Followers

Ibu..Ibu..Bapak..Bapak...

Wednesday, March 24, 2010

15-Mac-2010 :: Isnin

Flight dari LCCT ke Bandung jam 9.40am...bergambar sementara tunggu turn check in

nie ahli rombongan yang turut serta...semua nye 'veteran'..
kira nye acu jadi bodiguard diaorang la..ahaks

breakfast Nasi Kuning Manado atas flight..

Alhamdulillah kami selamat sampai jam 10.50 waktu Indonesia..
(waktu sana lewat 1 jam dengan waktu Mesia)

lepas urusan kastam selesai pastu amik beg...van dah sedia menanti
untuk malam pertama nie kami check in di Guest House Orange Home

lepas letak check in..solat & rehat kejap pastu terus kami di bawa ke Pasar Baru

sampai je ke Pasar Baru nie, terus lunch...acu makan kue teow goreng

pastu jalan2 kat Pasar Baru nie sampai pukul 5pm
dari Pasar Baru kami di bawa ke Toko 3 ..syurga jeans

lepas ke Toko 3 kami ke Grande Factory Outlet & Jetset Factory Outlet
kalau korang nak tau, Bandung dipenuhi dengan Factory Outlet
pilih je mana yang anda suka...yang penting ada ongkos nya...

abis shopping kat situ, kami di bawa ke sebuah restoran untuk dinner
sori le..acu terlupa lak nama restoran nie..
pilihan dinner acu untuk malam pertama nie nasi + sup buntut goreng..
uiks...makan buntut ke??? jangan salah faham..sup buntut bermaksud sup ekor..

lepas dinner, terus balik ke hotel...selesai sudah ari pertama di Bandung..


16-Mac-2010 :: Selasa

kami breakfast kat hotel jam 7am...

lepas breakfast, kami bergambar sekeping dua..
maklum le ari nie, kami akan bertukar ke hotel lain lak..
untuk hari kedua nie sehingga balik, kami menginap di Serena Hotel

tempat pertama yang dilawati ari kedua nie ialah Tangkuban Perahu
perjalanan dari pekan Bandung tu lebih kurang 1 jam lebih...
cantik permandangan di Tangkuban Perahu nie dan cuaca nye pun sejuk je

kami sempat le bergambar dengan 'safety guard' yang menjaga keselamatan
kami sepanjang di sana...(erk..ye ke jaga kami ke jaga acu sorang je??)

lepas puas bergambar, time for shopping!!!

lama juga kami kat sini...bila kabus dah mula menutupi kawasan nie
kami pun bergerak turun...on the way nak balik ke pekan Bandung tu
kami singgah le beli makanan yang di jual kat tepi jalan
sempat le rasa jagung bakar yang mempunyai 4 rasa..manis, asin, pedas & masam

colenak - ubi jalar yang direbus kemudian di bakar & disiram dengan air gula & kelapa

satu lagi nie, acu lupa nama dia..
tapi dia ala2 nasi himpit kat Mesia nie lah...cuma beras nye seperti beras pulut
dimampatkan kemudian dibakar & dimakan dengan kuah kacang, sambal & kelapa

turun dari Tangkuban Perahu, kami singgah di Rumah Mode
nie pun Factory Outlet juga..ada jenama CK, AX, Guess dan macam2 lagi
harga nye sangat2 la berbaloi...

sementara tunggu kakak2 yang lain tu membeli, acu masuk le kejap
ke Factory Outlet sebelah nye...Natural Factory Outlet
singgah jamu mata je...tak membeli pun...

selesai bershopping, kami dinner di Bali Cafe...acu makan nasi apa ntah nama nye
lapar punye pasal...terus lupa nak amik gambar..hehehehe
lepas dinner, terus balik ke hotel....penat...dah abis 2 ari kat sini...


17-Mac-2010 :: Rabu

Pagi seperti biasa, breakfast kat hotel

lepas breakfast, layan bergambar kejap

tempat pertama pagi nie, kami ke Kartika Sari..
membeli brownies kukus & kek lapis..

acu sempat la juga beli cheese donut kat sini
rasa nye sama seperti cheese donut Big A..so nyummy...

dari Kartika Sari, kami di bawa ke Diaz Gedung Tas
wah...rambang nye mata tengok handbag kat sini..
disebabkan rambang mata, satu pun acu tak beli..hahahhaa

dari Diaz, sekali lagi kami ke Pasar Baru
kali nie shopping habis-habisan..maklum le esok dah nak balik
berat nye..tak cukup tangan belikan pesanan kakak2 & anak2 sedara acu

berenti sekejap untuk lunch...aritu acu lunch Mee Bakso Ceker Ayam

lepas lunch, pegi surau untuk solat...
abis solat, sambung shopping balik...hahahhaa

pukul 5 van tunggu di tingkat 4...
kemudian dari Pasar Baru, kami dibawa ke Jalan Dalem Kaum
kat sini, banyak kedai kasut...pilih saja mana mau masuk

bukan tu je, DVD cetak rompak pun banyak dijual ditepi jalan
harga nye??? emmm...1 DVD lebih kurang RM1.30 saja
so, acu beli le beberapa koleksi drama Korea...

