Followers

~MAHA 2008 Part 2~

Saturday, August 23, 2008

Semalam petang acu pi MAHA sekali lagi
kali ni acu pi dengan dia
memang dah janji dengan dia nak pi tengok Laman Ternakan
sebab dia nak cari kucing...

acu amik dia kat stesen komuter serdang dalam pukul 6.15
pastu terus menuju ke tapak MAHA
sampai sana terus cari makanan, kata nye lapar
sebab lum makan lagi...

kami beli kuih je untuk alas perut sebab acu nak cepat
acu takut tak sempat nak tengok rodeo...
sian dia..beli karipap + popia je...
sori Yang ye...hehehehe

pastu beratur naik trem...kena bayar sorang singgit
lalu kat Laman Pertanian...nampak mcm best
sebab kat situ selain ada pelbagai tanaman
ada gak model rumah setiap negeri di Mesia nie...

sampai kat Laman Ternakan, kitaorang jalan2 dulu
nasib baik le show rodeo start pukul 8
so, sempat le jalan2 kejap...
tengok lembu + kambing...besar2 nye...
semua jenis kacukan..sebab tu besar
manjoriti nye PENJANTAN UNGGUL...
hehehehee....

lepas dah puas tengok lembu + kambing2 tu,
dia ajak acu pi cari kucing...niat dia nak beli kucing sekor...
so, acu tanya le kat guard yg jaga kat situ
rupa2 nye dah tak de dah kucing sebab owner dah bawa balik
maklum le esok nye dah last day

dalam pukul 7.50 kitaorg pi le kat tapak rodeo
show start pukul 8pm...
mak oi....ramai nye manusia
mana nak duduk nie...tak nak usha dari belakang je
mana nak nampak...

acu nampak main stage ada kerusi tapi tak de orang duduk
so, acu tanya le kat orang yg jaga laluan ke stage tu
kata nye tu hanya untuk jemputan khas je
tapi kalau nak pegi ke tempat duduk sebelah stage tu boley le
kata nye kat sana ada lagi tempat kosong

acu pun tarik tangan dia masuk le pi sana
strategik...hehehehe...puas ati acu
tepat pukul 8pm, show start...

geng2 rodeo nie dibawa dari Australia
best!! acu enjoy show diaorg
cuma yang tak best nye spot lite tak banyak
penganjur cuma pasang 1 je spot lite
so, keadaan litle bit gelap...

abis show dalam pukul 9.20pm
geng2 rodeo tu datang menghampiri stage utk b'salam dgn penonton
acu pun apa lagi, tak lepas kan peluang le amik gambar...
hehehehe....unfortunately camera acu abis bateri
terpaksa le guna camera hp dia punye...

lepas b'gambar, semua penonton yang duduk kat stage di jemput makan
acu dengan selamba nye pi beratur gak untuk amik makanan..hahahaha
dia muka dah kecut je....maklum le kami bukan invitation guests
kui...kui..kui....bedal je la...bukan nye ada kupon or spesel kad pun
kata orang rezeki jangan ditolak... :D

ada lamb steak, beef steak & chicken steak + fresh vegi...
sate + nasi himpit...roti + mentega
kue teow kerang...byk lg lah...
acu cuma amik steak & sate + nasi himpit...
abis makan dalam pukul 10pm

sekali masa nak balik tu, baru le kami tau
rupa2 nye trem last pukul 9pm...
uwaaaaaaaaaaa...mapuh le nak menapak balik ke parking keta
jauh gile.....adusss....rasa nak nangis dah masa tu

dengan muka tebal acu pi tanya satu keta kancil nie..indian
one man + one woman...mgkn suami + isteri kot...
acu mnta tolong dia tumpang kan kami ke pintu 1

Alhamdulillah...mamat ni memang baik
dia sanggup antar kan kami ke parking kat pintu 1...
syukur sangat....God bless u bro...

dalam keta on the way antar dia ke KL
acu cakap, esok last day..ingat nak datang lagi MAHA nie
acu nak shopping lak...hahahahhaa

gile...memang kemaruk betul le acu nie...
dan memang betul pun, pagi sabtu pukul 9.30am
acu dah sampai ke MAHA...dengan niat untuk bershopping
dan hasil nye...banyak duit acu abis...hehehehehe

1 xoxo:

Anonymous said...

Promotional clothing Abercrombie and Fitch for sale or Abercrombie as a gift, will always be beneficial to Abercrombie Sale any business. This is Cheap Abercrombie a great way to impress consumers Abercrombie outlet and grow brand loyalty abercrombie Jeans and popularity. This is a quite flawless form of marketing. Your imprinted Abercrombie Pantslogo provides instant recognition. Abercrombie Tees These eye-catching articles of clothing are a foolproof way to increase profits and a cost Abercrombie Shorts effective form of marketing. Some use this plan to earn profits and then save them for future expenses. Abercrombie Sweaters You can get a huge range of promotional gifts or other promotional items on It is encumbered with a wide range of designs, styles and colours of assorted promotional items. These items can be used as promotional gifts and resourcefully distributed to the target customers to have a long lasting impression on them and make a huge profit in exchange.