Followers

Food Walk:: Cari Makan Bukan Cari "Maut"

Thursday, March 8, 2012

Rentetan daripada gambar WW semalam [sini]

Gambar tu sebenar nya diambil daripada menu Tareem Hadramawt Retaurant
restoran makanan Arab yang baru saja di buka di Kajang
tapi nak kata baru tu tak lah baru sangat..dah beberapa bulan dah beroperasi

Photobucket

Photobucket

Dah nama restoran makanan Arab
menu yang wajib ada pasti nya lah Kabsah, Haneeth dan juga Mandy
pilihan lauk sama ada ayam atau pun kambing

Photobucket

Photobucket

Acu baru dua kali makan kat sini
semesti nye lah makan dengan EE...dia nie "hantu" Arabic Food
antara yang sempat kami cuba

Soft
Roti arab yang diterbalik kan...kemudian di makan dengan madu
sedap...kena sekeping nie pun dah penuh usus perut dah

Photobucket

LAMP Khabsah a.k.a Lamb Khabsah
not bad la rasa nasi khabsah dia

Photobucket

Mix Chicken
Set mix chicken nie di datang kan dengan roti arab yang sebesar "dulang"

Photobucket

Shish Tawooq
ayam dia besar-besar...memang puas makan

Photobucket

Chicken Shawarma Sandwich
Antara chicken shawarma sandiwch yang sedap yang acu pernah makan
kalau ada sos cili lagi sedap sandwich nie

Photobucket

Massob Banana Cream and Honey

Photobucket

Satu-satu nya makanan yang acu belum pernah jumpa di restoran makanan arab
yang lain...unik dan yang penting rasa nya SEDAP!!!
dah dua kali makan kat sini, dua kali juga acu oder massob nie

Kalau yang tinggal sekitar Kajang dan Bangi
boleh la datang dan cuba sendiri makanan kat restoran nie
senang saja nak cari...shop lot dalam Taman Sepakat Indah 2






Photobucket

"SomeDay I Will Be Queen' But I Will aLways Be MyselF"

1 xoxo:

gadisBunga said...

nyemmm.....saya tgh tahan lapo sambil tunggu pizza delivery nih!