Followers

~MERDEKA..!!!~

Sunday, August 31, 2008

wah...sedar tak sedar dah 51thn kita merdeka...
korang sambut merdeka malam tadi kat mana?
malam tadi acu sambut kat Sepang...
sambut merdeka sambil tengok Sepang 12 Hours Endurance

atau femes nye Merdeka Mellennium Endurance
ala..yg race keta 12 jam tu...




race nie start pukul 12pm abis dekat2 pukul 12am..
each team kena sedia kan minimun 2 drivers
max 3 drivers...if sorang je mapuh le...
nak bawa keta tu 12 jam...dah le panas...

race nie masuk nye free je...
acu pi sana lepas maghrib...
drive sorang2 je la dari sini
lupa lak nak bgtau
acu pi sorang sebab dia dah ada kat sana...
seperti biasa le dia keje...

acu lepak tengok race nie atas bumbung pit je..
malas nak masuk ke tempat grand stand..
maklum le sorang2 je...malas le nak pi belah sana


dia teman kan acu kejap pastu dalam pukul 10 lebey
dia dah kena turun sebab nak standby ada keje
so, melepak le sorang2...
abis race dalam pukul 11.45pm

video

pastu sementara nak tunggu detik 12am
ada bacaan sajak Merdeka oleh Mohd Nordin (if tak salah acu le..)
sajak tu abis tepat2 pukul 12am...
sambil le laung MERDEKA...MERDEKA..MERDEKA...


abis je laung merdeka tu, mula le penyampaian adiah utk pemenang
masa tu ada le nampak Dynaz...
tapi tak leh nak bergambar le sebab acu kat atas dia kat bawah
suami dia masuk gak race nie utk team Proton R3
and diaorg menang le...

abis je penyampaian adiah tu, semua bersurai le
acu pun turun bawah...lepak depan pit
sambil tunggu dia abis keje...
dia setel semua dalam pukul 1 lebey...
dia rehat2 jap...sambil melayan acu bergambar


lebey kurang pukul 2am baru kitaorang gerak balik ke KL
acu antar dia dulu...
ikut kan dia, dia nak balik dgn kawan dia je...
kira nye acu tak yah antar le maklum le dah lewat
tapi acu b'keras gak nak antar...acu memang degil...
and hasil nye...acu sampai umah pukul 3 lebey...
sampai je terus le zzzzzzZZZZZZZZZZZZZZZZZZ....

~Majlis Tahlil & Sambutan Ramadhan~

Friday, August 29, 2008

Sempena nak sambut Puasa nie
opis acu ada buat majlis sikit...
kelab kat opis acu nie anjur kan Majlis Sambutan Ramadhan + Majlis Tahlil
so, mana2 ahli yg nak join tahlil boley le bagi sumbangan sikit
acu salah seorang le yg menyumbang nye...

staf mula berkumpul pukul 9.30am
kat iDEC Infoport...
pastu tunggu ustaz dari Rawang sampai
kira nye start bacaan yassin dalam pukul 10++



lepas abis baca yassin baru le start ceramah...
lupa aaa tajuk ceramah nye..if tak salah acu 'Keberkatan Ramadhan'
hahahhaa...nampak sgt le tak tumpu perhatian
apa la acu nie...teruk betul :D

lepas abis ceramah seperti biasa le
tak sah kalau tak de makan2 kan....
dalam pukul 12pm..berebut2 orang nak makan..
menu aritu nasi putih + ayam goreng + sayur campo + ikan masin
+ ulam + sambal belacan + daging masak lemak
pastu buah betik + tembikai susu + tembikai





memang le meriah bila sesekali dapat berkumpul mcm nie...

memandangkan acu diet, acu cuma makan buah + sayur
sedap aaa sayur campo dia...



