Followers

WW#81 Tiga Jam Bergedik Tanpa Henti

Wednesday, September 25, 2013

Malam minggu yang lalu acu bersama beberapa orang kawan
terlibat dengan Zumbathon Charity Event 2013
yang bertempat di Menara PGRM

 photo Picture1_zps18e81302.jpg

Ramai gile orang... tak salah acu dalam seribu lebih
peminat-peminat Zumba dari pelosok Malaysia
datang ke Zumbathon nie

Pendaftar bermula jam 5 petang

 photo Picture2_zps25e1215a.jpg

Sebenar nya acu nie dah lama berehat daripada Zumba
dah hampir setahun dah sebab kecederaan pada ligamen lutut
sekarang nie baru nak berjinak-jinak semula

Seronok sangat selain daripada berpeluh
acu dapat jumpa semula kawan-kawan Zumba
yang dah hampir setahun juga lah acu tak jumpa

Jom layan gambar

 photo Picture3_zpsa57ad15c.jpg
 photo Picture4_zps1196a666.jpg
 photo Picture5_zps3d649d73.jpg
 photo Picture6_zps0f4e0f40.jpg
 photo Picture10_zps3906e8de.jpg
 photo Picture11_zps76b9be81.jpg
 photo Picture8_zps999172a3.jpg
 photo Picture7_zpsd6c5b0fd.jpg

Antara yang hadir (gambar ehsan dari FB Deno)

 photo 946012_205932136243593_735113408_n1_zps7af67e96.jpg

Nie video semasa pembukaan Zumbathon


Nie pula video tarian ala-ala Diva 



Selesai semua nya dalam pukul 10.30 malam

Last but not least acu dan ZIN Maria Teresa dari Australia

 photo Picture12_zps83a5edbc.jpg

Tarian dia sangat best..!!!









Photobucket

Travel #1 Throwback #5 Ho Chi Minh Lagi

Friday, September 13, 2013

Sabtu lepas 07-09-2013 acu balik ke Ho Chi Minh
wah...!! kelas kau "balik" ek... dah perasan jadi orang sana ke cik oi..??

Emm.... tak salah kan nak anggap HCM tu kampung kedua ai..
kalau dah hampir setiap bulan atau dua bulan sekali ke sana kan??

acu balik ke sana berdua dengan kakak
flight acu ke sana pukul 7.05am
so, pepagi sebelum subuh dah gerak ke LCCT
terima kasih kepada abang ipar acu yang sudi hantar kami

 photo Picture1_zpsa0c87a20.jpg

Sandwich sebagai alas perut sebelum naik flight
tak sabar nak makan kat HCM

 photo Picture2_zps7664d9a8.jpg

Dua jam lebih dalam flight.. Alhamdulillah kami selamat landing
di Tan Son Nhat Airport
lepas amik beg, tahan teksi terus ke hotel

 photo Picture4_zps6f4c0a06.jpg

Bilik hotel dah siap sedia menunggu di Lan Lan 2 Hotel
tak pernah kisah walau pun acu check in sebelum waktu nye
thanks so much ya Jenny :)

 photo Picture5_zpsfaa06e81.jpg

Owh ya memang kan masih lagi dalam mood raya
acu bawa balik ke sana tiga bekas kuih raya
untuk acu agih kan pada kawan-kawan di HCM

 photo Picture6_zps30b760ac.jpg

Letak je beg terus kami ke restoran yang berhampiran untuk brunch
kami pilih untuk brunch di Serai Malaysian Kitchen Restaurant
terletak bersebelahan dengan blok Hotel Lan Lan 2
seberang jalan je... dalam 5 minit jalan kaki

 photo Picture7_zps9a37680d.jpg
 photo Picture8_zps2a661573.jpg

Restoran Serai nie antara restoran yang baru muncul
tak salah awal tahun nie atau hujung tahun lepas
pasal halal jangan risau.. sijil halal terpampang di dinding restoran

 photo Picture9_zpsda25442d.jpg

Perut dah kenyang terus ke Ben Thant Market
cari barang yang dipesan oleh anak saudara acu
pesan barang dulu nanti petang baru datang balik

Balik semula ke hotel untuk ambil teksi ke Binh Tay Market
emm... dalam 30 minit perjalanan dengan teksi

 photo Picture10_zps8bdfd444.jpg

Sebaik sampai Binh Tay hujan turun.. so, tak de lah gambar
dah sibuk pilih barang langsung lupa nak amik gambar
selesai urusan tahan teksi terus balik semula ke Ben Thant

Singgah Ben Thant untuk bayar barang-barang yang dipesan
kemudian pergi amik baju yang acu tempah sebelum nie
dua pasang peplum siap..!!!

 photo Picture11_zpsf0c0d266.jpg

Kemudian jalan-jalan cari barang-barang yang orang pesan
dapat semua terus balik ke hotel.. nak rehat
on the way tu sempat singgah Restoran Halal beli bihun goreng

 photo Picture13_zpse5a81069.jpg

nampak orang jual buah beli juga buah longan yang manis nie

 photo Picture14_zps91047d30.jpg

Sampai hotel... rehat.. makan.. mandi.. solat.. nonton TV dan
mencuba baju peplum yang diambil tadi sementara nak tunggu malam

 photo Picture12_zps8aa3ade1.jpg

Dalam pukul 8 malam waktu HCM kami keluar ke pasar malam
cari barang dan shopping lagi..!!!

