Followers

~JohNnY's~

Thursday, August 14, 2008

semlm petang lps keje
dalam pukul 6.40pm
acu + suria pegi Alamanda Putrajaya
kami plan nak pegi makan steamboat kat Johnny's
emm...nyum..nyum..sedap nye steamboat


sampai je kat Alamanda, acu tanya suria
nak makan dulu ke nak jalan dulu...
dengan pantas nye suria jawab "MAKAN DULU LAH.."
hehehehe...sebenar nye masing2 dah lapar


so, terus le menuju ke Johnny's

nasib baik le orang tak ramai
tempat banyak kosong..
kitaorang pilih untuk duduk kat luar


kitaorg order set untuk dua orang

and acu tambah apa ntah nama nye bende alah tu
ala2 dumplin gak tapi lupa lak..ada perkataan shrimp kat belakang dia
pastu suria tambah seaweed ball (erk..betul ke ek..)






nasib baik le tunggu tak lama...
sambil tunggu makanan tu masak, kitaorang borak2 le dulu
mcm2 borak nye tapi topik paling hot
pasal mat salleh yg proposed acu tu le..hehhehee
oppsss!!teeeeeeeettt...tak leh cite lebey2..
nanti ada yg jeles...muahahahaa


semlm both of us dapat layanan spesel dari waiters2 kat situ
kejap2 je datang tanya "everything ok madam?"
kejap lagi datang lagi "how's your meal madam?"
nanti kejap lagi datang lagi "are u enjoy your meal madam?"
lepas abis makan pun datang lagi "Dessert tak mau ka? ice cream tak mau ka?"
Ya Allah...letih nye nak menjawab...



tak tau le dia nak ngorat sapa
acu rasa dia nak ngorat si suria nie kot...
asyik dok jeling je tengok suria
hahahahaaa....(jgn marah ye kak su...)

sebab asyik datang ke meja kitaorg, acu pun suruh le
dia amik kan gambar both of us...




pastu mamat tu siap leh komen lagi gambar kitaorang
"u smile little..." (sambil tunjuk kat suria)
"u smile big..." (sambil tunjuk kat acu)




lepas makan kitaorg pi le ronda2 kat kedai2 dalam tu
acu ingat nak beli baju so, acu ajak le suria masuk butik Ms Read
disebab kan ada masalah teknikal sikit,
skirt jeans + shirt yg acu nak tak leh dibeli
kena datang ari nie...emmm...litle bit frust

kuar je dari Ms Read nie, kitaorg masuk Bagz Bar
sebenar nye acu nak cari casual beg
kebetulan lak ada yg acu berkenan
and harga dia pun murah sebab ada sale 40%
tanpa banyak bicara acu sambar le satu :D


dah lepas pilih beg tu, acu berkenan kat sepasang subang nie
dah amik dah subang tu tapi tak tau le
si cashier nie sengal tul...dia boley tak kira lak harga subang tu
dia ingat acu beli beg tu je

acu lak tak check
dah sampai kat kereta baru teringat nak check
tu pun secara kebetulan sebab teringat harga acu bayar tadi
macam tak sama je total if acu amik subang tu
bila check dalam paper beg tu & tengok resit
dia kira acu beli satu barang je...sengal betul la

tak pe lah..ari nie if acu pi butik Ms Read tu
leh acu pi beli subang tu lak...
kitaorang balik semalam dalam pukul 9 lebey

4 xoxo:

inisuria said...

amboi.. suka2 ati jek ko ckp waiter tu nk ngorat aku ek.. ermm bkn diorg nk ngorat ko ke? ekekek.. btw beg tu diskaun 40% kan..kan..

@cu SaYaNg said...

muahahaha...
ko kan dok m'jeling je dgn dia ;))

aramis2177 said...

piah dearie....
mak aii..sodapnyaa hang makan...huhuhuu....wey....aku rindunyaaa nak pi alamanda...tingat lak dulu kita pi pekena Manhattan Fish tu...siap tipah tertipu minum ayaq sampai ntah baper puluh hengget kan!hehehhee.....wey....aku duk survey2 beg utk hang nih......nak beg camna?slong kaa?beg pi dinenr kaa?bg specific skit!

@cu SaYaNg said...

hahaha...sampai la nie aku ingat
smoothie alabama...36 hinggit...
mahal x hingat nye...hehehhee

emm...beg yg mutiguna la...
casual + opis...hehehhhee
erk..boley ke specifik camtu?