Followers

Throwback #12 Ubah Selera

Thursday, January 23, 2014

Kalau tahun-tahun sebelum nie kami bersuka ria di Taman Tema Air Bukit Merah
tahun nie kami ubah selera sikit

 photo Picture4_zps2b50c805.jpg

Yes..!! Lost World of Tambun di Ipoh Perak
nie kira tempat "honeymoon" pertama untuk pengantin baru lah

 photo Picture3_zpsfc943c8a.jpg

Menarik nya Lost World nie, kita bukan saja dapat mandi manda
tapi juga disediakan beberapa permainan kat dry park
antara permainan yang disediakan kat sini

 photo Picture7_zps4304f9dc.jpg
 photo Picture9_zps49046c06.jpg
 photo Picture10_zps16459b95.jpg
 photo Picture8_zpsdddb9bf5.jpg

Rumah hantu pun ada tapi kami tak masuk pun
cuma bergambar dengan hantu nye saja

 photo Picture11_zps63d810cd.jpg

Dah habis main, masa untuk basah kan diri pula
yaaahooooooooooooooooo...!!!! Kedebush..!!!! Syokk..!!!

 photo Picture5_zpsc6876954.jpg
 photo Picture6_zpse201ea4f.jpg
 photo Picture12_zps129c5d00.jpg

Kalau tak nak berendam kat sini, ada juga disediakan kolam hot spring
kolam air panas nya disediakan mengikut suhu
daripada yang suam hingga lah yang cecah 40 degree
sorry tak ambil gambar pun... tapi best berendam dalam air panas
rasa release semua urat-urat... manyak syoookkkk

Stay kat Lost World sampai pukul 5 petang
lepas tu bertolak balik ke Bukit Merah semula

Cuma dua keluarga je yang balik ke Bukit Merah
kakak acu yang kat KL, terus gerak balik KL
Ipoh ke KL kan dah dekat

On the way balik Bukit Merah, kami singgah makan mee udang

 photo Picture14_zps017c5366.jpg
 photo Picture15_zps32cfc0fe.jpg

Tengok pada gambar tu, idok le "banjir" sangat pun udang nye
tapi rasa not bad la... sedap juga

Perut kenyang, badan penat sampai je bersih kan apa yang patut
tunai kan apa yang wajib terus zzzzzZZZZZZZZZZZZZZZZ



To be continue lagi....




Photobucket

2 xoxo:

JunAina said...

Kalau dapat cuti ramai dengan familly memang best!

tenku butang said...

bestnyaaa.. rasa macaM NAK BERCUTI JUGAKK