Eh.. sebelum tu kena la makan dulu.. isi minyak yu..
yeszaaaaa beef noodles soup atau Pho
yang sememangnye menjadi kemestian acu setiap kali ke HCM

 photo Picture15_zps424226f1.jpg

Ulam-ulaman nie penyedap Pho

 photo Picture16_zps032d18a6.jpg

Minum pula dengan kopi ais vietnam atau pun Cha phe Suada

 photo Picture18_zpscaa24854.jpg

Fuuuhhh..!! mak mentua lalu pun tak sedar tau..!!

Ayam goreng kunyit nie sebagai order sampingan
kat sana tengok ayam goreng kunyit pun terliur tau..hahahhaaha

 photo Picture17_zpsc32755fe.jpg

Kenyang perut suka hati so, let's shopping..!!!
habis shopping jumpa kawan-kawan bagi kuih raya
dan minta tolong dia uruskan barang-barang untuk di pos balik Malaysia

Puas sembang dan selesai semua urusan
dalam pukul 12 tengah malam kami balik ke hotel

Belum boleh tidur lagi tau
kena uruskan beg.. packing barang-barang yang dibeli
dalam pukul 2 pagi baru selesai semua nya

 photo Picture19_zps4a342495.jpg

Bangun pagi.. usai mandi terus keluar cari sarapan
sebenar nya boleh bersarapan di hotel
tapi disebabkan masa banyak lagi
jadi, kami decided nak breakfast kat luar

Apa lagi kita makan pho la pagi nie.. hahahahaa

 photo Picture21_zpsb1235965.jpg

Tiada istilah jemu ya dengan Pho nie
kegemaran sepanjang masa...hehehehee
owh!! kami makan murtabak telur nie juga

 photo Picture20_zps809b6728.jpg

Selesai makan, ke Ben thant kejap
ada benda yang perlu di cari
sebelum balik acu tapau kan Banh Mi
sandwich kegemaran orang Vietnam

 photo Picture23_zps59fd8817.jpg

Balik hotel, rehat kejap kemudian siap-siap untuk ke airport
flight dari HCM dalam pukul 1.05pm

Alhamdulillah dalam pukul 4 lebih petang kami selamat
mendarat di bumi Malaysia yang bertuah nie

 photo Picture22_zps2e0d10a5.jpg

Sebenar nya kan, masa kat atas awan kan
flight tu kan bergegar kuat... angin kuat sangat
acu dah terasa macam ajal dah sampai
ayat kursi memang tak putus-putus acu baca
takut nya Allah saja yang tau

Tapi syukur Alhamdulillah semua nya selamat.. fuhhh..!!!








Photobucket

Ucapan Terima Kasih Daripada Si Dia

Thursday, September 12, 2013

Exact words yang si dia cakap:

"Cakap kat depa terima kasih hantaq bunga"

disertakan sekali dengan senyuman manis

Bunga yang dihantar untuk si dia

 photo Picture1_zpsc0a9f130.jpg


Dia nie lah yang acu maksud kan

 photo Picture2_zpsa962012b.jpg








Photobucket

WW#80 Throwback #4 Gadis Jepun Yang Genit Kereta Jepun Yang Garang

Wednesday, September 11, 2013

Throwback Super GT yang berlaku pada 14 hingga 16-06-2013
tapi acu cuma pergi hari terakhir final race sahaja

Meh layan je la gambar-gambar acu dan persekitaran Super GT

Sebelum start race

 photo Picture51_zps90970a82.jpg
 photo Picture52_zps7106dd58.jpg

Sekitar Pit Walkabout

 photo Picture53_zpsb3fe12be.jpg
 photo Picture54_zps7a14eb01.jpg
 photo Picture55_zpscd783765.jpg
 photo Picture56_zpsf7abbb58.jpg
 photo Picture57_zps0092d0b1.jpg
 photo Picture58_zps5ec7b05c.jpg
 photo Picture59_zps7d23dffc.jpg
 photo Picture60_zps41a1c863.jpg
 photo Picture61_zps82815658.jpg
 photo Picture62_zps7dfb5c8d.jpg
 photo Picture63_zps735c22b1.jpg
 photo Picture64_zpsbb9c6dc8.jpg
 photo Picture65_zps258d6196.jpg

Ready untuk start game

 photo Picture66_zps8e49d605.jpg
 photo Picture67_zps4c2d8d0f.jpg
 photo Picture68_zps414fcb83.jpg
 photo Picture70_zps6cf52d71.jpg

Selepas tamat race

 photo Picture71_zpse1c2bf84.jpg
 photo Picture72_zps693de710.jpg
 photo Picture73_zps880ee5a9.jpg
 photo Picture74_zps64c6a600.jpg
 photo Picture75_zps25c03aec.jpg
 photo Picture76_zps72328af3.jpg
 photo Picture77_zpsd63f26cc.jpg

Pemberian souvenir daripada technical team Jepun

 photo Picture78_zps479cba37.jpg
 photo Picture79_zps296b37bc.jpg

Nie yang acu dapat

 photo Picture80_zpsd5edb4da.jpg

Arigatogozaimas ye pakcik :)

 photo Picture81_zpsae79f497.jpg

Bergambar bersama selepas segala nye selesai

 photo Picture82_zpsc1d1983e.jpg

Panjang umur jumpa lagi di Super GT 2014
and thanks so much EE sebab bawa acu masuk ke pit
much much love :)







Photobucket