Followers

Ala...Tak Dapat Hitam Kan Kulit La.. (¬_¬)

Tuesday, July 5, 2011

Tarikh:: 02 Julai 2011

- Bertolak dari pejabat 7.50 pagi

- singgah sarapan di R&R Rawang..9.30 mula kan perjalanan semula

- Alhamdulillah dalam pukul 1.30 tengahari kami selamat sampai
di Jeti Marina Island.. nie jeti baru...kira lebih dekat
nak ke Pulau Pangkor kalau ikut Jeti nie...

Photobucket


- Naik bot cuma dalam 10 minit saja dah sampai ke Pulau Pangkor

Photobucket


yessssss...akhir nya sampai juga acu ke sini..
selama nie asyik dengar orang bercerita saja
nie kali pertama acu ke Pulau Pangkor...heheheheee

Photobucket


- Dari jeti kami di bawa ke chalet dengan teksi yang dah termasuk
dalam pakej yang kami ambil

- Penginapan kami di Pangkor Indah...di kawasan Teluk Nipah

Photobucket


- Lepas check in, acu dan Suria terus keluar cari makanan
perut dah menyanyi riang minta di isi

Photobucket


- Perut kenyang..balik bilik tukar baju...konon-konon nak naik motor
keliling pulau dengan Suria tapi cancel...follow kawan-kawan yang lain
naik bot keliling pulau...

Photobucket

Photobucket

Photobucket


- Kami dibawa mengelilingi Monkey Bay, Coral Island..melihat resort
Pan Pac antara resort yang mahal di Pulau Pangkor nie..
apa lagi ntah nama pulau yang kami singgah...dah lupa...

Photobucket


- Kejadian Allah...batu-batu yang menyerupai binatang

1) Whale Rock

Photobucket


2) Crocodile Rock

Photobucket


3) King Cobra Rock

Photobucket


- Kami ditinggal kan di Coral Beach untuk mandi manda. acu tak
snorkeling sebab acu tak pandai berenang...heheheee (malu je kan???)

Photobucket

Photobucket

- Balik ke darat, kami terus balik ke chalet...mandi bersih kan badan

- Lepas mandi, acu & Suria terus keluar berjalan-jalan di persisiran
pantai...tengok kedai-kedai yang ada kat situ

macam-macam ada kat tepi pantai nie...ada seafood

Photobucket


tshirt pun banyak kat sini

Photobucket


benda yang wajib ada...souvenir


nak berkaraoke pun ada


Photobucket


- Penat berjalan, balik ke hotel untuk makan malam...

- Lepas makan malam, acu & kawan-kawan ambil teksi ke pekan
Teluk Bogak...niat nya nak makan seafood...
uish...baru makan kemudian makan lagi...biar betul nie..
ye betul...sebab nak makan seafood...kat chalet tak ada seafood
heheheee...boleh terima tak alasan tu???

Photobucket

Photobucket


- Habis makan, kami berjalan-jalan seketika di pekan Teluk Bogak
membeli apa yang patut...selesai membeli ambil teksi
terus pulang ke chalet...

Photobucket


- sampai chalet...bersih apa yang patut kemudian zzzzZZZZZZZZZZZZ


Tarikh:: 03 Julai 2011

- Sarapan seawal jam 7.30 pagi
lepas sarapan terus keluar berjalan-jalan...acu punya niat
nak mandi laut pagi tu...sebenar nya acu tak puas hati
sebab tak dapat hitam kan kulit...huhuhu

Photobucket

Photobucket

Photobucket


- Dalam pukul 9 lebih selesai mandi laut, terus balik ke hotel
mandi bersih kan diri...berehat...sambil layan mata mengantuk

- Pukul 11 pagi kami keluar untuk cari souvenir untuk dibawa pulang

Photobucket


- pukul 11.45 makan tengahari...awal kami makan sebab nak check out

- 12.30 tengahari semua dah check out..ambil teksi terus ke jeti

- Sementara tunggu bot, sempat la lagi bershopping kat pekan tu

Photobucket

Photobucket


- Bot kami 1.45 tengahari...

- kami bertolak balik ke KL dalam pukul 3 petang

- Alhamdulillah dalam pukul 7.20 malam kami selamat sampai di
perkarangan pejabat...ambil kereta terus chow balik rumah

Photobucket


- Mandi...rehat...layan Stanza Cinta...pukul 10 malam
dah selamat belayar dah....zzzzzzzzzzzzzZZZZZZZZZZZZZZZZZZ






Photobucket

"SomeDay I Will Be Queen' But I Will aLways Be MyselF"

12 xoxo:

kakcik said...

Banyak juga Acu memborong, ya? :)

AzMask said...

Bestnya mandi laut.

azwa amani said...

amani dah pergi.. seronok... kat marina jer dah cantik..belum sampai pangkor lagi :)

@cu SaYaNg said...

kakcik::

tu campur dengan kawan2 punya...hehehee

@cu SaYaNg said...

Azmask::

best tp x puas ati sbb kulit x itam..huhuhu

@cu SaYaNg said...

azwa::

cantik kan??

KuNanGKuNanG said...

2 minggu lagi giliran sy plak gi pangkor..ni kali ke2. 1st ime gi taun lpas.mmg syok..:)

xprasan plak ada karaoke2. nnti mesti nk nyanyi.huhu

gadisBunga said...

hmmm....rasa macam nak jejak kaki ke pangkor jugaklah. tak penah pegi lagi ni~

Anisa Hang Tuah said...

bestnyee
siap ada buaian tuu

:)

@cu SaYaNg said...

KunangKunang::

ooo...best kan??
acu pun terasa nak pegi semula

@cu SaYaNg said...

GB::

untuk pencinta laut,acu suggest kan pegi la ke sana...cantik..air dia hijau je...

@cu SaYaNg said...

Anisa::

a'ah...banyak pula tu buai nye
pilih saja mana yg nak..