Followers

Doa kan Mereka

Wednesday, March 31, 2010

Baru je isnin lepas di kejut kan dengan kematian kawan acu arwah Yusri
ari nie sekali lagi dikejutkan dengan berita sedih
pelawak terkenal yg berpasangan dengan Pak Nil di radio era
sedang bertarung nyawa di Hospital Selayang
selepas terkena jangkitan kuman air kencing tikus & denggi berdarah

acu nie punye la ketinggalan ketapi..pagi tadi baru acu tau
tu pun terperasan pada status FB Abang Dul...
pastu bila jelajah blog kengkawan rupa nye
dah ramai yang bercerita pasal Abang Dik Beramboi nie
teruk betul acu nie...

dalam paper Harian Metro ada tertulis


"..Malah Malah, pihak hospital menjelaskan
pelakon ‘Wakenabeb’ di ntv7 itu memerlukan darah jenis O
dengan segera dan merayu sumbangan darah
daripada orang ramai dalam tempoh masa 24 jam.."


so, apa lagi acu terus call My Darling...
memandang kan dia mempunyai darah dari kumpulan yg dikehendaki
acu minta dia pegi menderma kat Hospital Selayang tu
sesekali buat amal jariah apa la salah nye kan...

bersama-sama lah kita mendoakan semoga Abang Din Beramboi
kembali sembuh dan dapat kembali menceriakan kita semua..amin



6 xoxo:

kakcikseroja said...

Semoga keluarga Din tabah menghadapi dugaan ini dan semoga Allah mengembalikan kesihatan yang baik buat Din.

V.I.C @ D.I.A.N.A said...

Rasanya dari semalam lagi tabung darah dah mencukupi... sekejap je ramai yg dah datang menderma dah. Rakyat Malaysia mmg prihatin betul.

Cuma skang ni nak tunggu tindakbalas daripada Abg Din aje. Sepatutnya boleh diketahui dalam beberapa jam lagi. Vic cuba jugak tgk paper online atau laman web hiburan online utk maklumat terkini. So far, belum ada feedback.

SYAbAR said...

salam... Acu darah jenis apa? akak dan Dj B+.

fazemy said...

Al-fatihah buat arwah Din Beramboi. Sesungguhnya Allah lbh menyayangi dia.


p/s: Kenapa bila Acu update blog takde link kat blog org erh. Peliks btol.

@cu SaYaNg said...

syabar::

darah acu jenis A+

@cu SaYaNg said...

Fazemy::

erk..ye ke...ntah
x dapat nak menjawab soalan maut itu...hehehee