Followers

Syawal #19 Yang Lama Tukar Baru

Thursday, September 5, 2013

Ikut kan masih valid sampai 24-09-2013 nie
plan nak fly 07-09-2013 tapi disebabkan tak nak 
ada masalah kat tempat orang nanti
so, acu amik keputusan renew baru saja



Nie pertama kali acu guna passport sampai ke muka surat 17
banyak berjalan ke luar rupa nye untuk lima tahun yang lepas
fuuhhhh...!!! *lap peluh kat dahi..*

Jom tengok negara mana yang sempat acu ziarah
dalam masa lima tahun tu

Cop imigresen pertama yang singgah dalam passport lama
ialah dari Negara Bahrain tahun 2009



Transit satu malam di Bahrain masa on the way nak ke Turkey

Yang kedua semesti nye lah Turkey
landing di Istanbul tahun 2009 juga



Kemudian nya Vietnam.. tahun 2010
nie kunjungan kali pertama acu ke Vietnam



Tu lah detik permulaan acu berulang alik ke Vietnam
bermula daripada Mei 2010 hingga lah sekarang
dah ibarat "kampung" kedua acu dah....hehehehee

Nie cop imigresen Singapore



Tahun 2010 bawa rombongan anak-anak saudara
ke Universal Studio Singapore

Cop imigresen Indonesia
pertama kali ke Bandung Indonesia tahun 2010



Kemudian nya dua-tiga kali gak acu ke Bandung tahun 2011
pergi dengan kawan-kawan dan juga bawa
ahli rombongan anak-anak saudara acu :)

Nie cop imigresen Arab Saudi masa buat umrah tahun 2011 dan 2012



Cop imigresen Sri Lanka nie lain sikit... ada bar code



Masa nie transit kejap kat Sri Lanka dalam 9 jam macam tu
sebelum terus kan perjalanan ke Europe

Frankfurt bumi yang acu jejak tahun 2012



acu ke sana seminggu selepas raya
berjalan ke beberapa negara di Eastern Europe

Nie cop imigresen dari negara Taiwan



acu ke sana bulan Jun 2013

Cop imigresen yang terakhir ada dalam passport lama nie
ialah dari Vietnam



acu ke sana bulan Jun 2013.. sebelum puasa aritu

Cuba teka cop negara mana paling banyak dalam passport acu???

Yeeaayyyy...!!!! Pandai...!!!

Semesti nye lah dari negara yang ibarat "kampung" kedua acu

Vietnam...!!!!

Cuba tengok...





Banyak kan...???? Hahahahaa... tu sebahagian nya
mana lah tak jadi kampung kedua kalau dah kerap macam gitu gaya

Dah tamat dah yang lama, sekarang dah dapat yang baru
gambar pun dah lain... muka kembang semangkuk
dalam warna hitam putih gitu



Nie merupakan passport ketiga dalam hidup acu

So, dah boleh terbang untuk lima tahun akan datang nie
tanpa takut-takut lagi dah... yeaayyy..!!!










Photobucket

6 xoxo:

JunAina said...

Acu bukan ke passport tu perlu ada 3 bulan sebelum mati baru boleh fly? Jgn carik fasal takot nanti nangis pelok tayar kapal terbang pulop...ehehee...

DarLing Pya said...

kak Junaina::

Kalau dekat2 mcm Singapore & Thailand masih boleh lagi guna 3 bulan sebelum expired tapi kalau jauh2 mesti 6 bulan sebelum :)

KakNi said...

seronok nya dapat jalan jalan sana sini... saya paspot pun tak de... hu hu hu...

Kakzakie said...

Dah ready passport adalah yg dirancang nak kemanalah tu:)

DarLing Pya said...

Kak Ni::

nanti one day mesti kak Ni akan buat passport bila tiba masa untuk ke Mekan kan?? :)

DarLing Pya said...

Kakzakie::

Hehehe...biasa la kak
perancangan tu macam2 tapi poket nye je tak mengizinkan :)