~APC 2008~

Thursday, August 28, 2008

Pagi tadi ada APC atau nama penuh nye Anugerah Perkhidmatan Cemerlang
nie anugerah utk kakitangan awam yg berkhidmat dgn cemerlang nye
setiap penerima anugrah nie akan dpt sijil + wang tunai RM1000


majlis berlangsung kat Dewan Besar UPM
mula majlis dalam pukul 10am
spt biasa la mula dgn ucapan Pendaftar..pastu VC

pastu baru le penyampaian anugerah



opismet acu 5 org yg dpt
tapi yg sempat acu amik gambar cuma 4 org je


dari kiri :: En Rahamat, Pn Mazwin, Pn Maznah & En Zamrin
sorg lg yg x de dlm gambar En Farid...

majlis abis dalam pukul 12pm...
pastu mcm biasa le ada makan2...
tadi lunch nasi beriani + ayam masak merah + rendang daging + dalca
pastu pencuci mulut nye agar2 + buah tembikai...

seperti biasa acu cuma makan buah + agar2
amik sikit ayam tu nak merasa...
sebelum pi makan tu acu & kawan2 meneruskan agenda biasa...
apa lagi...possing le...hehehhehee


~Model Gemok~

Wednesday, August 27, 2008

acu suka...acu suka...acu sangat suka...
akhir nye yg di tunggu dah tiba...
lama oooo acu tunggu...

tq ummi....
acu puas ati hasil keja tangan ummi...
tq very much...

aritu 3/8/2008 acu berposing ala2 'model' (model gemok..kui..kui..kui..)
tempat pilihan ummi kat Taman Wetlands, Putrajaya
pagi2 buto dah kuar umah dah...

dan nie le hasil nye bila model gemok possing..hehheee::
(sori ek...byk sgt gmbr acu suka..)












~Abg Yeh~

Tuesday, August 26, 2008

1.30pm :: CALL


abg yeh :: helo..acu...

acu :: helo...uiks kat mana nie?

abg yeh :: cek dah sampai kat KLIA nie...

acu :: ye ke?? awat tak call bgtau nak balik?

abg yeh :: saje je...nak buat suprise...acu! kat mana nak naik ERL?

acu :: acu tak ingat le...cuba la cari signboard. if tak salah acu
kena turun bawah...


abg yeh :: kalau pi KL Sentral 35rgt kan?

acu :: dulu 35rgt le..la nie tak tau lak kot2 dah naik
naik la sampai Putrajaya. nanti acu amik...

abg yeh :: tak pa lah..nak jumpa kawan cek kat KL Sentral

acu :: bila nak balik Kedah?

abg yeh :: ingat nak balik malam nie gak...acu tak balik kg ke?

acu :: tak kot. dah 2 mggu acu balik...mggu nie rasa nye tak balik dah

abg yeh :: okey lah acu...nak pi cari ERL...

acu :: okeh...apa2 hal nanti call acu...


tu le perbualan acu dengan abg yeh..anak sedara acu (anak kakak acu yg sulong)
nama dia ashraf...tapi family panggil abg yeh je...



sebenar nye dia nie keje dengan MISC
dia baru turun kapal la tu...turun kat Dubai
so, kena le naik flight dari Dubai balik ke Mesia nie...

umo dia if tak salah acu 24thn...
dia nie anak tunggal...
dia cucu sulong dalam family acu...

iye..iye je nak balik Kedah malam tadi gak...
dalam pukul 4 lebey call acu minta antar kan dia pi umah
kakak acu kat Bandar Tun Hussien Onn...
nak rehat sana dulu...esok (ari nie le..) baru nak balik...

so, dalam pukul 8pm acu amik dia kat stesen komuter serdang
lepas tu kami pi makan dulu kat Jusco Balakong...
acu ajak dia makan kat johnny's...hehehhee
my feveret restoran... :D



as usual, acu order set utk 2 orang
pastu dia tambah nasi goreng spicy...
lepas makan, jalan2 kejap kat jusco tu
pastu acu antar dia pi umah kakak

dia naik bas pagi nie jam 9.30am...

~Subhanallah...Kebesaran ALLAH~

Klip ini acu terima dari seorang sahabat.

