Followers

Throwback #9 Setelah Hampir Dua Dekad

Monday, January 20, 2014

Kali terakhir kenduri kahwin kat rumah mak acu di Kedah
pada tahun 1994... kenduri kakak atas acu
akhir nya setelah hampir 20 tahun
2013 rumah mak acu kembali sibuk dan meriah

Kakak sulong acu ambil keputusan buat kenduri untuk Abg yeh
di rumah mak acu... nak mudah kan orang cari sebab tepi jalan
lagi pun kawasan rumah mak luas.. senang nak pacak khemah

Majlis diadakan pada 21-12-2013 (Sabtu)
bertemakan purple... pakaian kami kakak pilih purple pink

 photo PIC1_zps6c451e86.jpg

Door gift untuk tetamu juga purple

 photo Picture3_zpsfa6682cf.jpg

Pelamin comel nie juga purple color

 photo Picture4_zpsb2e42fe1.jpg

Seawal jam 9.00 pagi kumpulan Marhaban sampai
alunan lagu marhaban sangat indah dan syahdu

 photo Picture1_zpsba8884de.jpg

Juadah untuk santapan tetamu
Alhamdulillah tetamu puji masakan katering nie sedap semua nya
ada lagi laksa dan bubur cha cha tapi terlupa nak ambil gambar

 photo Picture5_zpsf4b0a8a8.jpg

Ais krim sebagai tambahan dessert selain daripada jeli kelapa

 photo Picture6_zpsd3067273.jpg

Photo booth disediakan untuk tetamu menulis sepatah dua kata
doa dan ucapan untuk pengantin

 photo Picture7_zpsdec41af7.jpg

Setiap tetamu yang menulis, kami abadi kan gambar mereka
dalam guest book tersebut.. kira nya tau la ucapan tu daripada sapa kan
kenal le rupa tuan yang menulis....
Alhamdulillah tetamu semua nya sporting bergambar
nie antara gambar-gambar tetamu yang sporting

 photo Picture8_zpsa25acd1f.jpg
 photo Picture9_zps39de670b.jpg

Pasangan pengantin tiba dalam pukul 1.30 tengahari

 photo Picture10_zps0f8b330b.jpg
 photo Picture11_zps8d431c50.jpg
 photo Picture12_zps85eafa55.jpg
 photo Picture13_zps9d040c52.jpg

Kat rumah Kedah kami tak ada buat tepung tawar pun
pengantin duduk kejap kat pelamin... ambil gambar
kemudian terus ke meja makan

 photo Picture14_zpsb7196315.jpg
 photo Picture15_zpsdc32790e.jpg

Lepas makan, acara potong kek
kek hasil air tangan mak pengantin lelaki sendiri
maklum le kakak acu tu kan memang pembuat kek :)

 photo Picture16_zps8e765420.jpg

Kemudian sesi bergambar dengan keluarga
nak tau tak cuma mak acu dan mak pengantin je yang sempat bergambar

 photo Picture17_zps3f34077d.jpg

Kami-kami yang lain nie tak sempat
sebab time tu tetamu tengah ramai
memang tak boleh nak tinggal kan walau pun sekejap
sedih betul... huhuhu

Tapi apa-apa pun Alhamdulillah
walau pun sederhana tapi majlis tetap meriah
syukur perjalanan majlis berjalan dengan lancar
cuaca pun baik tak hujan.. Alhamdulillah sangat

Selepas asar, kami follow pengantin pi outdoor photoshoot again
nanti acu continue ye :)

 photo Picture18_zps0e5cd65b.jpg








Photobucket

4 xoxo:

Kakcik said...

Mak tunggu kenduri Acu pulak. InsyaAllah.

:)

Afasz said...

comey nye kak acu... kite pon tgg kenduri kak acu plak .amin

Afasz said...

pakcik yg posing ngn misai tu pon comel .. hehe

AzeedA said...

Suweet sgt Acu bertudung!