Followers

Holiday #3 Teruja Gembira Gayat Kecut Perut

Wednesday, January 29, 2014

Destinasi kedua di hari pertama 20-01-2014 (Isnin)

 photo Picture2_zps01e6d011.jpg


Trans Studio Bandung...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Semua teruja... dah tak sabar nak main games kat sini
terutama nya roller coaster... yyeaarghhhhh..!!!!

Bayaran masuk ke Trans Studio untuk weekdays cuma IR150,000 sahaja
kalau pergi waktu weekend harga tiket nye 1R250,000
kalau nak upgrade ke VIP akses tambah lagi 1R250,000
VIP akses nie laluan khas.. tak payah nak beratur panjang tunggu turn

Jom layan games yang ada di Trans Studio

Yamaha Racing Coaster

Roller coaster yang meluncur 120km/h
kata nya roller coaster macam nie cuma ada tiga di dunia
satu di Trans Studio Bandung dan dua lagi di US

 photo Picture22_zps82f0a52a.jpg




Vertigo Galaxy

Bentuk ala-ala kincir angin
berputar 360 darjah secara vertikal

 photo Picture23_zpsdc739573.jpg




Giant Swing

Buaian raksasa yang berputar pada ketinggian 18 meter

 photo Picture24_zpsb10fc50c.jpg




Dragon Riders

Kekonon kita menunggang raksasa la
tak best sangat pun game dia





Si Bolang Adventure

Salah satu rancangan yang disiarkan di TV Trans
sesuai untuk kanak-kanak

 photo Picture25_zpsd4a60263.jpg




Trans Broadcast Museum

Boleh lihat rahsia belakang tabir program-program Trans TV dan Trans 7

 photo Picture26_zpse37febaa.jpg


Jelajah

Peluang merasa pengalaman berada dalam hutan di Afrika
bertemu dengan binatang buas dan melalui air terjun setinggi 13 meter

 photo Picture27_zpsef69b948.jpg




Sky Pirates

Naik kapal lanun yang tergantung dan bergerak keliling Trans Studio

 photo Picture28_zps9fc04d48.jpg




Dunia Lain

Di Malaysia orang selalu sebut Rumah Hantu

 photo Picture29_zps1e4e1b3e.jpg




Kabayan Goes To Hollywood

Petunjuk kan teater bertaraf broadway
tapi bukan setiap masa ada
boleh rujuk jadual di Trans Studio
kalau weekdays show nya cuma sekali saja

 photo Picture30_zps224e5347.jpg




Special Effect Action

Mengungkap rahsia di sebalik pembikinan filem-filem aksi
macam bom meletup, tembakan dan semburan air

Nie pun sama macam Kabayan Goes To Hollywood
ada jadual tayangan...

 photo Picture31_zps5bec3529.jpg




Trans Car Racing

Boleh bawa keta melalui track yang disediakan sepanjang 1 km
dengan kelajuan 40 km/h

 photo Picture32_zps069769c5.jpg




Marvel Super Heroes 4D

Kata nya yang pertama di dunia yang menampilkan
hero-hero Marvel; Hulk, Iron Man, Spiderman, Thor dalam 4D

 photo Super-Hero-Marvel-4D_zpsd522b2af.jpg

emm.. not bad tapi pening kepala dan sakit badan
maklum le super hero la kata kan... berlawan sana sini... hahahaha
tapi awas!! ibu mengandung memang tak leh menonton


Trans Science

Tempat bermain dan belajar mengenai Sains


 photo original_117114_mIacbPqRZKsEpy2kcqr84wSw5_zps457bb054.jpg


Kong Climb

Nie panjat dinding atau wall climbing untuk curi permata yang dijaga oleh king kong

 photo 1157_Merasakan_memanjat_tebing_curam_di_Kong_Climb_2_zps7d88e985.jpg


Erk.. banyak lagi sebenar nya
ada Pulau Liliput - nie sesuai untuk kanak-kanak
ada Negeri Raksasa
Captain Black Heart's Pirate Ship - nie sama dengan solero space shot kat Genting

Rezeki kami petang tu dapat tengok Parade

 photo pic1_zps8770b64c.jpg



Dah puas main games kat situ
masa untuk shopping souvenir

 photo Picture1_zps98e9a4c3.jpg

Owh ya lupa pula nak bagitau
tidak dibenarkan menggunakan cash untuk
sebarang pembelian kat dalam Trans Studio ini

Kita kena beli Mega Cash macam nie

 photo mega-pass_zpsc78758fc.jpg
Ala-ala prepaid kad.. topup la seberapa banyak nak
maximum boleh isi dalam nie IR1 juta
nak beli souvenir, nak beli air, makanan semua menggunakan kad nie

Main games dah.. shoppin pun dah
so, masa untuk pulang
kesimpulan nya anak-anak sedara acu enjoy
termasuk lah dengan mak sedara diaorang nie... ngeee


 photo Picture3_zps2158123c.jpg

Eh... tapi belum nak balik rumah lagi

Sambung shopping pulak kat Toko Tiga
anak-anak sedara dan kakak nak cari jeans
acu shopping tshirt je... no jeans

Destinasi terakhir kami untuk hari kedua nie ialah Belacan Restaurant
isi perut lah wei.... seharian dah berjalan
dah penat menjerit bagai kat Trans Studio nuuu...

Habis makan balik ke apartment rehat
esok mau jalan-jalan lagi

Sambung next entri ya.... 



p/s:: ada some gambar ehsan pakcik Google
ada some video ehsan makcik youtube




Photobucket

4 xoxo:

Kakcik said...

Advance juga diaorg ek...

JunAina said...

Adoiiii...bila la nak gi Trans Studio ni tapi handbeg kena bawak modal banyak wooo...3 org + 1 apaknya...ahahhaa...

Acu Sayang said...

kakcik::

a'ah mak...ok gak mak kalau mak bawa BS ke sini. dia mesti suka :)

Acu Sayang said...

Kak Jun::

usung je kak jun
lagi pun tiket masuk murah je