Petikan emel ::

"Kisah ini berlaku awal tahun ini di Pulau Malibu, Indon.
Sebuah masjid baru telah dibina di sebuah kampung di Pulau Malibu.
Namun mereka tiada kren untuk pindahkan kubah
dari masjid lama ke masjid yang baru.

Maka seramai lebih kurang 3,000 orang qiyai telah berkumpul
di masjid tersebut untuk berzikir.
Dengan Rahmat dan kebesaran Allah....
kubah dari masjid lama diangkat dan dipindahkan
ke atas menara masjid yang baru hanya dengan zikrullah.
Mengikut cerita lanjut dari teman yang merakamkan video ini,
qiyai-qiyai tersebut telah berpuasa selama 3 hari dan
berqiamulail selama 3 malam bermunajat kepada Allah
sebelum mereka berzikir dan 'mengangkat' kubah tersebut.

Ramai yang 'histeria' melihatkan keajaiban & kebesaran Allah itu.
Semoga iman dan amal kita bertambah dengan bukti-bukti kekuasaan Allah!
Jangan pula menjauh dari landasan.
Allah akan perkenankan setiap doa hambanya...
Lambat dan cepat bergantung kepada ketaqwaannya....Amin...
"

korang tengok le....La Ilaha Illa Allah!
ikut dalam emel tu ramai yang pengsan dan histeria melihatkan kejadian ini.
Wallahu 'alam bishawab ...

video

~MAHA 2008 Part 2~

Saturday, August 23, 2008

Semalam petang acu pi MAHA sekali lagi
kali ni acu pi dengan dia
memang dah janji dengan dia nak pi tengok Laman Ternakan
sebab dia nak cari kucing...

acu amik dia kat stesen komuter serdang dalam pukul 6.15
pastu terus menuju ke tapak MAHA
sampai sana terus cari makanan, kata nye lapar
sebab lum makan lagi...

kami beli kuih je untuk alas perut sebab acu nak cepat
acu takut tak sempat nak tengok rodeo...
sian dia..beli karipap + popia je...
sori Yang ye...hehehehe

pastu beratur naik trem...kena bayar sorang singgit
lalu kat Laman Pertanian...nampak mcm best
sebab kat situ selain ada pelbagai tanaman
ada gak model rumah setiap negeri di Mesia nie...

sampai kat Laman Ternakan, kitaorang jalan2 dulu
nasib baik le show rodeo start pukul 8
so, sempat le jalan2 kejap...
tengok lembu + kambing...besar2 nye...
semua jenis kacukan..sebab tu besar
manjoriti nye PENJANTAN UNGGUL...
hehehehee....

lepas dah puas tengok lembu + kambing2 tu,
dia ajak acu pi cari kucing...niat dia nak beli kucing sekor...
so, acu tanya le kat guard yg jaga kat situ
rupa2 nye dah tak de dah kucing sebab owner dah bawa balik
maklum le esok nye dah last day

dalam pukul 7.50 kitaorg pi le kat tapak rodeo
show start pukul 8pm...
mak oi....ramai nye manusia
mana nak duduk nie...tak nak usha dari belakang je
mana nak nampak...

acu nampak main stage ada kerusi tapi tak de orang duduk
so, acu tanya le kat orang yg jaga laluan ke stage tu
kata nye tu hanya untuk jemputan khas je
tapi kalau nak pegi ke tempat duduk sebelah stage tu boley le
kata nye kat sana ada lagi tempat kosong

acu pun tarik tangan dia masuk le pi sana
strategik...hehehehe...puas ati acu
tepat pukul 8pm, show start...

geng2 rodeo nie dibawa dari Australia
best!! acu enjoy show diaorg
cuma yang tak best nye spot lite tak banyak
penganjur cuma pasang 1 je spot lite
so, keadaan litle bit gelap...

abis show dalam pukul 9.20pm
geng2 rodeo tu datang menghampiri stage utk b'salam dgn penonton
acu pun apa lagi, tak lepas kan peluang le amik gambar...
hehehehe....unfortunately camera acu abis bateri
terpaksa le guna camera hp dia punye...