bukan tu je, kat sini pun ada kedai yang menerima tempahan
untuk beg bunjut untuk apa2 majlis termasuk lah majlis perkahwinan
harga & masa siap bergantung pada design yang kita pilih...

abis bershopping di situ, kami ke Terminal Tas..
sekali lagi, rambang mata tengok handbag yang cantik2 kat sini


dari Terminal Tas terus ke Bali Cafe untuk dinner...
dinner malam nie acu pilih Mee Tek Tek Ayam..

nama nye agak lucah tapi rasa nye...emmm...lazat sekali
sebenar nye Tek Tek Ayam tu bermaksud
ayam yang di carik2 macam kita buat soto tu...

dan juga makan Es Duren...dari ari pertama sampai lagi
acu memang teringin sangat nak makan Es Duren nie
ingat kan air krim dimakan dengan durian
rupa2 nye ia nye ala2 bubur durian cuma diletak ais batu

lepas dinner, terus balik ke hotel....time for packing barang
packing nak kena pandai..sebab naik Air Asia nie cuma 15kg je satu beg...
dan 7kg untuk beg cabin....punye la susah nak ejas...
sudah nye kami semua tido jam 3pagi...tawakal je la kalau dah terlebih



18-Mac-2010 :: Khamis

seperti pagi2 sebelum nie, breakfast kami di hotel
lepas breakfast, kami bergambar untuk ari terakhir

tak lupa juga bergambar dengan driver yang setia melayan karenah kami

pukul 9 lebih kami terus bergerak ke airport..
lepas check in, sempat la jalan2 kejap sebelum kami masuk ke balai perlepasan


flight kami sepatut nye pukul 12, tapi terlewat 30minit

dalam flight ingat nak layan tidur...tapi tak mau lelap la pulak
so, layan borak dengan diaorang...sedar2 je dah sampai
dalam pukul 3.40 kami selamat sampai di LCCT...

acu yang last balik sebab acu tunggu My Darling balik dari keja dulu
P.E.N.A.T...tu je yang dapat acu cakap untuk trip kali nie
sebab banyak berjalan untuk shopping...
acu nie bukan kaki shopping, acu suka melawat tempat2 menarik
tapi apa pun, acu tetap enjoy pegi Bandung nie

di kesempatan nie, acu nak mohon jutaan kemaafan
sebab ada kiriman dari kawan2 yang tak dapat acu penuhi
15kg yang dibenar kan oleh Air Asia nie membuat kan
barangan yang nak dibeli tu terhad...
so, acu harap tak de kawan2 yang kecik ati ek..maaf..maaf..maaf



8 xoxo:

kakcikseroja said...

wah.. seronoknya Acu jalan-jalan.. siap jadi bodigad pd geng Tom Jones lg! :)

kakcikseroja said...

wah.. seronoknya Acu jalan-jalan.. siap jadi bodigad pd geng Tom Jones lg! :)

azieazah said...

Rasanya di Bandung tu ada tempat yang ACU tak singgah. Chiampelas Road. Tempat jeans yang dijual begitu murahhhh sekali...

Rumah MODE tu lebihkurang macam FOS di KL (skit2 macam Reject Shop pun ada gak).

Kak Azie tak penah sampai lagi Pasar Baru. Harus next time nak pegi.

Jelesnya tengok trip tu bleh berenti tepi jalan makan jagung.

Ya, makanan di sana enak juga.

Bestnya Bandungggg....!

@cu SaYaNg said...

kakcik::

hahaha...tom jones ek..hahhaa

@cu SaYaNg said...

azieazah::

tau..tapi mmg tak nak pegi sebab tak de yg berminat dgn jeans...
maklum le geng2 tom jones..ahaks

SYAbAR said...

Acu,
tengok jus alpukat tu yg tak tahan... kat msia ni susah nak dapat. Wah bepnuh trolley juga bila sampai msia, kan dah kata, mesti balik beg jd beranak pinak punya...

V.I.C @ D.I.A.N.A said...

Beshnya Bandung... Sangat2 nak pergi... tapi asyik kansel aje...

Harap2 kali ni punya planning tak kansel lagi. Lepas tgk gambar2 Acu kat sana, jadi lebih teruja plak.

aramis2177 said...

weh..syoknya pi jln2 bandung! adoiii..aku bila laa nk sampai sana nih!!!!!!! hang sure soping xhengat punya kannnnn!!!