Followers

Akhir Nye...

Tuesday, March 9, 2010

acu terbaca komen nie dalam entry lepas...ada sorang hamba Allah nie komen


"arrr... takper, tunggu krismas tahun depan baru
masukkan gambar gathering ehh. kalau taknak,
lepas thaipusam pun boleh, tarak hal punya maaaaa "



kesan nye.....perghhhh!!!!! makan dalam tu bro...ati nie pedih bagai di tusuk sembilu
oppsss!!! dapat ke sembilu tu menembusi lelemak dibadan acu nie?? emm...

sebenar nye, acu tak updet blog nie pasal entry gathering tu sebab
acu tak snap langsung gambar masa ari kejadian tu...
sebab dah banyak camera yg snap...poning pala makcik...hehehee

akhir nye...setelah jenuh acu mengembara ke blog-blog lain
nie le hasil yang acu dapat...ahaks...

peserta
pertama & kedua yang sampai..
10.30am dah tercongok kat resort tu dah...punye la tak sabar nak join
(sebenar nye tak sabar nak goodies bag..hehehee)

kemudian di susuli dengan ketibaan urusetia
MR. ONDSCENE

pastu Puan V.I.C@DIANA

pastu datang lak KAKCIK & Family

tangan2 yang datang awal...tangan sapa paling gagah???

tepat jam 12 (tapi rasa nye 12.01 kot...ahaks)
MR. MAZIDUL, MR.AZRUL & MR.HAZREY kekonon a.k.a Ajai la
sampai dengan penuh gaya...

diikuti la dengan yang lain-lain nye..antara nye
3 orang pelajar UTEM..yg sanggup datang dari Melaka dengan motosikal

KAK NADIA a.k.a NINOZ..
datang bawa rojak yang sedap & makanan ala2 western yg tersangat la sedap nye

KAK KUJIE yang bawa Portugese yang sedap nie
(Kak Kujie gambar yang pertama sebelah kiri..)

ZARA & ITAFUKADA...datang bawa carot kek dari sekeret resepi

ITA HOT yg acu panggil MELOR..datang dgn 2 orang kawan

PN. LIZA...yg bawa sambal tumis & cucur yang sangat la lazat nye..nyum..nyum..
(tapi acu kempunan kurma la...ahaks...)

jagung kat atas tu dibawa oleh MR. RAHMAN
MR. RAHMAN nie sorang pakar motivasi..

CIK AZIE seorang majistret di Putrajaya
(azie, nanti kita lepak sesama ek...keluar sama or dinner sama ek...)
suka dengar azie bercerita pasal kes2 mahkamah...best!!

MR. RAZIF..sorang manager bank...(bank apa, acu tak sure lak...)

MR.SHAIK...erk..if tak salah acu, dia seorang guru
(kalau salah tolong betul kan ya...)

ABANG BAJU BELANG.....(erk...lupa nama lor..sori..)
psssstt!! pssstt!!! abang nie bujang lagi tau....hehehhee

DJ Epoi & kuncu-kuncu nye...rasa nye orang terakhir yang sampai

TOKEY FACIAL pun ada...

MizzyN & Out Of My Mind...(sori acu lupa nak tanya nama diaorang berdua)

dan ramai lagi sebenar nye...cuma nie antara yg sempat acu kenal
compare dengan perjumpaan pertama kat FRIM...
perjumpaan kali kedua nie lebih meriah...sebab lebih ramai blogger yang join
kalau yg pertama dulu 13 orang bloggers yang datang, kali nie 43 bloggers yang datang

siap ada cabutan bertuah lagi kali nie..acu dapat shower cream & fruit cocktail
tapi hepi nye macam dapat cabutan tido kat resort tu ja...hahhahaa

selain tu, ada satu game yang dianjur kan....
layak ke nak di panggil game????eeeeee....sampai sekarang terasa geli nye
10 orang pompuan jelita dipanggil ke depan untuk sertai game nie

diletak kan kotak yang ditutup dengan kain pelikat..
ntah sapa punya kain pelikat pun tak tau la...

para jelitawan masing2 dah sibuk meneka...apa la benda dalam tu
tapi dalam pala otak acu, dah terpikir ular....terasa "KECIL" je acu time tu
uwaaaaaa....takut nye kalau ular....acu geliiiiiiiiiiiiiiii
bila di buka je kain tu...hah! ambik kau!!!! memang ULAR...2 ekor ular
eeeeeeeyaaaaaaarkkkkkkkk....geli siot!!!!!!!

acu nak gak try pegang...tapi tak boley aaaaa....acu geliiiii!!!!!!!!!!
tengok la aksi acu bila diaorang cuba acah kan ular tu pada acu


tengok muka acu yang buroks itu????
walau apa pun, kami tetap bawa pulang 1 karton air X10 nie

baru je nak mula bakar ayam & sosej...




tetiba je hujan turun dengan lebat
so, semua nye bertempiaran lari mencari tempat berteduh


lepas tu sorang2 beransur pulang...
tapi sebelum pulang...wajib acara bergambar beramai2 dulu


acu antara orang yang terakhir dapat makan ayam BBQ tadi

acu & KAK AZIE merupakan orang yang pertama sampai
dan kami juga merupakan antara orang yang terakhir balik
lepas antar KAK AZIE kat rumah, acu terus pecut balik Kajang
terasa penat tapi hepi & enjoy sangat

kepada semua bloggers yang datang...
ampun & maaf acu minta andai ada terkasar bahasa atau terlepas kata
maklum le dalam hepi bergurau kita tak sedar apa yang kita cakap
semoga tali persahabatan yang terjalin nie akan kekal untuk selama nye

p/s:: kepada semua kawan2 bloggers, acu minta maaf ye sebab copy gambar
dari blog korang semua...heheheee



9 xoxo:

azieazah said...

Alaaahh komen makan dalam tu datang dari blog yang macam Wayang Kulit tu, kan? kan?

elehhh dia janji nak boh gambar lagi, pun sama gak, takdak pun...

Dia nak tengok aku tumbuh janggut agaknyaaa...

mizzyN said...

takpe la acu, tak letak nama sebenar lagi bagus boleh kami teruskan misteri di alam blog nie. haha. ooo curik gambo kite ye. silakan saya izinkan. ada banyak lagi tapi maleh nak upload. ngeh ngehh.

Kujie said...

gambar dah tgok merata2...baca entri pun best...dan lagi best sgt best , kek yg ZARA bawa...

V.I.C @ D.I.A.N.A said...

Akhirnya.... keluar juga gambo gathering dari acu. Patut la lambat rupanya dia buat blog tour kutip sikit2... kreatif dan inovatif ni..

Acu next gath buat tema hitam putih la... ada ke depa pilih kaler merah... nampak besar la kita yg sememangnya dah besar ni.

@cu SaYaNg said...

azieazah::

dia tu mmg tau berjanji je kak
tunai nye x tau bila...huhuhu

@cu SaYaNg said...

mizzyN::

hehehe...siap laga2 pp tapi nama lupa nak tanya kan?? x sesuweiii

@cu SaYaNg said...

mizzyN::

hehehe...siap laga2 pp tapi nama lupa nak tanya kan?? x sesuweiii

@cu SaYaNg said...

Kujie::

tu la..karot kek tu one of my feveret kek..dulu kak acu selalu buat...nyummy

@cu SaYaNg said...

VIC::

hehehe..terpaksa 'mengembara' dulu sebab tu lambat keluar...

nanti acu suggest kan pada penganjur tema hitam putih tu