lepas b'gambar, semua penonton yang duduk kat stage di jemput makan
acu dengan selamba nye pi beratur gak untuk amik makanan..hahahaha
dia muka dah kecut je....maklum le kami bukan invitation guests
kui...kui..kui....bedal je la...bukan nye ada kupon or spesel kad pun
kata orang rezeki jangan ditolak... :D

ada lamb steak, beef steak & chicken steak + fresh vegi...
sate + nasi himpit...roti + mentega
kue teow kerang...byk lg lah...
acu cuma amik steak & sate + nasi himpit...
abis makan dalam pukul 10pm

sekali masa nak balik tu, baru le kami tau
rupa2 nye trem last pukul 9pm...
uwaaaaaaaaaaa...mapuh le nak menapak balik ke parking keta
jauh gile.....adusss....rasa nak nangis dah masa tu

dengan muka tebal acu pi tanya satu keta kancil nie..indian
one man + one woman...mgkn suami + isteri kot...
acu mnta tolong dia tumpang kan kami ke pintu 1

Alhamdulillah...mamat ni memang baik
dia sanggup antar kan kami ke parking kat pintu 1...
syukur sangat....God bless u bro...

dalam keta on the way antar dia ke KL
acu cakap, esok last day..ingat nak datang lagi MAHA nie
acu nak shopping lak...hahahahhaa

gile...memang kemaruk betul le acu nie...
dan memang betul pun, pagi sabtu pukul 9.30am
acu dah sampai ke MAHA...dengan niat untuk bershopping
dan hasil nye...banyak duit acu abis...hehehehehe

~MAHA 2008~

Friday, August 22, 2008

Semalam pukul 11 lebey
acu mengular jap pi MAHA 2008

















tapi acu tak pi sorang le..acu pi dengan my second boss maziah
hehehee...sebab tu berani mengular time opis
al-maklum le our 1st boss cuti...
so, apa lagi amik kesempatan le...

parking nye jauh gak le...
ingt kan dah dekat rupa nye ada lg parking yg lebey dekat
x pe la...menapak je la p sana...
senaman kaki sikit...hehehhehee

ada 3 hall kat atas tu
ada hall coporate, hall international..lagi satu hall acu lupa lak
syok juga pi MAHA nie
macam2 jenis tanaman + buah2 an yg acu tak penah tengok & kenal
nie antara buah yg acu tak penah tengok ::















nie nama dia ICE CREAM BEAN












nie nama dia CANISTEL














nie nama dia KERIAT














nie nama dia MEMPISANG














nie nama dia PENAR














nie le rupa buah PUTAT














nie orang guna utk buat MENTEGA ke?














buah KATAK PURU pun ada














nie buah NONA KAPRI












korang penah dengar ke nama buah nie?














bronkoli purple















nie le rupa BERUAS














nie nama nye ABIU















nie lak MAMEY SAPOTE












nie orang panggil KERKUP





nie antara buah yg kategori giant ::












































acu cadang nak pi lagi ari nie
nak pi tengok laman pertanian & laman penternakan lak
nak tengok RODEO...ala2 koboi tangkap lembu liar
yi ba..yi ba..angre..angre..
hehehehehee
if jadi pi, nanti acu masuk kan cite nye ye

~Stupid Malay Girl~

Wednesday, August 20, 2008

Nie ada satu video yg acu dapat thru emel
erk...memalukan le perangai pompuan nie...
dasyat tul dia marah kan pakwe dia...
iskh..iskh...if acu jadi kawan dia
rasa nye acu dok jauh2 kot...
sebab malu org tengok...

korang nilai lah sendiri...

video

~FareWarp~

last week dia install kan dalam henpon acu software FaceWarp
so, balik kampung aritu acu pun guna software nie
utk kena kan anak2 sedara acu


memang kelakar...sakit perut kitaorg ketawa
masa buat face warp nie :))


nie le antara mangsa2 yg di kenakan...
paling kelakar gambar yg last tu...
angelina jolie pun kalah...muahahahahaa
sori ye Na...just for fun darling

muahahahahaaa