Followers

Sesuatu Yang Menarik Untuk Di Kongsi

Wednesday, June 30, 2010

acu ada dapat satu emel..mungkin ada antara kawan2
penah dapat emel nie...tapi tak pe yang belum penah dapat
nie acu nak kongsi kan dengan korang semua...

Petikan Email::


MELAYU & KORUPSI

Jika anda penah menghadiri kursus atau pernah baca atau belajar
mengenai 7 habit, maka jika, nilai-nilai huruf A-Z kita anggap sebagai::

A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M
1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 -11 - 12 - 13

N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
14 - 15 - 16 - 17 - 18 - 19 - 20 - 21 - 22 - 23 - 24 - 25 - 26


jom kita sama2 kira::

BAHASA INGGERIS kalau kita kira dari angka bersamaan huruf di atas jd camni:

H - A - R - D - W - O - R - K (kerjakeras)
8 - 1 - 18 - 4 - 23 - 15 - 18 - 11 = 98% only

K - N - O - W - L - E - D - G - E (ilmu pengetahuan)
11 - 14 - 15 - 23 - 12 - 5 - 4 - 7 - 5 = 96% only

L - U - C - K (bernasib baik)
12 - 21 - 3 - 11 = 47%

TETAPI semua nilai di atas tak boleh mengalahkan yang satu ini

A - T - T - I - T - U - D - E (sikap / tingkah laku)
1 - 20 - 20 - 9 - 20 - 21 - 4 - 5 = 100%


cuba kita tengok dalam BAHASA MELAYU pula::

G - I - G - I - H (hardwork)
7 - 9 - 7 - 9 - 8 = 40% sahaja

I - L - M - U (knowledge)
9 - 12 - 13 - 21 = 55% sahaja

L - O - B - I (lobbying)
12 - 15 - 2 - 9 = 38% sahaja

M - U - J - U - R (luck)
13 - 21 - 10 - 21 - 18 = 83% sahaja

S - I - K - A - P (attitude)
19 - 9 - 11 - 1 - 16 = 46% sahaja

SEDANGKAN kalau kita melakukan yang di bawah ini

K - O - R - U - P - S - I
11 - 15 - 18 - 21- 16 - 19 - 9 = 109%


ternyata KORUPSI mempunyai jumlah keseluruhan 109%!!!!!!
lebih baik dari "ATTITUDE" orang putih yang mempunyai 100%!!!!!!

Namun begitu ianya satu kebetulan yang direka oleh orang BARAT juga
Mana yang hurufnya dari huruf awalan jadi jumlahnya sedikit
jangan lah taksub sangat...meh kita naik kan bangsa MELAYU dengan
meletakkan AGAMA sebagai pendahulu..ISLAM ialah cara hidup yg paling lengkap.

FT Showcase - Entry Basi (◑‿◐)

Entry dah basi..tapi acu nak updet jugak
nie blog acu so, suka ati la kan nak letak cite lama ke
cite baru ke kan...hahahahaa
malas nak tulis cite panjang2 sebab dah basi kan
so, enjoy je lah pic malam tu ye...

oh lupa nak bagitau..tarikh kejadian 30 Mei 2010
sehari selepas acu balik dari
Saigon
lokasi kejadian Hard Rock Cafe, Kuala Lumpur


sangat2 puas ati dan sangat2 enjoy...yeahhhhhhhhh!!!


MIHAS 2010 & One Kitchen & Deco

Monday, June 28, 2010

Sabtu lepas, acu ke MIHAS 2010 kat Matrade Jln Duta
acu ke sana dengan Abang yeh...
MIHAS adalah pameran barangan halal yang terbesar di DUNIA
terdapat 661 buat booth...macam2 ada
enjoy the pics


balik dari MIHAS tetiba ada call daripada DJ EPOI

"Acu, lu kena datang perasmian kedai gua ari nie...kat Alam Damai.."

