Followers

Holiday #4 Basah Sejuk Kenyang Penat Puas

Monday, February 3, 2014

Hari ketiga di Bandung 21-01-2014 (Selasa)
kami "mendaki" ke Tangkuban Perahu
dalam kebasahan yuuu... Hujan..!!!

Tapi walau pun hujan tetap juga turun bergambar
sanggup menahan sejuk dan membiar kan diri dibasahi hujan

 photo Picture42_zpsa96b60be.jpg
 photo Picture49_zpse60c6aab.jpg
 photo Picture43_zpse12a3a82.jpg
 photo Picture44_zps5280bdf8.jpg

Dah cukup lah bergambar
turun dari Tangkuban kami singgah bergambar di ladang teh
masa nie hujan dah renyai-renyai

 photo Picture45_zpse75162d2.jpg
 photo Picture46_zps7d716058.jpg

Dari ladang teh kami ke Hot Spring
sebaik sampai hujan mula lebat... aduh..!!!
hajat nak rendam kaki tak kesampaian

 photo Picture48_zps4e704750.jpg
 photo Picture47_zps2897efa1.jpg

Menunggu hujan reda, kami alas perut dengan sosej sedap nie
rezeki hujan untuk makcik sosej nie

 photo Picture50_zps9983bd6f.jpg

Meneruskan perjalanan kami ke Rumah Mode
masa untuk shopping..!!!

 photo Picture52_zps9f910c29.jpg

Menghilangkan dahaga dengan cendol sedap nie
kalau ke Rumah Mode jangan lupa cuba tau :)

 photo Picture53_zps0f72c4c6.jpg
 photo Picture54_zps37a9e2e1.jpg
 photo Picture51_zps05bd93f2.jpg

Okay selesai kat Rumah Mode
misi seterus nya nak cari bakso
singgah makan di kedai Bakso Malang Karapitan
macam-macam jenis bakso ada di sini

 photo Picture55_zpsd2c88549.jpg

Kenyang makan bakso kami ke Pasar Kosambi
nak beli jajan kota Bandung

 photo Picture56_zpsa16585d3.jpg
 photo Picture57_zps15e1557f.jpg

Terakhir sebelum kedai-kedai tutup
kami ke Jalan Riau
Jalan Riau yang terkenal dengan factory outlet
Terminal Tas, Heritage dan macam-macam lagi
sorry terlupa foto nya

Mengakhiri hari ketiga kami di Dago Highland
tanah tinggi Dago... cuaca sejuk seperti Cameron Highland
kami menikmati makan malam kami sambil
menikmati suasana malam Kota Bandung

 photo Picture58_zps69d8400a.jpg
 photo Picture60_zps6d84b0b9.jpg
 photo Picture59_zps4bce29cb.jpg
 photo Picture61_zps1e98f011.jpg

Kenyang perut kami baru balik ke apartment
malam nya tak tidur sebab nak packing barang
tak tau pukul berapa tertidur... penat sangat
tapi kami semua enjoy :)







Photobucket

0 xoxo: