumi Malaysia nie
pukul 10.10malam...


panjang umur, ada rezeki insyaAllah datang lagi...

2 xoxo:

Sir Marcello said...

pi by travel agent ke apa?
banyak tak belanja?

@cu SaYaNg said...

Marcello::

1st time aritu saya p dgn travel agen...around 1.5k
yg nie p sendiri je..
below 1k..if nak lg murah beli le tiket time air asia offer...