Followers

~Al Fatihah~

Friday, August 1, 2008

7.55 am

Henpon acu berbunyi

Dia :: Helo...Assalamualaikum...

Acu :: W'salam...

Dia :: Lan dah tak de...

Acu :: Hah!!! (terkejut)..Innalillah...

Dia :: Lan dah kembali ke rahmatullah

Acu :: Bila??? (terus terbayang muka arwah)

Dia :: Malam tadi...

Acu :: Sakit apa?

Dia :: Tak tau...balik dari main futsal malam tadi dia muntah2...pastu housemet dia
antar dia pi Hospital Kajang. Meninggal kat sana...aku ngantuk. Malam tadi
kat hospital...

Acu :: Nape tak call malam tadi?

Dia :: Tak mau kacau....ada call masuk lah...nanti aku call balik...

Acu :: Ok..

walau pun arwah baru je acu kenal dalam tahun lepas
tapi boley di kata kan arwah antara kawan dia
yang rapat dengan acu
if acu ada masalah dengan dia, arwah antara kawan
yang akan bantu kami...

so, pagi tadi acu pi keje dalam keadaan terkejut
rutin acu ari jumaat pun acu lupa nak buat
tak tau lagi jenazah nak dikebumi kan pukul brape

sehingga acu tulis blog nie
jenazah masih kat hospital lagi
doktor nak buat post motem
nak tau sebab kematian dia

Semoga arwah ditempat kan di kalangan
org yg beriman....Amin...


Gambar2 kenangan arwah ::



Gambar masa di A1 Sepang...arwah + makwe




Gambar arwah masa bufday acu kat Yow Chuan Plaza

dalam pukul 10.25am
dia call acu bgtau jenazah dah siap post motem dah
so, if acu nak tengok arwah dah boleh la pi
Hospital Kajang sekarang

dia on the way dari KL dengan opismet dia
kira nye jumpa acu kat hospital je la
acu pun ajak si suria teman kan acu

sampai kat hospital dalam pukul 10.55am
terus menuju ke Bilik Mayat...
erk...ramai nye orang...
nasib baik le dia nampak kami
so, dia datang sambut kami kat depan pagar
tak de la segan sangat

housemet arwah datang kat kitaorang
and acu pun amik kesempatan tanya la dia
apa sakit arwah...
kata nye one of salur jantung arwah tersumbat
arwah meninggal masa on the way ke hospital

acu cakap dengan dia, acu nak tengok arwah utk yg terakhir
kebetulan lepas je diaorg siap mandi kan jenazah
sebelum tutup sepenuh nye, staf hospital
izin kan kawan2 + saudara-mara masuk tengok

acu ajak la dia teman kan
Alhamdulillah dapat le tengok muka arwah
mengalir air mata acu tengok dia

kali terakhir acu jumpa dia masa kat Super GT aritu
tu pun tak bercakapjust senyum + lambai dari jauh je
ekceli acu ada krisis dgn makwe dia
tu yg m'jadi kan acu dan arwah renggang sikit

diaorg solat jenazah dalam pukul 11.40am
tggu van datang nak bawa arwah balik
ke kampung nye kat kuantan...
mak + family dia yang lain tggu di sana je....
yg ada utk urusan kat sini adik arwah + pakcik arwah

dalam pukul 12am acu pun cakap kat dia
acu nak gerak balik...
so, lepas salam dengan kawan dia..
jumpa adik arwah jap
pastu ajak suria balik

lepas solat jumaat tadi
dia + kawan2 nye bertolak ke kuantan
semoga diaorg selamat sampai ke sana
semoga semua urusan di kuantan berjalan dengan lancar

Al Fatihah untuk arwah...

2 xoxo:

fealize_eleanoer said...

alfatihah utk kawan acu...

fea teringat mase tgk arwah abah kt bilik mayat...arwah abah senyum..muke arwah bersih...putih.. hhmmmm... :(

@cu SaYaNg said...

1st time aku masuk bilik mayat masa tgk arwah nie...rasa seram je (erk..sebenar nye aku nie penakut kot :D)