Followers

Dua Minggu Sebelum Bercuti Panjang

Friday, March 30, 2012

Dah lama acu tak menulis entri panjang
selalu nye setakat sebaris dua ayat je
kalau entri panjang kebanyakan nya artikel yang acu amik dari email

Emm...pagi Jumaat yang berkat nie apa nak tulis ye?
suasana dingin pagi hari nie membuat kan otak membeku..hehehee
(**alasan je acu tu**)

Pejam celik pejam celik kita dah pun di penghujung bulan Mac
sekejap je kan...esok hari terakhir bulan Mac
lusa hari pertama bulan April pula..emmm...

Acu sekarang berperang dengan waktu
semalam baru dapat schedule perancangan kerja untuk tahun 2012
banyak projek baru dan termasuk juga projek lama yang akan dinaik taraf
maklum lah dunia sekarang semua kerja nak di online kan

Photobucket

Acu juga menghitung hari je sekarang nie

Wah...mau kahwin kah acu???!!!


Nope...bukan kahwin la...belum sampai jodoh lagi :(
acu nak bercuti panjang...lebih kurang dua minggu
nak bercuti tenang kan minda
nak pergi jauh tinggal kan bumi Malaysia untuk seketika :)

Photobucket

Tapi walaupun acu bercuti, blog nie insyaAllah tak akan cuti
acu dah siap-siap buat auto publish post selama mana acu bercuti tu
ye la kan, kalau lama tak ber"update" takut nanti orang lupa acu pula

Emm...ada lebih kurang 2 minggu lagi sebelum bercuti panjang
satu apa pun belum packing...apa pun belum ready
cuti pun belum apply...hahahahaa
teruk betul acu nie kan??!!

Acu pun dah lama tak balik kampung
rindu dengan mak acu :(
Alhamdulillah sedikit terubat bila mak kirim kan lauk
kesukaan acu hari tu [sini]
acu tau mak pun rindu kan acu
tapi apa kan daya, ada saja benda yang menghalang
iskh...sebak dada lak menulis part nie :(

Photobucket

Dengan EE pun ikutkan dah berminggu tak jumpa
tapi semalam acu "curi" juga masa keluar lunch dengan dia
sekejap pun tak mengapa...janji jumpa kan??!

Photobucket

Kesihatan acu sekarang nie pun kurang baik
dah hampir tiga minggu acu batuk

"Ya Allah..Kau sembuh kan lah segala penyakit aku nie
sebelum aku bercuti..amin
"


Ok lah..rasa nya tu je yang acu nak cerita
insyaAllah ada rezeki, ahad nie 1-April-2012
kita akan berjumpa di Bangi

Pepagi tadi dah dapat SMS dari Uncle LF

Photobucket

Don't worry Uncle, selepas subuh acu sampai..hahahahaaa





Photobucket

"SomeDay I Will Be Queen' But I Will aLways Be MyselF"

WW#41:: Kasih Seorang Ibu

Wednesday, March 28, 2012

Malam tadi puas dapat makan nasi dengan lauk masakan emak
siap bekal kan nasi sekali...heheheee

Photobucket

Terima kasih mak...acu sayang mak

Photobucket


And tak lupa juga terima kasih kepada "posmen" yang bawa
masakan nie dari Kedah...terima kasih ye Anuar :)

Photobucket






Photobucket

"SomeDay I Will Be Queen' But I Will aLways Be MyselF"

WW#40:: Kenapa Seorang Ibu Boleh Menjaga 10 Orang Anak, TETAPI 10 Orang Anak Tak Boleh Jaga Seorang Ibu?

Sumber dari [sini]

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket







Photobucket

"SomeDay I Will Be Queen' But I Will aLways Be MyselF"

Tazkirah:: Muhasabah Diri

Friday, March 23, 2012

Masa muda main main belakang masjid
besar sikit duduk kat saf belakang sandar kat dinding berborak
besar sikit duduk saf tengah
tua saf depan sekali - dah tahu fadhilat saf depan
last sekali dok depan imam!


Photobucket





p/s::gambar ehsan en.GooGLe



Photobucket

"SomeDay I Will Be Queen' But I Will aLways Be MyselF"

F One Kembali Lagi!!!

Thursday, March 22, 2012

Musim F One kembali lagi!!!!!!
hari ini officially en.EE bertugas sebagai marshal di SIC

Photobucket

Erk..en.EE jangan lupa tiket untuk acu ya!




Photobucket

"SomeDay I Will Be Queen' But I Will aLways Be MyselF"

WW#40:: Congrats To Both My Sweethearts

Wednesday, March 21, 2012

Keputusan SPM dah keluar..tahniah kepada semua yang berjaya
termasuk lah untuk dua orang anak saudara acu

Amira - 7A 1B 2C

Photobucket

Amin - 4A 4B

Photobucket


Photobucket

"SomeDay I Will Be Queen' But I Will aLways Be MyselF"

WW#39:: Imbas Kenangan Lalu

Semalam acu kemas drawer yang sekian lama terkunci
kunci hilang entah ke mana sudah nya kopek saja..(padan muka acu)
acu terjumpa beberapa keping gambar kenangan masa acu
mengembara ke beberapa negara Eropah tahun 2004 dulu


Zaanse Schans, Holland

Photobucket

Amsterdam, Holland

Photobucket

Photobucket

Heidelberg, German

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Austria

Photobucket

Photobucket

Zurich, Switzerland

Photobucket

Photobucket

Photobucket


Owh...tetiba terasa rindu nak ke Europe semula
semoga impian menjadi nyata..amin :)





Photobucket

"SomeDay I Will Be Queen' But I Will aLways Be MyselF"

Apa Beza Nya Ya???

Tuesday, March 20, 2012

Kejadian pertama kejadian berlaku di Litar Sepang

Seorang gadis ingin menggunakan tandas.
dia dapati tandas tersebut rosak.
kebetulan ada seorang pencuci Indonesia dalam tandas tersebut
dan menyedari akan masalah yang dihadapi oleh si gadis

Pencuci: Madam, cannot use this toilet. u can use erk..erk..
(**tengah berfikir apa perkataan yang perlu digunakan**)

Gadis: Ada toilet lain ke?

Pencuci: Lor..kok puan orang Malaysia?

Gadis: Ye lah...saya orang Malaysia lah..kenapa?

Pencuci: Ngak punya rupa orang Malaysia..gaya nya seperti
orang putih (**ketawa malu**)

Gadis: (**ketawa besar**) Saya orang Malaysia la

Pencuci tersebut terus memberitahu arah toilet dengan aman :)

Photobucket


Kejadian terbaru berlaku di Bangsar Shopping Center Sabtu lepas.

Si gadis ingin mencari mesin ATM Maybank.
Dalam tercangak-cangak sana sini, si gadis ternampak
seorang salesgirl dalam sebuah kedai.

Gadis: ATM kat mana ye?

Salesgirl: Ada di atas sana (**bercakap sambil menundukkan wajah nya**)

kemudian bila salesgirl tersebut memandang si gadis

Salesgirl: Owh..sorry...the ATM machine at level one.
u can use escalator there..
(**sambil menunjukkan arah escalator tersebut**)

Gadis: owh..okay...terima kasih.

Salesgirl: sama-sama (**sambil tersenyum sipu malu-malu**)

Photobucket


Itu antara kejadian-kejadian yang berlaku pada si gadis.
banyak lagi sebenar nya...panjang pula kalau nak cerita satu persatu.
termasuklah yang offer dia minum arak kerana ingatkan
si gadis nie kekonon nya "omputih"...
dari alam persekolahan hinggalah alam pekerjaan
ramai manusia yang keliru dengan identiti si gadis.

Ada yang kata dia orang Brunei, Arab, Siam, Cina dan lain-lain.
hingga ke hari nie, si gadis sering berfikir

apa yang membezakan dia dengan orang Melayu?

kenapa orang boleh terfikir yang si gadis tu warga asing?

Sangat bahaya dengan situasi-situasi yang berlaku.
ini boleh menjadi kan si gadis seorang yang PERASAN!! hahahaa :p





Photobucket

"SomeDay I Will Be Queen' But I Will aLways Be MyselF"

Musical Day:: "Cuci Jangan Tak Cuci.."

Monday, March 19, 2012

Bangun tidur pagi nie tetiba terasa mudah 10 tahun lah

Apa rahsia jadi muda tu acu???


Rahsia nye...semalam acu banyak ketawa....3 jam tau

Uish...apa yang lucu sangat sampai 3 jam ketawa??


Lucu sebab acu tengok nie

Photobucket

Ooooo...patut la lucu...pegi sorang ke??


Nope...acu pegi dengan Mira dan Fiqa; anak-anak sedara acu

Photobucket

Photobucket

Show yang sarat dengan komedi...ketawa dari mula sampai habis
tak rugi menonton...hilang stress

Tahniah pada semua yang terlibat

Photobucket

Lepas show, kami ke Jalan TAR...cari barang
kemudian singgah Serdang, makan kat Restoran Chop & Steak

Photobucket

Sampai rumah kakak acu dah pukul 10 lebih
lepas tinggal kan diaorang berdua, acu terus balik
sampai rumah bersih apa yang patut terus zzzzZZZZZZZZZzzzzzzzz









Photobucket

"SomeDay I Will Be Queen' But I Will aLways Be MyselF"