Followers

Dua Minggu Sebelum Bercuti Panjang

Friday, March 30, 2012

Dah lama acu tak menulis entri panjang
selalu nye setakat sebaris dua ayat je
kalau entri panjang kebanyakan nya artikel yang acu amik dari email

Emm...pagi Jumaat yang berkat nie apa nak tulis ye?
suasana dingin pagi hari nie membuat kan otak membeku..hehehee
(**alasan je acu tu**)

Pejam celik pejam celik kita dah pun di penghujung bulan Mac
sekejap je kan...esok hari terakhir bulan Mac
lusa hari pertama bulan April pula..emmm...

Acu sekarang berperang dengan waktu
semalam baru dapat schedule perancangan kerja untuk tahun 2012
banyak projek baru dan termasuk juga projek lama yang akan dinaik taraf
maklum lah dunia sekarang semua kerja nak di online kan

Photobucket

Acu juga menghitung hari je sekarang nie

Wah...mau kahwin kah acu???!!!


Nope...bukan kahwin la...belum sampai jodoh lagi :(
acu nak bercuti panjang...lebih kurang dua minggu
nak bercuti tenang kan minda
nak pergi jauh tinggal kan bumi Malaysia untuk seketika :)

Photobucket

Tapi walaupun acu bercuti, blog nie insyaAllah tak akan cuti
acu dah siap-siap buat auto publish post selama mana acu bercuti tu
ye la kan, kalau lama tak ber"update" takut nanti orang lupa acu pula

Emm...ada lebih kurang 2 minggu lagi sebelum bercuti panjang
satu apa pun belum packing...apa pun belum ready
cuti pun belum apply...hahahahaa
teruk betul acu nie kan??!!

Acu pun dah lama tak balik kampung
rindu dengan mak acu :(
Alhamdulillah sedikit terubat bila mak kirim kan lauk
kesukaan acu hari tu [sini]
acu tau mak pun rindu kan acu
tapi apa kan daya, ada saja benda yang menghalang
iskh...sebak dada lak menulis part nie :(

Photobucket

Dengan EE pun ikutkan dah berminggu tak jumpa
tapi semalam acu "curi" juga masa keluar lunch dengan dia
sekejap pun tak mengapa...janji jumpa kan??!

Photobucket

Kesihatan acu sekarang nie pun kurang baik
dah hampir tiga minggu acu batuk

"Ya Allah..Kau sembuh kan lah segala penyakit aku nie
sebelum aku bercuti..amin
"


Ok lah..rasa nya tu je yang acu nak cerita
insyaAllah ada rezeki, ahad nie 1-April-2012
kita akan berjumpa di Bangi

Pepagi tadi dah dapat SMS dari Uncle LF

Photobucket

Don't worry Uncle, selepas subuh acu sampai..hahahahaaa





Photobucket

"SomeDay I Will Be Queen' But I Will aLways Be MyselF"

12 xoxo:

Kakzakie said...

Acu nak kemana pulak kali ini? Ingat kakak tau. Sebelum itu jaga kesihatan sebab sekarang kalau batuk memang lambat nak kebah.

Ahad ini berkampung kat rumah Dato' LF lagi ye. Kakak tunggu laporan selepas aje - jauhlah...

kakcik said...

Acu datang lepas subuh untuk bukan kandang rimau ya?

Kakcik doakan kesihatan Acu kembalim pulih sepenuhnya sebelum bercuti panjang dan berjalan jauh. :)

Ati Masrif said...

alahai acu..kalau nk pi bercuti ni
risau gak kalau masih sakitkan
takpe..ambil vitamin secara konsisten
insyaAllah..sihat :)

pergi ke mana pulak kali ini
mesti jauh2 lagi ye..bestnya
emmm..nak kirim FM bolehhh...hik3

Kazman / Sue said...

bercuti tenagkan fikiran yee...

wah... nanti kat bangi mesti ramai geng blogger turun jumpa....

Papa Mifz said...

autopublish utk 2 minggu ke...wah dasat...bagus2...:)

Mak Wardah said...

Salam. Take care, pasti MW rindu tulisan Acu

@cu SaYaNg said...

kakzakie::

nak terbang jauh tinggal kan bumi Malaysia seketika :)

@cu SaYaNg said...

kakcik::

amin..terima kasih kakcik :)

@cu SaYaNg said...

kak Atie::

tu la kak...nie tengah risau nie takut batuk nie melarat :(

@cu SaYaNg said...

kazman::

a'ah...sesekali rehat kan minda :)

@cu SaYaNg said...

Papa Mifz::

a'ah...hehehee

@cu SaYaNg said...

MW::

Salam kak...terima kasih :)