nasib baik le time tu acu belum sampai rumah lagi
so, boley le melencong ke sana...
memula kecik ati sebab jemput last minit tapi apa2 pun thank you so much la
sebab ingat gak nak menjemput nye...kalau tak jemput langsung
mau tak bercakap sebulan dengan dia...muahahahaa

apa2 pun bro, acu nak ucapkan TAHNIAH & wish u & abg Kamal ALL THE BEST
semoga bisnes anda bertambah maju dengan ada nye ONE KITCHEN & DECORATION


p/s:: gambar acu cilok dari FB DJ Epoi...

lepas makan kat kedai DJ Epoi nie, acu di ajak ke rumah Kak Syabar pula
ada majlis sambutan bufday anak pompuan dia...
so, tanpa sempat menjenguk showroom diaorang
acu bergegas ke rumah Kak Syabar bersama dengan Suked (wife DJ Epoi) + anak2

lepak sana sampai pukul 7 lebih pastu terus balik rumah...
penat sebab seharian berjalan...


Setahun Sudah Berlalu...

Saturday, June 26, 2010

Hari nie genap setahun pemergian Raja Pop Dunia; Michael Jackson
sekejap je kan..pejam celik..pejam celik..dah pun setahun
terasa macam baru je lagi dia meninggal..

acu nie bukan la peminat fanatik MJ
tapi ada le beberapa lagu dia yang acu suka..
antara nye Beat It, Thriller, Black or White
tapi yang paling acu suka Smooth Criminal





tahun lepas acu berkesempatan menonton filem
This Is It...MJ
filem yang menunjukkan rakaman terakhir beliau semasa latihan konsert
nampak dalam rakaman tu dia seorang yang berjiwa lembut & penyayang...

cuma sampai sekarang nie acu tertanya2
betul ke MJ dah masuk Islam????



Good Bye Amzar...

Friday, June 25, 2010

Dah lama tak makan steamboat...tetiba semalam teringin sangat
kebetulan pula semalam Abang Yeh datang ke KL

amik je dia kat Bukit Jalil, terus acu cargas ke Cheras
amik Amzar kat BTHO pastu kami pegi ke
Restoran Q Thai...

memandangkan ari nie Amzar akan berangkat ke Terengganu
untuk sambung belajar kat UITM Dungun
kira malam tadi tu farewell dinner la untuk Amzar
lepas nie ilang le sorang bodiguard yg setia teman kan acu..

to Amzar::

"ALL THE BEST & GOOD LUCK..
semoga nanti dapat jadi seorang AKAUNTAN
yang berjaya macam mama dia.."



Peneman Setia..

Wednesday, June 23, 2010

Minggu lepas seminggu acu terbongkang je kat umah
tak keja...mc..dan cuti rehat..
acu kena serangan gastrik...huhuhu
nie semua gara2 tahan makan la nie...aduih...

Alhamdulillah minggu nie acu dah ok..dah mula keja...
tapi makanan sentiasa kena ada disisi acu...huhuhu
terbang segala diet..uwaaaaaaaaaaaaaa...
tapi yang paling penting, acu kena ada benda nie

ya..minuman YAKULT...bagus sebenar nye minuman nie
kalau sesiapa yang mengalami masalah angin dalam perut
elok lah amal kan minum YAKULT atau pun VITAGEN LB
Alhamdulillah sejak acu minum YAKULT nie hari-hari
perut acu kembali ok...

lepas nie, acu dah tak berani nak skip makan lagi dah
terasa seksa sangat kena gastrik aritu...
sengsara jiwa raga...hehehehe...


Add Image

GengBlogger

Selama nie acu hanya tengok dari jauh je
GengBlogger.com nie...

bila tengok kawan-kawan ramai yang join
so, malam tadi dengan rasmi nye acu pun
dah jadi salah sorang komuniti dalam GengBlogger nie
semoga lepas nie acu akan dapat lebih ramai kawan
salam perkenalan untuk semua... ;-)


Tinggal Sejarah...

Tuesday, June 22, 2010

Tepat pukul 10 malam tadi...Malaysia kehilangan
satu warisan berharga
yang tak mungkin
dapat dimiliki kembali...sedih...









::gambar ehsan dari Mr.Google::