Followers

~Trip To Padang Besar~

Saturday, August 16, 2008

Jumaat 15hb acu balik kampung
last week acu dah balik tapi sebab dah janji
dengan family nak balik lagi minggu nie
so, acu amik cuti jumaat tu untuk balik kampung
kali nie lama ckit acu balik...acu cuti dari jumaat sampai selasa

ari nie pagi2 lagi kami semua bangun awal
acu + kakak2 sibuk kat dapur
siap kan sarapan + bekalan nak di bawa

bawa bekalan nasi goreng je

opss!!! lupa lak nak bagitau
kitaorang plan nak pi Padang Besar ari nie
teman kan kakak acu yg sulong nak beli periuk
untuk buat kuih...

so, dalam pukul 10am kami gerak le ke sana
konvoi 3 kereta
acu drive keta kakak yg sulong



mak acu tak ikut sebab kebetulan kat kampung
ada 2 kenduri kawin...so, tak dpt le mak join

kami sampai sana dalam pukul 11 lebey
masing2 berpecah ikut haluan sendiri
acu ikut kakak2 acu
anak2 sedara ikut geng diaorg sendiri
kakak ipar acu dngn family dia

acu tak shopping sangat
sebab tak ada apa nak dibeli pun
cuma beli kan mak acu tikar plastik 2
pastu kain sepasang...
last minit shopping kain tu
ada 2 pasang je lagi warna pink & biru

memandang kan kain tu tersangat la sweet
maka acu amik sepasang, kakak acu yg 2nd last amik sepasang
memula ingat nak amik pink sebab acu suka pink
tapi tak jadi sebab rasa macam dah selalu beli kain pink
so, acu amik warna biru...kakak amik pink
lupa lak nk snap gmbr kain nie
nnt dah siap jadi baju acu upload kan dlm blog

emm...selain drp beli kain tu


kakak acu belanja acu skirt 1
pastu anak sedara acu belanja kan acu jersi 1
hahahahaa...anak sedara belanja mak sedara ;)
ala...sekali sekala...dia kayo...muahahaha

kakak2 + anak2 sedara acu sakan gak shopping
sambil tggu diaorg shopping acu lepak je jaga barang
hahahahaa...jadi jaga le kejap :D
jaga bukan sebarang jaga tapi jaga yg comel...muahahaha


...acu jadi jaga...

...my first & 2nd sister dok tawar menawar...


...acu + 2 anak sedara possing dalam kedai...

kitaorang abis shopping dalam pukul 3pm
singgah masjid utk solat...
lepas solat lepak kat kerusi masjid tu makan bekalan yg bawa tadi
sambil2 tu anak2 sedara acu posing je la keje diaorg


lepas makan, gerak balik umah pukul 4pm
acu sampai umah dalam pukul 6
sebab singgah pasar malam
beli makanan untuk dinner malam tu
maklum la semua dah malas nak masak sebab penat

0 xoxo: